Quiz about Princess Anne
Quiz about Princess Anne

Princess Anne Trivia Quiz


Princess Anne is one of my favorite members of the British royal family. See how much you know about her. Have fun!

A multiple-choice quiz by nermalmama. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. People Trivia
  6. »
  7. U.K. Royals
  8. »
  9. House of Windsor

Author
nermalmama
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
343,157
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
731
Last 3 plays: PosterMeerkat (10/10), Hayes1953 (6/10), Guest 166 (9/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Where was Princess Anne born? Hint

Windsor Castle
Clarence House
Sandringham House
St James's Palace

2. How many siblings does Princess Anne have? Hint

four
two
three
one

3. What is Princess Anne's full name? Hint

Anne Elizabeth Alice Louise
Anne Louise Margaret Mary
Anne Elizabeth Alexandra Mary
Anne Elizabeth Victoria Mary

4. What are Anne's parents' names? Hint

Charles and Camilla
Elizabeth and Charles
Elizabeth and Philip
Mary and Philip

5. Where did Anne attend school? Hint

Benenden
Oxford
Eton
Cambridge

6. To whom was Anne married on November 14, 1973? Hint

Timothy Laurence
Captain Mark Phillips
Prince Albert of Monaco
Prince Andrew of Greece

7. Anne has two children. What are their names? Hint

Peter and Zara
Peter and Louise
William and Harry
Mark and Katherine

8. Anne was the victim of an attempted kidnapping. Who was the man who tried to kidnap her? Hint

Ian Ball
Michael Fagan
Paul Burrell
Peter Townsend

9. Anne was divorced from her first husband. Whom did she marry the second time? Hint

Anthony Armstrong-Jones
James Hewitt
Andrew Parker-Bowles
Timothy Laurence

10. Anne became a grandmother in 2010. What is her first grandchild's name? Hint

Edward Phillips
George Phillips
Mary Phillips
Savannah Phillips


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Where was Princess Anne born?

Answer: Clarence House

Princess Anne was born at Clarence House on August 15, 1950. Clarence House was where her parents were livng at the time.
2. How many siblings does Princess Anne have?

Answer: three

She has three brothers: Prince Charles, Prince Andrew and Prince Edward. Prince Charles is two years older, Prince Andrew is ten years younger and Prince Edward is fourteen years younger.
3. What is Princess Anne's full name?

Answer: Anne Elizabeth Alice Louise

Obviously, royal children have more than two names! Also, it's interesting to know that the reigning monarch has to approve the names of each royal child. If he/she disapproves, the name has to be changed.
4. What are Anne's parents' names?

Answer: Elizabeth and Philip

At the time of Anne's birth, Elizabeth was not yet queen. She was Princess Elizabeth and Philip was (and still is) the Duke of Edinburgh.
5. Where did Anne attend school?

Answer: Benenden

Benenden is an exclusive private school for girls in England, although they call them 'public' schools. She was a good student, excelling in sports and was elected "Head Girl."
6. To whom was Anne married on November 14, 1973?

Answer: Captain Mark Phillips

She met Captain Mark Phillips through friends who shared a love of all things equestrian. Their home, Gatcombe Park, which was given to them by the Queen, is used for equestrian events. The atmosphere, compared to other royal residences, is very 'laid back.' Anne doesn't employ a huge staff and has even been known to cook dinner for friends.
7. Anne has two children. What are their names?

Answer: Peter and Zara

Peter was born in 1977 and Zara was born in 1981. They are the Queen and Prince Philip's oldest grandchildren. They have no royal titles because Anne and Mark chose to let them lead as normal a life as possible, without the media attention the other members of the family receive.
8. Anne was the victim of an attempted kidnapping. Who was the man who tried to kidnap her?

Answer: Ian Ball

According to the biography, "Elizabeth," by Sarah Bradford, Ian Ball had a history of mental illness. He tried to pull Anne out of a car when she and her husband were returning home from a charity function in 1974. Anne stayed very calm. However, her detective, the chauffeur, a journalist and a policeman were shot during the attempt.
9. Anne was divorced from her first husband. Whom did she marry the second time?

Answer: Timothy Laurence

Anne and "Tim," as he is known, were married in Scotland in 1992. Laurence was a senior officer in the British Royal Navy and was serving as an equerry to Queen Elizabeth II when he first met Anne.
10. Anne became a grandmother in 2010. What is her first grandchild's name?

Answer: Savannah Phillips

Peter married Autumn Kelly, a Canadian, in 2008. Savannah is Anne's first grandchild and the Queen's first great-grandchild.
Source: Author nermalmama

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Snowman before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 28 2023 : PosterMeerkat: 10/10
Jan 21 2023 : Hayes1953: 6/10
Dec 27 2022 : Guest 166: 9/10
Dec 25 2022 : gogetem: 8/10
Dec 22 2022 : Guest 2: 9/10
Dec 20 2022 : Guest 77: 10/10
Dec 19 2022 : Guest 86: 10/10
Dec 18 2022 : Guest 66: 9/10
Dec 17 2022 : james1947: 10/10

Score Distribution

quiz
2/1/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us