FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Maurice JonesDrew
Quiz about Maurice JonesDrew

Maurice Jones-Drew Trivia Quiz


Whatever you want to call him (Mojo, the Pinball Wizard, the Oompa Loompa, etc), Maurice Jones-Drew is a great football player. This quiz is all about him.

A multiple-choice quiz by jagman09. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. NFL Players
  8. »
  9. NFL Players E-K

Author
jagman09
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
248,369
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
364
Last 3 plays: Aph1976 (9/10), Dreessen (7/10), Samoyed7 (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. In the 2006-07 NFL season, how many touchdowns did Maurice Jones-Drew score? Hint


Question 2 of 10
2. Maurice Jones-Drew helped lead the Jaguars to what overall record in the 2006-07 season? Hint


Question 3 of 10
3. Where did he go to high school? Hint


Question 4 of 10
4. Maurice Jones-Drew went to college at UCLA.


Question 5 of 10
5. Maurice Jones-Drew was voted a _____ All-Pac 10 Player. Hint


Question 6 of 10
6. In the 2006-07 NFL season, Maurice Jones-Drew's number in the NFL was 33, for the sole purpose to remind him that every team passed on drafting him in the first round.


Question 7 of 10
7. What team did Maurice Jones-Drew play for in the 2006-07 season? Hint


Question 8 of 10
8. In the 2006-07 NFL season, Maurice Jones-Drew set a rookie record for scoring touchdowns in how many straight games? Hint


Question 9 of 10
9. On December 10, 2006, against the Colts, Jones-Drew exploded for a then franchise record amount of yards. How many all-purpose yards did he have? Hint


Question 10 of 10
10. In the 2006-07 NFL season, how many total yards did Maurice Jones-Drew have? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 30 2024 : Aph1976: 9/10
Jun 22 2024 : Dreessen: 7/10
Jun 07 2024 : Samoyed7: 10/10
Jun 07 2024 : Wanderess: 2/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In the 2006-07 NFL season, how many touchdowns did Maurice Jones-Drew score?

Answer: 16

He had 13 rushing touchdowns, 2 receiving touchdowns, and returned one kickoff for a touchdown.
2. Maurice Jones-Drew helped lead the Jaguars to what overall record in the 2006-07 season?

Answer: 8-8-0

This effort did have the Jaguars fall short of the playoffs.
3. Where did he go to high school?

Answer: De La Salle High School

De La Salle High School, a prestigous football powerhouse, is in Concord, California. Other NFL players that attended the school are Demetrius Williams, D.J. Williams, and Amani Toomer.
4. Maurice Jones-Drew went to college at UCLA.

Answer: True

His head coach there was Karl Dorrell. Attending from 2002 through 2005, he set one record in NCAA history, the highest punt return average ever for a season, 28.5 yards per return. He also set multiple UCLA records, such as most career yards-4688, and most rushing yards in one game-322.

He was also the first UCLA player to have 5 touchdowns in one game, and to return four punts for touchdowns in one season.
5. Maurice Jones-Drew was voted a _____ All-Pac 10 Player.

Answer: 2005

He was selected as a punt returner ahead of Reggie Bush. That was his junior year.
6. In the 2006-07 NFL season, Maurice Jones-Drew's number in the NFL was 33, for the sole purpose to remind him that every team passed on drafting him in the first round.

Answer: False

His number is actually 32. He was drafted number 60 overall.
7. What team did Maurice Jones-Drew play for in the 2006-07 season?

Answer: Jacksonville Jaguars

He was drafted to fill in for Fred Taylor at running back.
8. In the 2006-07 NFL season, Maurice Jones-Drew set a rookie record for scoring touchdowns in how many straight games?

Answer: 8

This streak spanned from week 10 to week 17.
9. On December 10, 2006, against the Colts, Jones-Drew exploded for a then franchise record amount of yards. How many all-purpose yards did he have?

Answer: 303

In this game, he had 166 rushing yards and a 93-yard kickoff return for a touchdown.
10. In the 2006-07 NFL season, how many total yards did Maurice Jones-Drew have?

Answer: 2250

This included 941 rushing yards, 451 reception yards, 860 yards kick returning, and 13 yards punt returning.
Source: Author jagman09

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Bo Jackson Easier
2. Doug Flutie - The Magic Man Average
3. Marvin Harrison Average
4. Eddie George Tough
5. Jim Kelly Tough
6. Jim Kleinsasser Difficult
7. Jacks of All Cleats Average
8. NFL Football Players Average
9. Which Famous Football Player? Average
10. Special Day NFL Players Average
11. NFLs International Tastes Average
12. Fantasy Football Dream Team Average

7/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us