FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
       NFL Players EK Quizzes, Trivia and Puzzles
       NFL Players EK Quizzes, Trivia

NFL Players E-K Trivia

NFL Players E-K Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. NFL Players

Fun Trivia
17 quizzes and 238 trivia questions.
All Sub-Categories:
Brett Favre Brett Favre (6 quizzes)
1.
  Bo Jackson    
Multiple Choice
 10 Qns
He could have been the greatest running back ever had his career not been cut short.
Easier, 10 Qns, Moose356, Apr 29 09
Easier
Moose356
477 plays
2.
  Maurice Jones-Drew    
Multiple Choice
 10 Qns
Whatever you want to call him (Mojo, the Pinball Wizard, the Oompa Loompa, etc), Maurice Jones-Drew is a great football player. This quiz is all about him.
Tough, 10 Qns, jagman09, Apr 29 09
Tough
jagman09
360 plays
3.
  Jim Kelly    
Multiple Choice
 10 Qns
Trivia on the best quarterback of the 1990s.
Tough, 10 Qns, FIYONCE, Dec 03 09
Tough
FIYONCE
1037 plays
4.
  Marvin Harrison    
Multiple Choice
 10 Qns
One of the best wide receivers ever to play American Football, but how much do you know about Marv Harrison?
Average, 10 Qns, Blaynos, Apr 29 09
Average
Blaynos
513 plays
5.
  Eddie George    
Multiple Choice
 15 Qns
Hey, let's see how much you know about my Titans' star running back Eddie George :)
Tough, 15 Qns, Prestondogg, Mar 21 23
Tough
Prestondogg
Mar 21 23
794 plays
6.
  Bobby Hebert    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is about Bobby Hebert.
Difficult, 10 Qns, howardstern, Apr 29 09
Difficult
howardstern
528 plays
7.
  Doug Flutie - The Magic Man    
Multiple Choice
 5 Qns
This is a simple quiz on the college and pro football career of "The Magic Man" Doug Flutie.
Average, 5 Qns, vpham, Apr 29 09
Average
vpham
524 plays
8.
  Jim Kleinsasser    
Multiple Choice
 15 Qns
This is a quiz on how much you know about Jim Kleinsasser. Have fun!
Difficult, 15 Qns, jjr777, Apr 29 09
Difficult
jjr777
423 plays
trivia question Quick Question
Upon Favre's retirement in 2011, he held many NFL all-time records. Which of these records was the last to be broken? (all regular season)

From Quiz "The Life and Times of Brett Favre"





NFL Players E-K Trivia Questions

1. What college did Bo Jackson attend?

From Quiz
Bo Jackson

Answer: Auburn

He rushed for 4303 yards in his career at Auburn. He was 4th all-time SEC rusher behind Herschel Walker.

2. In the 2006-07 NFL season, how many touchdowns did Maurice Jones-Drew score?

From Quiz Maurice Jones-Drew

Answer: 16

He had 13 rushing touchdowns, 2 receiving touchdowns, and returned one kickoff for a touchdown.

3. Which college did Marvin attend?

From Quiz Marvin Harrison

Answer: Syracuse

Marvin attended Syracuse, where he was a three-year starter. He played 42 games, starting 20, receiving 20 TDs.

4. When was Doug Flutie born?

From Quiz Doug Flutie - The Magic Man

Answer: October 23, 1962

Doug Flutie was born Manchester, Maryland, and was an all-league player in basketball, baseball, and football.

5. In what year was Jim Kelly elected into the Football Hall of Fame?

From Quiz Jim Kelly

Answer: 2002

In 2002, Jim was the Bill's fourth alumnus to enter the Hall of Fame.

6. Where did Jim go to High School?

From Quiz Jim Kleinsasser

Answer: Carrington

7. In what year was Bobby Hebert born?

From Quiz Bobby Hebert

Answer: 1960

Born November 19th, 1960.

8. What is Bo Jackson's real name?

From Quiz Bo Jackson

Answer: Vincent Jackson

Vincent Edward Jackson born November 30, 1962, in Bessemer, Alabama. He was given the name Vincent after his mother's favorite actor, Vincent Edwards.

9. Maurice Jones-Drew helped lead the Jaguars to what overall record in the 2006-07 season?

From Quiz Maurice Jones-Drew

Answer: 8-8-0

This effort did have the Jaguars fall short of the playoffs.

10. For which team did Marvin play for in the 2005-06 season?

From Quiz Marvin Harrison

Answer: Indianapolis Colts & Indianapolis & Colts

Marvin played for the Colts in 1996, and in 2005 was still a Colt.

11. Which NFL team did Flutie begin his career with?

From Quiz Doug Flutie - The Magic Man

Answer: Chicago Bears

Doug Flutie started his NFL career playing for the Chicago Bears from 1986-1987. He also played for the New England Patriots from 1987-1989, and the Buffalo Bills from 1998-2000.

12. Who coached him when he played in the USFL for the Houston Gamblers from 1983-1985?

From Quiz Jim Kelly

Answer: Jack Pardee

Jack Pardee was the Oilers coach in the 1993 comeback game against the Houston Oilers in which the Bills won.

13. What was Jim's High School Team's mascot?

From Quiz Jim Kleinsasser

Answer: Cardinals

A very common team mascot. Go Cards!

14. He took the Saints to the playoffs for the first time in which year?

From Quiz Bobby Hebert

Answer: 1987

1987, 1991, 1992 were the years he took them to the playoffs.

15. What was the other sport that Bo played besides football at the professional level?

From Quiz Bo Jackson

Answer: Baseball

He was drafted by the Yankees out of high school in 1982. He instead chose to attend the University of Auburn.

16. Where did he go to high school?

From Quiz Maurice Jones-Drew

Answer: De La Salle High School

De La Salle High School, a prestigous football powerhouse, is in Concord, California. Other NFL players that attended the school are Demetrius Williams, D.J. Williams, and Amani Toomer.

17. In what year did Doug Flutie win the Heisman Trophy Award?

From Quiz Doug Flutie - The Magic Man

Answer: 1984

Doug Flutie was a Heisman Trophy winner in 1984 while playing for Boston College. His college football career included 10,579 passing yards, a Consensus All-American, and acheived Player of the Year honors from Sporting News, and Maxwell Club.

18. What day was Jim Kelly's number retired on the Wall of Fame in Ralph Wilson Stadium?

From Quiz Jim Kelly

Answer: November 18, 2001

I was there! He was number 12. He played for the Bills from 1986-1997.

19. What was Jim's High School number?

From Quiz Jim Kleinsasser

Answer: 81

Jim and his sister, Sherry, have the only retired numbers at Carrington High School through 2002.

20. What pick did the Houston Oilers draft Eddie George at?

From Quiz Eddie George

Answer: 14th

Thirteen teams passed on the 1995 Heisman winner. Among those were the Jaguars, who picked Kevin Hardy second overall, Oakland, who picked George's teammate, Rickey Dudley, and the Rams, who selected Nebraska running back Lawrence Phillips.

21. What year did Bobby Hebert go to Pro Bowl?

From Quiz Bobby Hebert

Answer: 1994

22. In 1985, what college football award was given to Bo?

From Quiz Bo Jackson

Answer: Heisman Trophy

Jackson's number was retired after he left from Auburn. He was also ranked 8th in ESPN's Top 25 Players in college football history.

23. What was Marvin's longest reception during the 2005 regular season?

From Quiz Marvin Harrison

Answer: 80 yards

Marvin caught a 80-yard TD pass on November 28, 2005, from Peyton Manning. The pass was set up after he tricked Pittsburgh Steelers' Ike Taylor into running the opposite way to him. It was the first play of the Colts' offense.

24. Doug Flutie had his most memorable college moment of his Boston College career when he threw a 48-yard touchdown pass to Gerald Phelan, as time expired to give Boston College a 47-45 win. Which college team did he accomphish this feat against?

From Quiz Doug Flutie - The Magic Man

Answer: Miami Hurricanes

Doug Flutie made his historic "hail mary" pass against the Miami Hurricanes, to give Boston College a 47-45 upset win!

25. Who was the K-gun offense named after?

From Quiz Jim Kelly

Answer: Keith McKeller

Thought it was Jim Kelly huh??

26. Where did Jim attend college?

From Quiz Jim Kleinsasser

Answer: UND

Though I would have preferred the NDSU Bison.

27. How many times in his first five years did Eddie run for over 1,000 yards in a season?

From Quiz Eddie George

Answer: 5

Eddie was one of only five players to ever rush for over 1,000 yards in each of their first five seasons. He is in pretty good company, for only Jim Brown, Earl Campbell, and a couple more people have accomplished this marvelous feat.

28. What team did Bobby play when he came in for the first time as a Falcon?

From Quiz Bobby Hebert

Answer: Saints

29. Which NFL team first drafted Bo?

From Quiz Bo Jackson

Answer: Tampa Bay Buccaneers

Bo Jackson turned down a five-year offer by the Buccaneers after being drafted in 1986. He was picked up in the 7th round the next year by the Raiders.

30. Maurice Jones-Drew was voted a _____ All-Pac 10 Player.

From Quiz Maurice Jones-Drew

Answer: 2005

He was selected as a punt returner ahead of Reggie Bush. That was his junior year.

This is category 13017
Last Updated May 25 2024 5:48 AM
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.