Quiz about Hound Dogs
Quiz about Hound Dogs

Hound Dogs Trivia Quiz


How much do you know about hound dogs?

A multiple-choice quiz by puppilover. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Animal Trivia
  6. »
  7. Dog Breeds
  8. »
  9. Hounds

Author
puppilover
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
123,624
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
4543
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Which hound was developed in England? Hint

Greyhound
Dachshund
Harrier
Basenji

2. Which is not a hound? Hint

Petit Basset Griffon Vendeen
Beagle
German Shepherd
Rhodesian Ridgeback

3. What colors can Ibizan Hounds come in? Hint

Black or white
Brown and white or black and brown
Red or black
White or red

4. Which colors can a Scottish Deerhound's eyes come in? Hint

Blue or yellow
Dark brown, brown, or hazel
Light brown
Black

5. The pharaoh hound is the national dog of which of these countries? Hint

Egypt
Mexico
Australia
Malta

6. Which is, on average the tallest breed of hound? Hint

Irish Wolfhound
Scottish Deerhound
Greyhound
Black and Tan Coonhound

7. Where did the Beagle originate? Hint

Rome
Great Britain
France
Japan

8. Out of these dogs, which breed is believed to be the oldest? Hint

Borzoi
Afghan Hound
Beagle
Whippet

9. The Dachshund is normally free from odor.

True
False

10. Where did the Borzoi originate? Hint

England
Russia
Italy
USA


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which hound was developed in England?

Answer: Harrier

The Harrier was developed in England. They were used to hunt hare in packs.
2. Which is not a hound?

Answer: German Shepherd

The German Shepherd is a part of the AKC herding group.
3. What colors can Ibizan Hounds come in?

Answer: White or red

The Ibizan Hound only comes in white and red. Their colors go from a very light brown which looks almost like yellow to a very deep red.
4. Which colors can a Scottish Deerhound's eyes come in?

Answer: Dark brown, brown, or hazel

Scottish Deerhounds always have dark colored eyes. It is very rare to find one with light colored eyes.
5. The pharaoh hound is the national dog of which of these countries?

Answer: Malta

The dog we know as the pharaoh hound is believed to have originated from Malta. There, it is used for hunting rabbits and its Maltese name, Kelb tal-Fenek, means 'rabbit dog'.
6. Which is, on average the tallest breed of hound?

Answer: Irish Wolfhound

The Irish Wolfhound is the tallest dog in the world. Males should be 32 inches high and should weigh 120 pounds. Females should be 30 inches tall and should weigh 105 pounds.
7. Where did the Beagle originate?

Answer: Great Britain

The Beagle came from Great Britain. Beagles were used as hunting dogs and they make good companions and great family dogs!
8. Out of these dogs, which breed is believed to be the oldest?

Answer: Afghan Hound

The Afghan Hound is said to be a very old dog breed. They have been known to be around since the 13th century.
9. The Dachshund is normally free from odor.

Answer: True

Dachshunds are smart little hound dogs who are very loyal. They are naturally free from odors.
10. Where did the Borzoi originate?

Answer: Russia

The Borzoi originated in Russia and was once known as the Russian Wolfhound.
Source: Author puppilover

This quiz was reviewed by FunTrivia editor crisw before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Beagles Average
2. Dog Breeds in the Hound Group Average
3. Dachshund Doggy Average
4. Hot Diggity Dachshund Average
5. Greyhounds: The Retired Racers Tough
6. Dog Show: The Hound Group Average
7. Dachshunds Average
8. Beagle Mania Average
9. Basset Hound Blues Difficult
10. Irish Wolfhounds Average
11. The Best of: Bloodhounds Average
12. Harrier Tough

1/30/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us