Quiz about Claire Danes Taglines
Quiz about Claire Danes Taglines

Claire Danes Taglines Trivia Quiz


I'll give the tagline, and you answer with the movie. Enjoy!

A multiple-choice quiz by rj211. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. People Themed A-D
  8. »
  9. D - People Themed

Author
rj211
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
54,532
Updated
Jan 31 22
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
1479
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. The greatest love story the world has ever known. Hint

Dreams of Love
Romeo + Juliet
Snow White
Ever After

2. They were young, fearless, and friends forever. Until a stranger came between them. Hint

Shooting Fish
U-Turn
Boys on the Side
Brokedown Palace

3. They were totally unqualified to try the case of a lifetime... but every underdog has his day. Hint

My Cousin Vinny
A Civil Action
The Rainmaker
Dog Day Afternoon

4. The story that has lived in our hearts for generations, now comes to the screen for the holidays. Hint

Little Women
A Christmas Story
101 Dalmatians
Les Miserables

5. Sex. Murder. Betrayal. Everything that makes life worth living. Hint

A Month In July
The Mod Squad
Cruel Intentions
U-Turn

6. There's beauty in the patterns of life. Hint

Polish Wedding
Dark City
Best in Show
How to Make an American Quilt

7. The fate of the world rests on the courage of one warrior. Hint

Princess Mononoke
The 13th Warrior
Starship Troopers
Hercules

8. We'll do it every year...until we get it right. Hint

Home for the Holidays
Greencard
Runaway Bride
Groundhog Day

9. Some love lasts a lifetime. Real love lasts forever. Hint

Waking the Dead
The Princess Bride
To Gillian on her 37th Birthday
A.I. Artificial Intelligence

10. Undercover. Hint

The Mod Squad
The Usual Suspects
The Spanish Prisoner
Miss Congeniality


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. The greatest love story the world has ever known.

Answer: Romeo + Juliet

'Romeo + Juliet' was released in 1996. Baz Luhrmann directed and Danes plays the Juliet to Leonardo DiCaprio's Romeo. Also features performances by John Leguizamo and Paul Rudd.
2. They were young, fearless, and friends forever. Until a stranger came between them.

Answer: Brokedown Palace

Claire Danes starred with Kate Beckinsale and Bill Pullman in this 1999 movie. Daniel Lapaine makes a small appearance as the mysterious stranger who gets them in all the trouble.
3. They were totally unqualified to try the case of a lifetime... but every underdog has his day.

Answer: The Rainmaker

Danes has a supporting role in this as Matt Damon's love interest, abused by her spouse. Danny DeVito also stars as Damon's more jaded partner. Johnny Whitworth (yeah, that guy from 'Empire Records') makes an interesting appearance as the victim of the insurance company's corruption.
4. The story that has lived in our hearts for generations, now comes to the screen for the holidays.

Answer: Little Women

This 1994 film adaptation of the Louisa May Alcott novel also starred Winona Ryder, Susan Sarandon, Kirsten Dunst and Christian Bale.
5. Sex. Murder. Betrayal. Everything that makes life worth living.

Answer: U-Turn

Directed by Oliver Stone, this 1997 black comedy starred Sean Penn, Nick Nolte, and Jennifer Lopez, with a supporting cast that included Danes, Joaquin Phoenix, Billy Bob Thornton, Jon Voight, and Powers Boothe. Even Liv Tyler (hmm...another 'Empire Records' alum) makes an understated appearance as a customer in the bus station.
6. There's beauty in the patterns of life.

Answer: How to Make an American Quilt

Danes was a supporting character in this 1995 film with a strong female cast including the likes of Anne Bancroft, Ellen Burstyn and Alfre Woodard.
7. The fate of the world rests on the courage of one warrior.

Answer: Princess Mononoke

Danes gave her voice to the character Princess Mononoke in this 1997 animated fantasy. Other voices included Gillian Anderson, Billy Crudup, Minnie Driver, and Billy Bob Thornton.
8. We'll do it every year...until we get it right.

Answer: Home for the Holidays

Danes has a supporting role in this 1995 dramedy directed by Jodie Foster. Stars include Holly Hunter, Robert Downey Jr., Anne Bancroft, and Dylan McDermott.
9. Some love lasts a lifetime. Real love lasts forever.

Answer: To Gillian on her 37th Birthday

Danes plays the daughter of Peter Gallagher and a deceased Michelle Pfeiffer in this 1996 drama.
10. Undercover.

Answer: The Mod Squad

Danes stars in this 1999 action flick with Omar Epps and Giovanni Ribisi. Dennis Farina plays the cop who takes them under his wing.
Source: Author rj211

This quiz was reviewed by FunTrivia editor jmorrow before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
1/29/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us