Quiz about Hot Diggity Dachshund
Quiz about Hot Diggity Dachshund

Hot Diggity Dachshund Trivia Quiz


How much do you know about the weiner dog?

A multiple-choice quiz by puppilover. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Animal Trivia
  6. »
  7. Dog Breeds
  8. »
  9. Hounds

Author
puppilover
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
121,466
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
5801
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 87 (9/10), Guest 86 (8/10), Hetty5 (8/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. What group does the Dachshund belong to? Hint

Hound
Herding
Terrier
Toy

2. Where did the Dachshund originate? Hint

Germany
Brazil
Italy
France

3. The Dachshund was bred to hunt what type of animal? Hint

Fox
Rat
Beaver
Badger

4. Dachshunds make good watch dogs.

True
False

5. Dachshunds are good pets for young children.

True
False

6. Dachshunds need lots of exercise.

True
False

7. Dachshunds can get ear infections easily.

True
False

8. What does "Dachshund" mean? Hint

Hound Dog
Small and Fearless
Fox Hound
Badger Dog

9. Most Dachshunds are stubborn.

True
False

10. When walking your Dachshund, you should put a harness on him/her.

True
False


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What group does the Dachshund belong to?

Answer: Hound

The Dachshund belongs to the hound group. They have a very good sense of smell and are excellent at hunting.
2. Where did the Dachshund originate?

Answer: Germany

The Dachshund came from Germany. They were used as hunting dogs.
3. The Dachshund was bred to hunt what type of animal?

Answer: Badger

The Dachshund was bred to hunt badgers. The word dachshund means "Badger Dog".
4. Dachshunds make good watch dogs.

Answer: True

The Dachshund makes an excellent watch dog! They are little dogs with loud barks. They also have good hearing and a great sense of smell and are very protective of their territory.
5. Dachshunds are good pets for young children.

Answer: False

Dachshunds make great pets for older children and adults. Not for children. They can be very protective of their small bodies. They do not like to be bothered when they are sleeping, and do not like their ears or tail to be pulled. They may become very aggressive.
6. Dachshunds need lots of exercise.

Answer: True

Dachshunds need lots of exercise or they can become overweight very easily.
7. Dachshunds can get ear infections easily.

Answer: True

Since Dachshunds are hounds, they can easily get ear infections. Their ears are floppy and are right besides their head. Their ears can easily get dirty. You should always clean your hound's ears.
8. What does "Dachshund" mean?

Answer: Badger Dog

The word "Dachshund" means badger dog. Dachshunds were originally bred to hunt badgers in Germany.
9. Most Dachshunds are stubborn.

Answer: True

Dachshunds are usually very stubborn dogs. They like things their way and like to test the rules of the house. They are lovable dogs and love attention.
10. When walking your Dachshund, you should put a harness on him/her.

Answer: True

You should always put a harness on your Dachshund during walks. When you are walking your dachshund with a collar, that can cause damage to their back and neck when you pull on their leash. Use a harness during walking.
Source: Author puppilover

This quiz was reviewed by FunTrivia editor crisw before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Nov 29 2022 : Guest 87: 9/10
Nov 27 2022 : Guest 86: 8/10
Nov 26 2022 : Hetty5: 8/10
Nov 26 2022 : Guest 174: 5/10
Nov 25 2022 : Guest 178: 7/10
Nov 24 2022 : Guest 104: 7/10
Nov 24 2022 : Guest 71: 10/10
Nov 24 2022 : Guest 68: 5/10
Nov 24 2022 : Guest 47: 7/10

Score Distribution

quiz
12/1/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us