FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Career of John Elway
Quiz about The Career of John Elway

The Career of John Elway Trivia Quiz


How much do you know about one of the winningest quarterbacks in NFL history?

A multiple-choice quiz by gjbronco. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. NFL Players E-K
  8. »
  9. John Elway

Author
gjbronco
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
149,617
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
812
- -
Question 1 of 10
1. Where did John Elway attend college? Hint


Question 2 of 10
2. Where did John Elway go to high school? Hint


Question 3 of 10
3. What year was John Elway named the NFL's Most Valuable Player by the Associated Press? Hint


Question 4 of 10
4. What year did John Elway have his highest quarterback rating? Hint


Question 5 of 10
5. John Elway orchestrated the famous comeback known as, "The Drive", against what team? Hint


Question 6 of 10
6. John Elway played minor league baseball for what organization? Hint


Question 7 of 10
7. How many fourth quarter comebacks did John Elway have? Hint


Question 8 of 10
8. Where did John Elway retire after the 1998-99 season, on the list of most career passing yards? Hint


Question 9 of 10
9. John Elway was one of the six quarterbacks chosen in the first round of the '83 draft. Two of the other quarterbacks were Dan Marino and Jim Kelly. Which of the following was NOT one of the six quarterbacks? Hint


Question 10 of 10
10. How many times did John Elway get sacked in his career? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Where did John Elway attend college?

Answer: Stanford

Elway graduated with a 3.0 GPA and a degree in economics. On the football field, John set NCAA records of 774 completions, 1243 attempts, 9349 passing yards, 77 passing touchdowns, and the lowest career interception percentage of 3.13%.
2. Where did John Elway go to high school?

Answer: Granada Hills HS

Lincoln HS was teammate Terrell Davis's alma mater. All of these schools are actual California high schools. Elway was a multi-sport star athelete at Granada Hills. He was on many "all-american" teams in 1979. He had 5711 passing yards, and 49 passing TDs during his high school career.

As a senior baseball player, Elway hit .491 and had a 4-2 pitching record while leading his team to the Los Angeles city championship.
3. What year was John Elway named the NFL's Most Valuable Player by the Associated Press?

Answer: 1987

In 1987, Elway was named the NFL's Most Valuable Player on his way to a second consecutive AFC championship, and the AFC's starting quarterback job in the Pro Bowl.
4. What year did John Elway have his highest quarterback rating?

Answer: 1998

John Elway enjoyed his highest quarterback rating during his final season, as he went on to win a second consecutive Super Bowl.
5. John Elway orchestrated the famous comeback known as, "The Drive", against what team?

Answer: Cleveland Browns

Elway had many incredible drives, but only one is known as, "The Drive". It came in the '87 AFC Championship Game against Cleveland. The Broncos were losing 20-13 and had the ball on their own 2 yard line. He drove Denver 98 yards in 15 plays and threw a touchdown to Mark Jackson to tie the game in the final seconds.

In overtime, Elway drove them 60 yards in nine plays, to set up the winning field goal.
6. John Elway played minor league baseball for what organization?

Answer: New York Yankees

Elway played single-A ball in 1982 for the Yankees' Oneonta farm club. Elway hit .318, with a team high 24 runs and no errors in 42 games.
7. How many fourth quarter comebacks did John Elway have?

Answer: 47

Elway's 47 fourth quarter comebacks set a NFL record.
8. Where did John Elway retire after the 1998-99 season, on the list of most career passing yards?

Answer: Second

Elway threw for 51,475 yards, second only to Dan Marino upon retirement. Brett Favre was the first player to pass him later.
9. John Elway was one of the six quarterbacks chosen in the first round of the '83 draft. Two of the other quarterbacks were Dan Marino and Jim Kelly. Which of the following was NOT one of the six quarterbacks?

Answer: Babe Laufenberg

John Elway went first, Todd Blackledge went seventh, Jim Kelly went fourteenth, Tony Eason went fifteenth, Ken O'Brien went twenty-fourth, and Dan Marino went twenty-seventh. Babe Laufenberg was selected in a much later round of this draft. This group of quarterbacks were 0-9 in the Super Bowl, until Elway won two straight Super Bowls in his final two seasons. Tony Eason and Dan Marino each lost the Super Bowl once, Jim Kelly lost it four times, and John Elway went 2-3 in the big game.
10. How many times did John Elway get sacked in his career?

Answer: 516

Elway was sacked a NFL record 516 times. He held on to the ball way too long and gave up his body for that one big play. Elway remarkably, got up again and again to play sixteen seasons, and win 148 regular season games, to set a NFL record.
Source: Author gjbronco

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. John Elway: The Comeback Kid Average
2. Life of John Elway Average
3. Bo Jackson Easier
4. Doug Flutie - The Magic Man Average
5. Marvin Harrison Average
6. Maurice Jones-Drew Tough
7. Eddie George Tough
8. Jim Kelly Tough
9. Jim Kleinsasser Difficult

5/25/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us