FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Eddie George
Quiz about Eddie George

Eddie George Trivia Quiz


Hey, let's see how much you know about my Titans' star running back Eddie George :)

A multiple-choice quiz by Prestondogg. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. NFL Players
  8. »
  9. NFL Players E-K

Author
Prestondogg
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
42,997
Updated
Mar 21 23
# Qns
15
Difficulty
Tough
Avg Score
8 / 15
Plays
794
- -
Question 1 of 15
1. What number did Eddie wear on his Titans jersey? Hint


Question 2 of 15
2. Which one of the following did Eddie not play football with in college? Hint


Question 3 of 15
3. What pick did the Houston Oilers draft Eddie George at? Hint


Question 4 of 15
4. How many times in his first five years did Eddie run for over 1,000 yards in a season? Hint


Question 5 of 15
5. Eddie has a son, what is his name? Hint


Question 6 of 15
6. Eddie George won the 1996 Rookie of the Year award?


Question 7 of 15
7. What city is Eddie originally from? Hint


Question 8 of 15
8. Who did Eddie replace at starter for running back for the Oilers in 1996?

Answer: ( Two words, or just surname ... he was drafted in 1995)
Question 9 of 15
9. Who was Eddie's defensive coordinator in 2001? Hint


Question 10 of 15
10. How many games did Eddie miss in the first 5 years of his NFL career, for any reason at all? Hint


Question 11 of 15
11. Eddie has a restaurant in downtown Nashville called "Eddie's"?


Question 12 of 15
12. Which Titan did not make the Pro Bowl with Eddie George in 2000? Hint


Question 13 of 15
13. Which college teammate of Eddie's was drafted first overall in 1997? Hint


Question 14 of 15
14. Eddie George was among the top three receivers (in receptions) for the Titans in 2000?


Question 15 of 15
15. How many touchdowns did Eddie run for in 2000?

Answer: ( between 5 and 20 ... read this one carefully)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What number did Eddie wear on his Titans jersey?

Answer: 27

Eddie's worn number 27 since his college days at The Ohio State University.
2. Which one of the following did Eddie not play football with in college?

Answer: Rob Johnson

Rob Johnson was a stellar standout QB at USC, teaming with perennial Pro Bowl tackle Tony Boselli, now with the Jaguars, and Keyshawn Johnson, who was taken second overall in the 1996 draft.
3. What pick did the Houston Oilers draft Eddie George at?

Answer: 14th

Thirteen teams passed on the 1995 Heisman winner. Among those were the Jaguars, who picked Kevin Hardy second overall, Oakland, who picked George's teammate, Rickey Dudley, and the Rams, who selected Nebraska running back Lawrence Phillips.
4. How many times in his first five years did Eddie run for over 1,000 yards in a season?

Answer: 5

Eddie was one of only five players to ever rush for over 1,000 yards in each of their first five seasons. He is in pretty good company, for only Jim Brown, Earl Campbell, and a couple more people have accomplished this marvelous feat.
5. Eddie has a son, what is his name?

Answer: Jaire

6. Eddie George won the 1996 Rookie of the Year award?

Answer: True

Eddie proved to the 13 teams that didn't call his name on draft day that they made a mistake and that they should have drafted him.
7. What city is Eddie originally from?

Answer: Philadelphia

Eddie grew up in the Philly area and graduated from a school in Virginia, then on to OSU :)
8. Who did Eddie replace at starter for running back for the Oilers in 1996?

Answer: Rodney Thomas

The Titans (then the Oilers) drafted Rodney Thomas in 1995, and he played well enough that many thought he was the 'heir apparent' to Earl Campbell, but then they drafted Eddie George a year later, and Thomas didn't fit in the offense quite.
9. Who was Eddie's defensive coordinator in 2001?

Answer: Jim Schwartz

10. How many games did Eddie miss in the first 5 years of his NFL career, for any reason at all?

Answer: 0

Eddie was a steady, durable workhorse for the Oilers and Titans for the, and in his first 5 years had played 80 of 80 regular season games, and never missed a game due to injury or anything else.
11. Eddie has a restaurant in downtown Nashville called "Eddie's"?

Answer: True

'Eddie's' is a great sports bar in downtown Nashville.
12. Which Titan did not make the Pro Bowl with Eddie George in 2000?

Answer: Lorenzo Neal

As great of a full back as Neal is, he still did not make the Pro Bowl in 2001 due to the emergence of Jets' full back Richie Anderson, who had a career year.
13. Which college teammate of Eddie's was drafted first overall in 1997?

Answer: Orlando Pace

Buckeyes' mammoth offensive tackle Orlando Pace had the honor of being drafted first overall by the St. Louis Rams, winners of Super Bowl XXXIV. Teammate Shawn Springs was drafted third overall by the Seahawks.
14. Eddie George was among the top three receivers (in receptions) for the Titans in 2000?

Answer: True

Only Frank Wycheck (71 rec.) and Derrick Mason (63 rec.) caught more balls than Eddie did for the Titans in the 2000 season.
15. How many touchdowns did Eddie run for in 2000?

Answer: 14

Eddie scored a total of 16 touchdowns during his 2000 campaign, 14 rushing and 2 receiving.
Source: Author Prestondogg

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Bo Jackson Easier
2. Doug Flutie - The Magic Man Average
3. Marvin Harrison Average
4. Maurice Jones-Drew Tough
5. Jim Kelly Tough
6. Jim Kleinsasser Difficult
7. Jacks of All Cleats Average
8. NFL Football Players Average
9. Which Famous Football Player? Average
10. Special Day NFL Players Average
11. NFLs International Tastes Average
12. Fantasy Football Dream Team Average

6/20/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us