FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about HRH Princess Margaret
Quiz about HRH Princess Margaret

HRH Princess Margaret Trivia Quiz


Princess Margaret was not the most famous English royal - how much do you know about her?

A multiple-choice quiz by bridget3. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. U.K. Royals
  8. »
  9. House of Windsor

Author
bridget3
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
25,996
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
5311
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 136 (7/10), Mikeytrout44 (10/10), Guest 2 (8/10).
- -
Question 1 of 10
1. What relation was Princess Margaret to Queen Elizabeth II? Hint


Question 2 of 10
2. As a girl Princess Margaret was also known by her middle name, which is what? Hint


Question 3 of 10
3. Why did Princess Margaret not marry her first love, royal equerry Peter Townsend? Hint


Question 4 of 10
4. Whom did Princess Margaret marry? Hint


Question 5 of 10
5. In what branch of the arts had her husband made his name? Hint


Question 6 of 10
6. What is the title used by Princess Margaret's son? Hint


Question 7 of 10
7. Of which of the arts was Princess Margaret primarily a patron? Hint


Question 8 of 10
8. On which island did Princess Margaret have a holiday home? Hint


Question 9 of 10
9. Which of the following unhealthy habits did Princess Margaret practice? Hint


Question 10 of 10
10. Where did Princess Margaret spend Christmas 2000? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Today : Guest 136: 7/10
Jul 08 2024 : Mikeytrout44: 10/10
Jul 05 2024 : Guest 2: 8/10
Jun 26 2024 : brm50diboll: 9/10
Jun 25 2024 : Guest 23: 10/10
Jun 21 2024 : icequeen3: 8/10
Jun 21 2024 : pommiejase: 8/10
Jun 21 2024 : alan56: 8/10
Jun 21 2024 : JennyH70: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What relation was Princess Margaret to Queen Elizabeth II?

Answer: Sister

She was the Queen's younger sister.
2. As a girl Princess Margaret was also known by her middle name, which is what?

Answer: Rose

She was known as Princess Margaret Rose.
3. Why did Princess Margaret not marry her first love, royal equerry Peter Townsend?

Answer: He was divorced

Peter Townsend was divorced, although he was the innocent party. This led to a constitutional and moral debate, and finally Margaret decided not to marry him.
4. Whom did Princess Margaret marry?

Answer: Anthony Armstrong-Jones

She married Anthony Armstrong-Jones, who was created Earl of Snowdon, and she became Countess of Snowdon.
5. In what branch of the arts had her husband made his name?

Answer: Photography

He is a successful photographer who now works under his title, 'Snowdon'. He also designed the arena for the installation of Prince Charles as Prince of Wales.
6. What is the title used by Princess Margaret's son?

Answer: Earl of Snowdon

David, 2nd Earl of Snowden, has followed his father into the arts, working as a furniture designer. His sister, Lady Sarah Chatto, is also an artist.
7. Of which of the arts was Princess Margaret primarily a patron?

Answer: Ballet

Before the marriage of Prince Charles to Diana, Princess Margaret was the Royal family's leading ballet supporter.
8. On which island did Princess Margaret have a holiday home?

Answer: Mustique

She spent many holidays on Mustique with her friends Lord and Lady Glenconner and other socialites.
9. Which of the following unhealthy habits did Princess Margaret practice?

Answer: All of them

She had a long history of poor health, made worse when she badly scalded her feet and legs in an overheated bath in the 1990s.
10. Where did Princess Margaret spend Christmas 2000?

Answer: in bed

She was ill in bed, unable to eat. She was admitted to hospital in the New Year and it is thought she had suffered a stroke.
Source: Author bridget3

This quiz was reviewed by FunTrivia editor thejazzkickazz before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/14/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us