FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Princess Diana Quizzes, Trivia and Puzzles
Princess Diana Quizzes, Trivia

Princess Diana Trivia

Princess Diana Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. House of Windsor

Fun Trivia
10 Princess Diana quizzes and 100 Princess Diana trivia questions.
1.
The Legendary Diana  Early Years
  The Legendary Diana: Early Years   great trivia quiz  
Photo Quiz
 10 Qns
In 2013 I viewed the exhibiton "Diana: a celebration", and was able to learn more about Diana's family and early life before her royal marriage.
Average, 10 Qns, ponycargirl, Oct 06 13
Average
ponycargirl editor
1123 plays
2.
  Death of a Princess   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is about the events surrounding the tragic death of Diana, Princess of Wales.
Average, 10 Qns, Ballykissangel, Nov 18 16
Average
Ballykissangel
5748 plays
3.
  The Ultimate Princess Diana Quiz    
Multiple Choice
 10 Qns
A quiz on the most photographed woman of all time the late, great Princess Diana.
Average, 10 Qns, avory, Oct 01 10
Average
avory
8295 plays
4.
  The Beginning of the End   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
When Lady Diana Spencer married her Prince in 1981, it appeared to be the start of a fairy-tale. But sixteen years later, Diana died; and it seemed that her wedding may have just been the beginning of the end.
Average, 10 Qns, dopple44, Feb 25 10
Average
dopple44
1999 plays
5.
  A Dedication to Princess Diana    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is in honor of the late Princess Diana who gave her life to the poor and needy.
Easier, 10 Qns, IndianPainter, Nov 19 15
Easier
IndianPainter
7601 plays
6.
  The Guest List    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is all about some of the famous guests that were invited to the wedding of Prince Charles and Lady Diana. Enjoy.
Average, 10 Qns, ramonesrule, Feb 22 21
Average
ramonesrule gold member
Feb 22 21
302 plays
7.
  Average Princess Diana Trivia    
Multiple Choice
 10 Qns
Princess Diana was a wonderful person, and she was like my role model, which is why I made a this quiz! i hope you enjoy!
Average, 10 Qns, hcoluvr94, Jul 28 17
Average
hcoluvr94
Jul 28 17
4837 plays
8.
  The Life And Times Of Diana, Princess Of Wales   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
How much do you really know about the late Princess Diana? Take this quiz to find out.
Average, 10 Qns, CAOnline, Jul 04 14
Average
CAOnline
2402 plays
9.
  The Death of Princess Di    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is about the rather strange circumstances surrounding the tragic death of Diana, Princess of Wales. Have fun conspiracy theorists!
Tough, 10 Qns, LorgSkyegon, May 02 11
Tough
LorgSkyegon
3369 plays
10.
  The Life of Princess Diana    
Multiple Choice
 10 Qns
The life and times of Princess Diana.
Tough, 10 Qns, Shiningstar7, Aug 12 14
Tough
Shiningstar7
532 plays
trivia question Quick Question
When did Prince Charles and Lady Diana get married?

From Quiz "Princess Diana"





Princess Diana Trivia Questions

1. Is it polite to keep your options open and invite your ex-girlfriend to your wedding, you know, just in case....? Well Prince Charles may have done this with which invite to his first wedding?

From Quiz
The Guest List

Answer: Camilla Parker Bowles

Camilla Parker Bowles and Prince Charles were romantically involved before, during and after his wedding to Diana Spencer. Their relationship received lots of scrutiny and criticism, particularly for the time period when Charles and Diana were married. At least they were in it for the long haul and they married each other on April 9, 2005. This was the second marriage for both of them. Camilla is entitled to use the title Princess of Wales but at least a little bit of judgment was used in the relationship as she is referred to as the Duchess of Cornwall instead. Diana is in people's hearts as the Princess of Wales.

2. When was Princess Diana born?

From Quiz The Life of Princess Diana

Answer: July 1, 1961

Diana was born as the Honourable Diana Frances Spencer at the Sandringham Estate in Norfolk at Park House, as her family were aristocratic. She was the fourth child of her father John Althorpe, Viscount Althorp and his first wife, the Honourable Frances Roche.

3. Lady Diana Spencer was born on July 1, 1961. What was the middle name her parents gave her and for whom was she named?

From Quiz The Life And Times Of Diana, Princess Of Wales

Answer: Frances, her mother

The little Lady Diana Frances Spencer, who was named for her mother and her ancestor the Lady Diana Spencer, (who also nearly married a Prince Of Wales), was the only one of the Spencer children not to have a Royal as a godparent.

4. When did Prince Charles and Lady Diana get married?

From Quiz Princess Diana

Answer: July 29, 1981

They were were married on July 29, 1981, in St. Paul's Cathedral.

5. How many people were in the car when the "accident" happened?

From Quiz The Death of Princess Di

Answer: 4

Here are the people: Diana, her boyfriend (Dodi Al-Fayed), her bodyguard (Trevor Rees-Jones), and the driver (Henri Paul).

6. What was the date of Diana's tragic death?

From Quiz Death of a Princess

Answer: August 31

Diana died in the wee small hours of the morning on August 31, 1997.

7. On which royal estate was Diana Spencer born?

From Quiz Princess Diana

Answer: Sandringham

Diana was born at Park House on the Sandringham estate in 1961.

8. In what year was Princess Diana born?

From Quiz A Dedication to Princess Diana

Answer: 1961

She was born to the eighth Earl Spencer and his wife, Frances Shand Kydd, on the Sandringham estate in Norfolk, England.

9. This comedian, who attended the wedding of Lady Diana and Prince Charles, wrote them a humorous poem as a gift. Who's the goon who had the nerve to do that?

From Quiz The Guest List

Answer: Spike Milligan

Spike Milligan was a British-Irish comedian, actor, poet and playwright well known for being the co-creator, cast member and main playwright for the radio show "The Goon Show." He was in attendance at the wedding as Prince Charles is a big fan. A few days before the wedding, a poem written on a scroll signed with the name 'MacGoonical' was delivered to the Royal Palace. This poem is called "Ode to His Royal Highness the Prince of Wales on the occasion of his Weeding" and is written in a nonsensical and humorous style. Mr Milligan is the man behind this funny and affectionate gift. Here's the beginning of that poem: "Oh! Twas in the year 1981 Prince Philip was reading Page 3 of the Sun! They were all sitting in Buckingham Palace Roaring with laughter at the comedy Dallas."

10. When did Diana become known as "Lady Diana"?

From Quiz The Life of Princess Diana

Answer: 1975

Diana became known as Lady Diana when her father inherited the title of Earl Spencer in 1975. He was formally known as John Spencer, Viscount Althorp. The family tradition goes on now with her younger brother Earl Spencer.

11. Lady Diana attended a finishing school in Switzerland. What was the name of the school?

From Quiz The Life And Times Of Diana, Princess Of Wales

Answer: Institut Alpin Videmanette

The Institut Alpin Videmanette was located in the Rougemont municipality, Switzerland. Diana attended there for several weeks in 1978. She came home because she was bored and homesick.

12. What was Princess Diana's name before she became Princess of Wales?

From Quiz Princess Diana

Answer: Lady Diana Spencer

On July 29, 1981 in the St. Paul Cathedral 750 million viewers watched Lady Diana Spencer become Princess of Wales.

13. What was the name of the driver of Princess Di's car?

From Quiz The Death of Princess Di

Answer: Henri Paul & Paul

He was deputy security chief at the Ritz, where Diana was last seen alive.

14. Diana was away from her home in London at the time of her death. What city was she in?

From Quiz Death of a Princess

Answer: Paris

The fatal car crash that took the life of Princess Diana occurred in the Pont de l'Alma tunnel in Paris, France.

15. Which member of Diana's family had a romance with Prince Charles?

From Quiz Princess Diana

Answer: Sarah Spencer

Diana's eldest sister Sarah had a fairly brief romance with Prince Charles in the late seventies.

16. After leaving school, Princess Diana was an aide for what school grade?

From Quiz A Dedication to Princess Diana

Answer: Kindergarten

After that she became a nanny.

17. The British Prime Minister at the time attended the 1981 wedding of the century. What was the name of this leader?

From Quiz The Guest List

Answer: Margaret Thatcher

The guest list of 3,500 was a who's who of politics and royalty and so it is no surprise that the sitting Prime Minister would be in attendance on that hot day in July 1981. Margaret Thatcher, the PM at the time, who served in this capacity from 1979 to 1990 was the first female to lead a major political party in the UK. Nicknamed the "Iron Lady" she had a reputation for being tough and unrelenting and is considered controversial for some of her policies. She survived an assassination attempt from the Irish Republican Party in 1984 and started a war with Argentina in 1982. She attended the Royal wedding with her husband Denis.

18. How many brothers and sisters did Diana have?

From Quiz The Life of Princess Diana

Answer: 4

She was the fourth child of five, with two sisters, Sarah and Jane and a younger brother, Charles and she had an infant brother, John, who died a year before she was born. She always felt unwanted because she wasn't a boy, knowing that is what her parents wanted, after losing John a year before her birth.

19. Diana had said that she had "tremendous hopes" of things going well once they were married. But she said that on Day Two of her honeymoon, her hopes were slightly dashed by what discovery?

From Quiz The Beginning of the End

Answer: Charles had bought eight volumes of 'Laurens van der Post' novels to read on their honeymoon

Sir Laurens van der Post was a South African philosopher, journalist and author, who died in 1996. He was also a friend of Prince Charles, and godfather to Prince William. Diana said of her honeymoon that "every lunchtime or dinnertime when we were allowed to be on our own, we were supposed to read them. I remember crying my heart out on our honeymoon. I was so tired ... for all the wrong reasons."

20. Where was Diana first photographed with Prince Charles as their courtship began?

From Quiz The Life And Times Of Diana, Princess Of Wales

Answer: fishing in the River Dee

Diana was first spotted and photographed by royal watcher James Whittaker, fishing with Prince Charles in the River Dee. Diana had a scarf covering her head and used her hand held compact mirror to watch the photographer over her shoulder. She then turned and proceeded up a hill, her face turned away from the camera, toward Prince Charles' vehicle. They got in and drove off. By the next Monday, Whittaker had ascertained her name and address.

21. On September 1, 1987 where were Princess Diana and Prince Charles?

From Quiz Princess Diana

Answer: In Spain

On September 1, 1987 the Prince and Princess of Wales were in Spain as guests of King Juan Carlos.

22. What was the name of Dodi's bodyguard?

From Quiz The Death of Princess Di

Answer: Trevor Rees-Jones & Trevor Rees Jones & Rees-Jones & Rees Jones & Jones

He sat in front with the driver.

23. Where were Diana and Charles married?

From Quiz Princess Diana

Answer: St Paul's Cathedral

The marriage was held at St Paul's because Prince Charles liked the acoustics there better.

24. In what year did her engagement to Prince Charles take place?

From Quiz A Dedication to Princess Diana

Answer: 1981

25. King Juan Carlos of this country was invited to the wedding of Charles and Diana but declined. What country was he King of?

From Quiz The Guest List

Answer: Spain

Most of the heads of state, royals and political leaders from Europe were in attendance at the wedding. King Juan Carlos and Queen Sofia of Spain were both invited however they were advised to decline by their government. Gibraltar, a British Overseas Territory, was a disputed territory, with Spain making a territorial claim to it. Gibraltar was included as a honeymoon spot for Charles and Diana and so the Spanish government recommended to King Juan Carlos and Queen Sofia that they should not attend, so they didn't. I wonder if they watched it on TV like the rest of us?

26. How old was Diana when her parents divorced?

From Quiz The Life of Princess Diana

Answer: 8

Her mother Frances had an affair with Peter Shand Kydd. Diana stayed with her mother during the separation from age 6. Eventually, her father Lord Althorp won custody of her when she began to attend boarding schools when the divorce was finalized when she was 8 years old.

27. Who gave Diana the famous "Lady Di" fringed hair cut, and also did her hair on her wedding day?

From Quiz The Life And Times Of Diana, Princess Of Wales

Answer: Kevin Shanley

It was at "Headlines" salon that owner and head hairdresser Kevin Shanley first gave Diana the "Lady Di" fringe. He said he wished he would have had her grow it out more for the wedding so he could have put it up. He felt that the heat and humidity in the glass coach had made her fringed style go flat. Richard Dalton, who worked for Kevin at "Headlines" and then went off on his own, gave her the longer 1940s style she wore after Prince Harry was born in 84/85. Sam McKnight gave her the very short, very layered look she wore in the early 1990s. Natalie Symons gave her the smooth pushed back look she wore shortly before her death.

28. Who is the woman that Prince Charles admitted to having had an affair with?

From Quiz Princess Diana

Answer: Camilla Parker Bowles

The Prince of Wales, Prince Charles, admitted to having an affair with Camilla Parker Bowles.

29. What was the make of the car?

From Quiz The Death of Princess Di

Answer: Mercedes-Benz

The car was completely totaled in the crash.

30. Diana was traveling with a male companion to whom she was linked romantically. Who was the man?

From Quiz Death of a Princess

Answer: Dodi Fayed & Fayed

Dodi Fayed was the son of Egyptian billionaire Mohamed Al Fayed. Al Fayed owned the Ritz hotel in Paris as well as Harrods Department store in London.

This is category 8770
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.