FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about John Elway The Comeback Kid
Quiz about John Elway The Comeback Kid

John Elway: The Comeback Kid Trivia Quiz


This quiz is one that recalls the great career that many Denver Bronco fans were able to enjoy.

A multiple-choice quiz by Moose356. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. NFL Players E-K
  8. »
  9. John Elway

Author
Moose356
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
242,665
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
416
Awards
Top 35% Quiz
- -
Question 1 of 10
1. What college did John Elway attend? Hint


Question 2 of 10
2. Who drafted John Elway in the NFL draft? Hint


Question 3 of 10
3. How many Pro Bowls did John Elway go to? Hint


Question 4 of 10
4. Against what team was John Elway's signature game against, which later became known as "The Drive"? Hint


Question 5 of 10
5. After high school, which MLB team drafted John Elway? Hint


Question 6 of 10
6. Which of the following teams has John Elway not played in a Super Bowl? Hint


Question 7 of 10
7. What year was John Elway inducted into the Pro Football Hall of Fame? Hint


Question 8 of 10
8. How many 4th quarter comebacks has John Elway led? Hint


Question 9 of 10
9. Which of these businesses has John Elway not been involved with? Hint


Question 10 of 10
10. Which of these quarterback records did John Elway *not* hold when he retired? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What college did John Elway attend?

Answer: Stanford

He was the quarterback of losing team Stanford, when California pulled off one of the most memorable plays in all of football called "The Play". He attended Stanford from 1979-1982.
2. Who drafted John Elway in the NFL draft?

Answer: Baltimore Colts

Elway had threatened to quit football and play professional baseball if he was not traded. The Colts ended up getting quarterback Mark Hermann and lineman, Chris Hinton in the trade.
3. How many Pro Bowls did John Elway go to?

Answer: 9

He played in the Pro Bowls of 1986, 1987, 1989, 1991, 1993, 1994, 1996, 1997, and 1998.
4. Against what team was John Elway's signature game against, which later became known as "The Drive"?

Answer: Cleveland Browns

Elway threw the winning pass to wide reciever Mark Jackson to beat the Cleveland Browns in the AFC Championship game.
5. After high school, which MLB team drafted John Elway?

Answer: Kansas City Royals

The Kansas City Royals selected Elway in the 1979 draft where as the Yankees drafted him in the 1981 summer draft.
6. Which of the following teams has John Elway not played in a Super Bowl?

Answer: Detroit Lions

Denver beat both Green Bay and Atlanta in 1997-98, but lost to the Washington Redskins in 1987.
7. What year was John Elway inducted into the Pro Football Hall of Fame?

Answer: 2004

Elway was inducted into the Pro Football Hall of Fame by his oldest daughter, Jessica Gwen. He was the first player to be inducted into the Hall of Fame as a Denver Bronco.
8. How many 4th quarter comebacks has John Elway led?

Answer: 47

Over his professional career, he led his team to a record 47 fourth quarter comebacks.
9. Which of these businesses has John Elway not been involved with?

Answer: Workout equipment

He started a very successful network of car dealerships in the Denver area (later sold to Wayne Huizenga), and later became the owner of the Colorado Crush of the Arena Football League. John Elway was known for appearing on commercials for the foam Vortex football. When the Koosh Vortex football was first introduced in 1994, Elway threw it over 90 yards.
10. Which of these quarterback records did John Elway *not* hold when he retired?

Answer: Most passing yards (career)

Elway set records for most game-winning or game-tying scoring drives in the fourth quarter with 47. Elway set a rather undesirable record for most times being sacked (516), and most career Super Bowl interceptions with eight picks in the five title games he played.
Source: Author Moose356

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Life of John Elway Average
2. The Career of John Elway Tough
3. Bo Jackson Easier
4. Doug Flutie - The Magic Man Average
5. Marvin Harrison Average
6. Maurice Jones-Drew Tough
7. Eddie George Tough
8. Jim Kelly Tough
9. Jim Kleinsasser Difficult

5/25/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us