FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Jammin Jaguarundis
Quiz about Jammin Jaguarundis

Jammin' Jaguarundis Trivia Quiz


You're probably wondering what a "jaguarundi" is. A jaguarundi is a fascinating endangered wild cat. Test your knowledge about them here.

A multiple-choice quiz by Bubu Monkey. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Animal Trivia
  6. »
  7. Carnivores
  8. »
  9. Felidae-Cat Family

Author
Bubu Monkey
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
139,100
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
892
- -
Question 1 of 10
1. If you caught a brief glimpse of a jaguarundi, what would you most likely think that it was? Hint


Question 2 of 10
2. In some countries, the jaguarundi is known as Hint


Question 3 of 10
3. What is the main reason for these cats to become endangered? Hint


Question 4 of 10
4. The population of jaguarundis is unknown.


Question 5 of 10
5. What color morphs do jaguarundis come in? Hint


Question 6 of 10
6. Jaguarundis are very picky eaters.


Question 7 of 10
7. At what time are jaguarundis most active? Hint


Question 8 of 10
8. About how big are most jaguarundis? Hint


Question 9 of 10
9. A lot has been done to save these cats.


Question 10 of 10
10. Which one of the following is true about the jaguarundi AND makes it different from most other wild cats? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. If you caught a brief glimpse of a jaguarundi, what would you most likely think that it was?

Answer: a weasel

Its short legs, elongated face and body make it look like a weasel.
2. In some countries, the jaguarundi is known as

Answer: "otter cat"

Its elongated cattish face and weasel-like appearance also make it look like an otter.
3. What is the main reason for these cats to become endangered?

Answer: habitat loss

Jaguarundis aren't being poached because they aren't very commercially valuable, though they do sometimes get caught in traps set for more commercially valuable animals.
Pollution of course affects them a little (doesn't it affect everybody?), but isn't their main problem.
Jaguarundis are very good at staying away from humans, so therefore they don't usually cross the road.
4. The population of jaguarundis is unknown.

Answer: True

True! Scientists couldn't count them because they were so hard to find.
5. What color morphs do jaguarundis come in?

Answer: anywhere from black to red

The red morph (called "Eyra") was once believed to be a whole different species!
Different color morphs can happen in the same area or even in the same litter.
6. Jaguarundis are very picky eaters.

Answer: False

Jaguarundis eat a wide variety of things, including birds, domestic poultry, small rodents, lizards, rabbits, characid fish stranded in puddles...
7. At what time are jaguarundis most active?

Answer: mostly during the day

Jaguarundis hunt primarily during the day.
8. About how big are most jaguarundis?

Answer: A bit larger than a house cat

Jaguarundis are not very big. They are only a bit larger than a house cat.
9. A lot has been done to save these cats.

Answer: False

Not much has been done to save these cats because not many people are aware that these cats are endangered.
10. Which one of the following is true about the jaguarundi AND makes it different from most other wild cats?

Answer: they have solid-colored ears

Most wild cats have some kind of marking on the backs of their ears, but a jaguarundi doesn't.
Source: Author Bubu Monkey

This quiz was reviewed by FunTrivia editor crisw before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Wild and Domestic Cats Difficult
2. Cheetahs Tough
3. Really Big Cats Easier
4. Top of the Food Chain Easier
5. This Kitty Goes Rawr Average
6. The Magnificent Jaguar Average
7. Proper Names For Wild Cats Difficult
8. Wild Cats Difficult
9. Small Cats Tough
10. Lynx Average
11. Cheetahs: Really Really Fast Critters Average
12. Oh My Kodkod! Average

5/26/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us