FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Marvin Harrison
Quiz about Marvin Harrison

Marvin Harrison Trivia Quiz


One of the best wide receivers ever to play American Football, but how much do you know about Marv Harrison?

A multiple-choice quiz by Blaynos. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. NFL Players
  8. »
  9. NFL Players E-K

Author
Blaynos
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
230,338
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
513
- -
Question 1 of 10
1. Which college did Marvin attend? Hint


Question 2 of 10
2. For which team did Marvin play for in the 2005-06 season?

Answer: (Two words or just team name)
Question 3 of 10
3. On October 17, 2005, during a monday night game, QB Peyton Manning threw a record-breaking 86th TD pass to Marvin. This broke the QB-WR tandem mark set by Steve Young and Jerry Rice for most TD passes in NFL history. Who were the Colts playing that night? Hint


Question 4 of 10
4. What was Marvin's longest reception during the 2005 regular season? Hint


Question 5 of 10
5. Marvin was first selected for the Pro Bowl in which year? Hint


Question 6 of 10
6. How many receptions did Marvin register in the 2002 regular season? Hint


Question 7 of 10
7. Marvin was the most used punt returner for his team in his rookie season in the NFL.


Question 8 of 10
8. In what year was Marvin drafted? Hint


Question 9 of 10
9. In the 2005 regular season, how many touchdowns did Marvin receive while playing against his AFC South divisional rivals? Hint


Question 10 of 10
10. Peyton Manning started playing in the NFL before Marvin.



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which college did Marvin attend?

Answer: Syracuse

Marvin attended Syracuse, where he was a three-year starter. He played 42 games, starting 20, receiving 20 TDs.
2. For which team did Marvin play for in the 2005-06 season?

Answer: Indianapolis Colts

Marvin played for the Colts in 1996, and in 2005 was still a Colt.
3. On October 17, 2005, during a monday night game, QB Peyton Manning threw a record-breaking 86th TD pass to Marvin. This broke the QB-WR tandem mark set by Steve Young and Jerry Rice for most TD passes in NFL history. Who were the Colts playing that night?

Answer: St. Louis Rams

Despite being 17-0 down after one quarter, the Colts rallied to lead 24-20 after three quarters, before closing out the game 45-28, boosting their then record to 6-0. The critical pass was thrown in the fourth quarter, Harrison catching the ball with 9:23 left on the clock.
4. What was Marvin's longest reception during the 2005 regular season?

Answer: 80 yards

Marvin caught a 80-yard TD pass on November 28, 2005, from Peyton Manning. The pass was set up after he tricked Pittsburgh Steelers' Ike Taylor into running the opposite way to him. It was the first play of the Colts' offense.
5. Marvin was first selected for the Pro Bowl in which year?

Answer: 1999

Marv appeared in the traditional end of season game in each of these four years, beginning in 1999. He received the 6th highest amount of votes in 1999 (98,818).
6. How many receptions did Marvin register in the 2002 regular season?

Answer: 143

Marvin received a then record-breaking 143 catches, beating the mark set in 1995 by Herman Moore (Detroit).
7. Marvin was the most used punt returner for his team in his rookie season in the NFL.

Answer: true

Marvin was the most used punt returner by the Colts in 1996. He caught 27 balls, nine of which were fair catches. He had an average return of just under 10 yards, and a long return of 31 yards.
8. In what year was Marvin drafted?

Answer: 1996

Marvin was drafted by the Colts in 1996 on a pick gained by the Colts with Atlanta. He was chosen in the 1st round.
9. In the 2005 regular season, how many touchdowns did Marvin receive while playing against his AFC South divisional rivals?

Answer: 7

Although Marv did not catch a TD pass against Jacksonville during game 2 of the season, he did catch two against them on December 11th in the away fixture. He caught a TD in each game against Houston, while he caught three against Tennessee, with two of them in TN.
10. Peyton Manning started playing in the NFL before Marvin.

Answer: False

Marvin has suited up for the Colts in 1996, and he was joined by Peyton in 1998.
Source: Author Blaynos

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Bo Jackson Easier
2. Maurice Jones-Drew Tough
3. Jim Kelly Tough
4. Eddie George Tough
5. Doug Flutie - The Magic Man Average
6. Jim Kleinsasser Difficult
7. Special Day NFL Players Average
8. NFLs International Tastes Average
9. Bobbing for Footballs? Average
10. Who Am I? [2] Average
11. Jacks of All Cleats Average
12. Football Flakes Tough

6/20/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us