Quiz about Princess Diana
Quiz about Princess Diana

The Ultimate Princess Diana Quiz | House of Windsor


A quiz on the most photographed woman of all time the late, great Princess Diana.

A multiple-choice quiz by avory. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. House of Windsor
  8. »
  9. Princess Diana

Author
avory
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
12,101
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
8167
Last 3 plays: rossian (9/10), Guest 82 (10/10), Guest 94 (9/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. On which royal estate was Diana Spencer born? Hint

Balmoral
Sandringham
Hampton Court
Althorp

2. Which member of Diana's family had a romance with Prince Charles? Hint

Jane Spencer
Raine Spencer
Frances Shand-Kydd
Sarah Spencer

3. Where were Diana and Charles married? Hint

Canterbury Cathedral
Westminster Abbey
St Paul's Cathedral
St George's Chapel

4. Charles and Diana had a disagreement over what to call their first son. What name did Charles favor? Hint

William
Arthur
Henry
Charles

5. What illness did Princess Diana suffer from? Hint

Bulimia
Diabetes
Dementia
Anaemia

6. Which of the following definitely had an affair with Princess Diana? Hint

Prince Edward
James Gilbey
James Hewitt
Oliver Hoare

7. What nickname did Diana attach to Camilla Parker-Bowles? Hint

The Rottweiler
The Evil One
The Shark
That Hideous Woman

8. In what city did Diana die? Hint

London
Paris
Cannes
Edinburgh

9. Who delivered a stirring eulogy at Diana's funeral in Westminster Abbey? Hint

Earl Spencer
Prince William
Prince Charles
Tony Blair

10. Where is Diana buried? Hint

On an island at Althorp
Royal Mausoleum at Windsor Castle
In the Spencer vault at Althorp
Paris


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. On which royal estate was Diana Spencer born?

Answer: Sandringham

Diana was born at Park House on the Sandringham estate in 1961.
2. Which member of Diana's family had a romance with Prince Charles?

Answer: Sarah Spencer

Diana's eldest sister Sarah had a fairly brief romance with Prince Charles in the late seventies.
3. Where were Diana and Charles married?

Answer: St Paul's Cathedral

The marriage was held at St Paul's because Prince Charles liked the acoustics there better.
4. Charles and Diana had a disagreement over what to call their first son. What name did Charles favor?

Answer: Arthur

Charles wanted to call their baby Arthur but Diana objected and the name William was chosen. Arthur is one of his middle names.
5. What illness did Princess Diana suffer from?

Answer: Bulimia

Diana suffered from chronic bulimia for years, made worse for a long time by her unhappy marriage.
6. Which of the following definitely had an affair with Princess Diana?

Answer: James Hewitt

Hewitt and Diana had a long running affair during the eighties and early nineties. Diana said in her famous interview that she 'adored him'.
7. What nickname did Diana attach to Camilla Parker-Bowles?

Answer: The Rottweiler

Diana called Camilla "the Rottweiler". Camilla called her "that ridiculous creature".
8. In what city did Diana die?

Answer: Paris

Diana was of course killed in a terrible car crash in Paris along with her boyfriend, Dodi Fayed.
9. Who delivered a stirring eulogy at Diana's funeral in Westminster Abbey?

Answer: Earl Spencer

Diana's brother Charles Earl Spencer gave a fanatastic eulogy which contained some cutting remarks about the media and Diana's former royal in-laws. At the end everyone outside applauded - a reaction that swept into the Abbey and shocked the Queen and other royals.
10. Where is Diana buried?

Answer: On an island at Althorp

Diana lies on an island in the middle of a lake at her ancestral home of Althorp House in Northamptonshire.
Source: Author avory

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Snowman before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Today : rossian: 9/10
Jan 23 2023 : Guest 82: 10/10
Jan 22 2023 : Guest 94: 9/10
Jan 17 2023 : Guest 85: 8/10
Jan 14 2023 : Guest 88: 3/10
Jan 10 2023 : Guest 174: 9/10
Jan 06 2023 : Guest 47: 7/10
Dec 28 2022 : Guest 73: 6/10
Dec 26 2022 : Guest 67: 8/10

Score Distribution

quiz
1/29/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us