FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about About the British Royals
Quiz about About the British Royals

About the British Royals Trivia Quiz


A quiz on the British Royal family, mainly present day.

A multiple-choice quiz by cadgel. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. U.K. Royals
  8. »
  9. House of Windsor

Author
cadgel
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
24,531
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
8362
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Steelflower75 (7/10), Guest 73 (8/10), NETTLES1960 (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. When was Queen Elizabeth II born? Hint


Question 2 of 10
2. What is the name of Prince Andrew's younger daughter? Hint


Question 3 of 10
3. What title does Princess Anne hold? Hint


Question 4 of 10
4. What are the names of Princess Margaret's children? Hint


Question 5 of 10
5. What year did Edward VIII abdicate? Hint


Question 6 of 10
6. When did Edward VIII die? Hint


Question 7 of 10
7. What relation is Queen Elizabeth II to Queen Victoria? Hint


Question 8 of 10
8. What title was given to Queen Victoria's husband Albert? Hint


Question 9 of 10
9. How many children did Queen Victoria have? Hint


Question 10 of 10
10. In what year was Prince William, son of Prince Charles born? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Today : Steelflower75: 7/10
Jun 21 2024 : Guest 73: 8/10
Jun 18 2024 : NETTLES1960: 10/10
Jun 17 2024 : Allons-y: 9/10
Jun 16 2024 : bopeep: 10/10
Jun 14 2024 : Guest 86: 8/10
Jun 08 2024 : kjshear: 10/10
Jun 07 2024 : Guest 136: 4/10
Jun 06 2024 : Guest 136: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. When was Queen Elizabeth II born?

Answer: 1926

The present Queen was born in London on April 21, 1926, and christened in the Chapel at Buckingham Palace.
2. What is the name of Prince Andrew's younger daughter?

Answer: Eugenie

Prince Andrew was married to Sarah Ferguson. They had two daughters Beatrice, born August 8, 1988 and Eugenie who was born on March 23, 1990. Prince Andrew and Sarah Ferguson divorced in May 1996.
3. What title does Princess Anne hold?

Answer: The Princess Royal

Princess Anne was made Princess Royal by the Queen in June 1987.
4. What are the names of Princess Margaret's children?

Answer: David and Sarah

Princess Margaret married Antony Armstrong-Jones in May 1960. David who has been the 2nd Earl of Snowden since the death of his father, was born in 1961, and Lady Sarah was born in 1964. The marriage between Margaret and Antony ended in May 1978.
5. What year did Edward VIII abdicate?

Answer: 1936

Edward VIII abdicated so that he could marry the divorcee Wallis Simpson. In that era the reigning monarch was not allowed to marry a divorced woman.
6. When did Edward VIII die?

Answer: 1972

He died in France after never being accepted again in England, but was buried at Frogmore.
7. What relation is Queen Elizabeth II to Queen Victoria?

Answer: Great great granddaughter

Queen Elizabeth II ascended the throne in 1952 was crowned in 1953. Queen Victoria reigned for 64 years and died in 1901.
8. What title was given to Queen Victoria's husband Albert?

Answer: Prince Consort

Queen Victoria and Prince Albert are portrayed as a loving couple. After he died aged 42 in 1861, Queen Victoria wore black for the rest of her life.
9. How many children did Queen Victoria have?

Answer: 9

Their 9 children, 4 male, 5 female, nearly all married into other royal European families.
10. In what year was Prince William, son of Prince Charles born?

Answer: 1982

Prince William's full name is William Arthur Philip Louis. He was born on June 21, 1982. His brother Henry Charles Albert David was born on September 15, 1984 and is known as Prince Harry.
Source: Author cadgel

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bloomsby before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us