FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Bo Jackson
Quiz about Bo Jackson

Bo Jackson Trivia Quiz


He could have been the greatest running back ever had his career not been cut short.

A multiple-choice quiz by Moose356. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. NFL Players
  8. »
  9. NFL Players E-K

Author
Moose356
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
278,576
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
484
Last 3 plays: Guest 198 (8/10), Samoyed7 (10/10), Samoyed7 (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. What college did Bo Jackson attend? Hint


Question 2 of 10
2. What is Bo Jackson's real name? Hint


Question 3 of 10
3. What was the other sport that Bo played besides football at the professional level? Hint


Question 4 of 10
4. In 1985, what college football award was given to Bo? Hint


Question 5 of 10
5. Which NFL team first drafted Bo? Hint


Question 6 of 10
6. What was Bo Jackson's trademark phrase? Hint


Question 7 of 10
7. Which team was Bo Jackson playing against when his career ended? Hint


Question 8 of 10
8. What had Bo Jackson injured to end his career? Hint


Question 9 of 10
9. What number did Bo Jackson wear for the Raiders and at Auburn? Hint


Question 10 of 10
10. Which video game further popularized Bo Jackson? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 17 2024 : Guest 198: 8/10
Jun 07 2024 : Samoyed7: 10/10
Jun 07 2024 : Samoyed7: 10/10
Jun 07 2024 : Iceman61: 8/10
Jun 07 2024 : Wanderess: 4/10
May 28 2024 : Guest 70: 3/10
May 28 2024 : Guest 144: 5/10
May 16 2024 : Guest 97: 6/10
May 10 2024 : Guest 64: 7/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What college did Bo Jackson attend?

Answer: Auburn

He rushed for 4303 yards in his career at Auburn. He was 4th all-time SEC rusher behind Herschel Walker.
2. What is Bo Jackson's real name?

Answer: Vincent Jackson

Vincent Edward Jackson born November 30, 1962, in Bessemer, Alabama. He was given the name Vincent after his mother's favorite actor, Vincent Edwards.
3. What was the other sport that Bo played besides football at the professional level?

Answer: Baseball

He was drafted by the Yankees out of high school in 1982. He instead chose to attend the University of Auburn.
4. In 1985, what college football award was given to Bo?

Answer: Heisman Trophy

Jackson's number was retired after he left from Auburn. He was also ranked 8th in ESPN's Top 25 Players in college football history.
5. Which NFL team first drafted Bo?

Answer: Tampa Bay Buccaneers

Bo Jackson turned down a five-year offer by the Buccaneers after being drafted in 1986. He was picked up in the 7th round the next year by the Raiders.
6. What was Bo Jackson's trademark phrase?

Answer: Bo Knows

This became popular during his advertisement campaign with Nike in the early 1990s. The commercials had Bo playing almost every sport imaginable.
7. Which team was Bo Jackson playing against when his career ended?

Answer: Cincinnati Bengals

Bengals linebacker Kevin Walker made the career-ending tackle. This occurred during a Raiders playoff game in the 1990 season.
8. What had Bo Jackson injured to end his career?

Answer: Hip

Bo Jackson's hip was pulled out of the socket during a tackle. He popped it back into place where he later found out he had damaged the hip so badly, that he had to have hip replacement surgery thus ending his football career.
9. What number did Bo Jackson wear for the Raiders and at Auburn?

Answer: 34

Bo wore number 34 throughout his entire football career.
10. Which video game further popularized Bo Jackson?

Answer: Tecmo Super Bowl

Tecmo Bowl had Bo Jackson as one of the elite backs of the game. Videos were on the internet of Bo Jackson running circles around defenders on this classic football video game.
Source: Author Moose356

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Jim Kelly Tough
2. Eddie George Tough
3. Doug Flutie - The Magic Man Average
4. Marvin Harrison Average
5. Jim Kleinsasser Difficult
6. Maurice Jones-Drew Tough
7. NFL Players Average
8. Stars of the NFL Tough
9. Random NFL Players Average
10. NFL Wizzes Tough
11. NFL Football Players Average
12. Which Famous Football Player? Average

6/20/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us