FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Princess Beatrice
Quiz about Princess Beatrice

Princess Beatrice Trivia Quiz


Enjoy my quiz on Princess Beatrice.

A multiple-choice quiz by RustyRimmer. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. U.K. Royals
  8. »
  9. House of Windsor

Author
RustyRimmer
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
110,993
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
2067
Last 3 plays: boleyn2 (4/10), Guest 90 (6/10), GoodwinPD (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. What is Beatrice's full name? Hint


Question 2 of 10
2. What is she officially known as? Hint


Question 3 of 10
3. What is her sister's name?

Answer: (One Word)
Question 4 of 10
4. How old was she when her father, Prince Andrew, went to the Falklands War? Hint


Question 5 of 10
5. Why didn't Beatrice go to Aiglon College, a Swiss finishing school? Hint


Question 6 of 10
6. Beatrice has a nickname. What is it? Hint


Question 7 of 10
7. What is the name of the house where she lived before entering university?

Answer: ((Two words) Second word is "Park")
Question 8 of 10
8. On the 14 November 1999, Remembrance Day, something happened to Princess Beatrice, What was it? Hint


Question 9 of 10
9. On her father's side of the family she has four older cousins. Which one is the oldest? Hint


Question 10 of 10
10. When did her parents finally divorce? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 04 2024 : boleyn2: 4/10
May 20 2024 : Guest 90: 6/10
Apr 15 2024 : GoodwinPD: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is Beatrice's full name?

Answer: Beatrice Elizabeth Mary

She was apparently named after Queen Victoria's youngest daughter, Beatrice.
2. What is she officially known as?

Answer: Her Royal Highness Princess Beatrice of York

As the daughter of a Royal Duke, Beatrice was given the title Princess when she was born. Her father was the Duke of York.
3. What is her sister's name?

Answer: Eugenie

Eugenie is two years younger than Beatrice.
4. How old was she when her father, Prince Andrew, went to the Falklands War?

Answer: She wasn't born

The Falklands War started in 1982, Beatrice was born in 1988.
Prince Andrew served in the Falklands as a naval pilot.
5. Why didn't Beatrice go to Aiglon College, a Swiss finishing school?

Answer: A sex scandal

Beatrice didn't go to Aiglon college because of a number of sex scandals. Her mother and father didn't think it right to send their daughter to the school so she went instead to St. George's School in Ascot in the UK.
6. Beatrice has a nickname. What is it?

Answer: Bea

Members of The Royal Family call her "Bea", her auntie calls her "Beetroot" because of the colour of her hair.
7. What is the name of the house where she lived before entering university?

Answer: Sunninghill Park

Beatrice, Eugenie and their mother Sarah lived in the opposite wing of the house to their father Andrew. Prince Phillip (the Queen's husband) was said to be deeply annoyed by the arrangement.
8. On the 14 November 1999, Remembrance Day, something happened to Princess Beatrice, What was it?

Answer: Beatrice fainted

At the Remembrance Day parade to remember those who died while fighting in all wars, Beatrice fainted while watching the parade. She was helped by the Countess of Wessex.
9. On her father's side of the family she has four older cousins. Which one is the oldest?

Answer: Peter

Her oldest cousin on her father's side is Peter. He has not taken a Royal title and is instead known as "Peter Phillips". He is said to be the Queens favorite grandchild.
10. When did her parents finally divorce?

Answer: 1996

The Duke and Duchess of York married in 1986 but separated in 1992 and finalised their divorce in 1996.
Source: Author RustyRimmer

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Exit10 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/14/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us