FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Beagles
Quiz about Beagles

Beagles Trivia Quiz


Beagles are one of the best dog breeds in the world! I have one...I should know! Take this quiz to find out if you know as much about beagles as you think you do.

A multiple-choice quiz by pinkblush2. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Animal Trivia
  6. »
  7. Dog Breeds
  8. »
  9. Hounds

Author
pinkblush2
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
71,079
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
8384
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 67 (7/10), Guest 115 (10/10), Guest 98 (8/10).
- -
Question 1 of 10
1. Beagles live how long? (On average) Hint


Question 2 of 10
2. Beagles are usually what color(s)? Hint


Question 3 of 10
3. Beagles are in what dog group? Hint


Question 4 of 10
4. Beagles' best sense is their sense of... Hint


Question 5 of 10
5. Beagles are prone to obesity.


Question 6 of 10
6. Beagles originally were used for hunting what? Hint


Question 7 of 10
7. Beagles are originally from what country? Hint


Question 8 of 10
8. The tip of the beagle's tail has to be what color for it to be shown?

Answer: (One Word)
Question 9 of 10
9. What word best describes most beagles? Hint


Question 10 of 10
10. One of the most famous beagles in entertainment is who? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Mar 01 2024 : Guest 67: 7/10
Mar 01 2024 : Guest 115: 10/10
Feb 25 2024 : Guest 98: 8/10
Feb 05 2024 : winston1: 7/10
Feb 05 2024 : samak: 8/10
Feb 05 2024 : CmdrK: 10/10
Feb 05 2024 : matthewpokemon: 10/10
Feb 05 2024 : mcdubb: 8/10
Feb 05 2024 : flopsymopsy: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Beagles live how long? (On average)

Answer: 12-13 years

Many healthy beagles can live longer than that if taken care of properly.
2. Beagles are usually what color(s)?

Answer: Tri-colored

They can also be tan and white or any other recognized hound color.
3. Beagles are in what dog group?

Answer: Hound

Other dogs in the hound group are Basset Hounds and Bloodhounds.
4. Beagles' best sense is their sense of...

Answer: Smell

Of course, beagles hardly ever lift their noses from the ground.
5. Beagles are prone to obesity.

Answer: True

Except for my beagle who hardly ever eats, most people need to watch what their dog eats to make sure they don't become fat. When a beagle becomes obese it can put unecessary strain on its back and legs.
6. Beagles originally were used for hunting what?

Answer: Rabbits

Although beagles did hunt foxes, they were originally bred to hunt rabbits.
7. Beagles are originally from what country?

Answer: England

Beagles were used for hunting small animals like rabbits.
8. The tip of the beagle's tail has to be what color for it to be shown?

Answer: White

Beagles HAVE to have the tip of their tail white or else they are not accepted.
9. What word best describes most beagles?

Answer: Stubborn

Beagles are known to be stubborn and many are hard to train.
10. One of the most famous beagles in entertainment is who?

Answer: Snoopy

Snoopy is a beagle and is raised by Charlie Brown and his gang.
Source: Author pinkblush2

This quiz was reviewed by FunTrivia editor crisw before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
3/2/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us