Quiz about My Literal Horse
Quiz about My Literal Horse

My Literal Horse Trivia Quiz


This is a punny quiz on the parts of a horse, to be enjoyed by horsey and non-horsey folks alike.

A multiple-choice quiz by moms_revenge. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Animal Trivia
  6. »
  7. Horses

Author
moms_revenge
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
271,686
Updated
Jun 04 22
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
3473
Awards
Top 10% Quiz
Last 3 plays: emmal2000uk (2/10), Guest 12 (7/10), Guest 24 (7/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. My literal horse knows a lot of sailors. At the base of his tail is a ______. Hint

wharf
sloop
dock
skiff

2. My literal horse is of royal blood (though he is modest and doesn't brag). I know this is true because at the top of each hoof is his __________. Hint

crown
coronet
tiara
royal seal

3. My literal horse has a brown thumb. He can't grow any plants because where his neck joins his back he has _________. Hint

paraquat
withers
defoliants
roundup

4. My literal horse can jump really high, because on each foot he has a _____. Hint

frog
vault bone
spring board
toad

5. My literal horse is very quiet. On his back leg he has a ________. Hint

stifle
muff
silencer
hush

6. My literal horse is never quite well. He is always coughing because his rump is his ________. Hint

choke
gag
flu
croup

7. My literal horse is always ready for Christmas. He has four ___________, one on the inside of each leg. Hint

hollies
mistletoes
chestnuts
bows

8. My literal horse is popular with surfers, because on his neck it's easy to find a _______ . Hint

crest
breaker
wave
white water

9. My literal horse wants to know what people think. Between his ears he has a ___. Hint

voting booth
radar
psychic knob
poll

10. My literal horse will never be broke, because his behind is his ________. Hint

quarters
bank rolls
buckskins
pennyworths


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. My literal horse knows a lot of sailors. At the base of his tail is a ______.

Answer: dock

Docking can also refer to the now rarely-seen practice of cutting off a horse's tail. It was thought the horse looked more stylish in harness with a tail of not more than a foot long. Anyone who has ever watched horses in pasture swishing the flies with their tails can easily understand how cruel this practice was.
2. My literal horse is of royal blood (though he is modest and doesn't brag). I know this is true because at the top of each hoof is his __________.

Answer: coronet

The coronet is the band at the top of the hoof - rather like the nail bed on your fingers. An injury to the coronet can be serious because it could affect the new hoof growth.
3. My literal horse has a brown thumb. He can't grow any plants because where his neck joins his back he has _________.

Answer: withers

The source of the word probably dates back to medieval times - the old English word wider, meaning to oppose. The withers are the part of the horse which would oppose the load when harnessed.
4. My literal horse can jump really high, because on each foot he has a _____.

Answer: frog

The word frog as pertaining to horses is to be of Italian or French orgin, but nobody is really sure.
5. My literal horse is very quiet. On his back leg he has a ________.

Answer: stifle

Archie and Edith Bunker would have gotten this one right!
6. My literal horse is never quite well. He is always coughing because his rump is his ________.

Answer: croup

I warned you at the beginning that this was a punny quiz!
7. My literal horse is always ready for Christmas. He has four ___________, one on the inside of each leg.

Answer: chestnuts

The chestnuts are actually what is left of the horse's thumbs.
8. My literal horse is popular with surfers, because on his neck it's easy to find a _______ .

Answer: crest

From Old French for hair, or tuft.
9. My literal horse wants to know what people think. Between his ears he has a ___.

Answer: poll

Yet another word of old English origin. It is a reminder of how long the horse has been our friend and servant.
10. My literal horse will never be broke, because his behind is his ________.

Answer: quarters

The horse's quarters are its source of power. Experienced horse people look for well-developed quarters for all equine disciplines.
Source: Author moms_revenge

This quiz was reviewed by FunTrivia editor crisw before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Dec 03 2022 : emmal2000uk: 2/10
Dec 01 2022 : Guest 12: 7/10
Nov 22 2022 : Guest 24: 7/10
Nov 21 2022 : Guest 24: 3/10
Nov 19 2022 : colavs33: 7/10
Nov 15 2022 : Guest 68: 10/10
Nov 14 2022 : Guest 204: 6/10
Nov 11 2022 : Guest 91: 10/10
Nov 10 2022 : spiderine: 10/10

Score Distribution

quiz
12/7/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us