FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about House of Windsor
Quiz about House of Windsor

House of Windsor Trivia Quiz


The House of Windsor is the best-known royal family in the world, so you should not find this quiz too hard.

A multiple-choice quiz by bridget3. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. U.K. Royals
  8. »
  9. House of Windsor

Author
bridget3
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
8,797
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
7736
Last 3 plays: Guest 148 (8/10), Guest 87 (8/10), Guest 90 (9/10).
- -
Question 1 of 10
1. What is the name of Princess Margaret's son? Hint


Question 2 of 10
2. Where was Queen Elizabeth II born? Hint


Question 3 of 10
3. What are the names of Prince Andrew's daughters? Hint


Question 4 of 10
4. Where did Prince Charles attend university? Hint


Question 5 of 10
5. Ascot Racecourse is the personal property of the Queen.


Question 6 of 10
6. Which member of the Royal family lives at Gatcombe Park, Gloucestershire? Hint


Question 7 of 10
7. Which Royal couple used to present the Wimbledon tennis trophies each year? Hint


Question 8 of 10
8. Prince Edward is patron and promoter of which sport? Hint


Question 9 of 10
9. What is the name of Princess Alexandra's husband? Hint


Question 10 of 10
10. What nationality was the Duchess of Gloucester at birth? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 16 2024 : Guest 148: 8/10
Jul 15 2024 : Guest 87: 8/10
Jul 08 2024 : Guest 90: 9/10
Jul 08 2024 : Guest 24: 10/10
Jul 06 2024 : Guest 188: 4/10
Jul 05 2024 : Guest 99: 9/10
Jul 05 2024 : Guest 176: 9/10
Jul 05 2024 : Dizart: 9/10
Jul 05 2024 : Guest 2: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is the name of Princess Margaret's son?

Answer: David Armstrong-Jones

David Armstrong-Jones is the son of Princess Margaret and Anthony Armstrong-Jones, 1st Earl of Snowdon. After the death of his father in March 2016, he inherited his father's title and became the 2nd Earl of Snowdon.
2. Where was Queen Elizabeth II born?

Answer: London

Bruton Street was the London home of her parents who were then still the Duke and Duchess of York.
3. What are the names of Prince Andrew's daughters?

Answer: Beatrice and Eugenie

Beatrice was also the name of Queen Victoria's youngest daughter
4. Where did Prince Charles attend university?

Answer: Cambridge

His younger brother Edward followed him to Cambridge.
5. Ascot Racecourse is the personal property of the Queen.

Answer: False

Ascot Racecourse is part of the Windsor Estate owned by the Crown Estates. As such, it is owned by the Crown but it is not part of the reigning monarch's personal possessions. This arrangement dates back to the reign of George III who surrendered his rights to Crown Estates in exchange for a fixed income, known as the civil list.
6. Which member of the Royal family lives at Gatcombe Park, Gloucestershire?

Answer: Princess Anne

Gatcombe Park is regularly used for equestrian events. Princess Anne is a former member of the UK Olympic equestrian team.
7. Which Royal couple used to present the Wimbledon tennis trophies each year?

Answer: Duke and Duchess of Kent

The Duchess of Kent broke with protocol one year to hug Jana Novotna when the runner-up was weeping with disappointment.
8. Prince Edward is patron and promoter of which sport?

Answer: Real Tennis

Prince Edward met his wife Sophie Rhys-Jones when she was working on the PR for Real Tennis
9. What is the name of Princess Alexandra's husband?

Answer: Sir Angus Ogilvy

Princess Alexandra was the sister of the Duke of Kent and first cousin of the Queen.
10. What nationality was the Duchess of Gloucester at birth?

Answer: Danish

Birgitte van Deurs met Prince Richard of Gloucester when they were both studying in Cambridge.
Source: Author bridget3

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bloomsby before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/17/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us