FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Ocean Animals
Quiz about Ocean Animals

Ocean Animals Trivia Quiz


Here's a quiz on some ocean going animals.

A multiple-choice quiz by GeniusBoy. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Animal Trivia
  6. »
  7. Animals by Region
  8. »
  9. Water World

Author
GeniusBoy
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
48,504
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
3788
Last 3 plays: Guest 107 (7/10), Kat1982 (4/10), Guest 90 (0/10).
- -
Question 1 of 10
1. What is the biggest scaleless freshwater fish? Hint


Question 2 of 10
2. The alligator gar is a 10 foot long freshwater hunter of North America. What color is the alligator gar? Hint


Question 3 of 10
3. Baby seahorses hatch and develop in a pouch on their _____'s body. Fill in the blank? Hint


Question 4 of 10
4. Which of the following sea creatures may attack a human, especially when provoked? Hint


Question 5 of 10
5. Flying fish ______. Fill in the blank? Hint


Question 6 of 10
6. Which of the following sizes is a mako shark most likely to be? Hint


Question 7 of 10
7. Where would you be most likely to find a stingray? Hint


Question 8 of 10
8. Which one is the largest fish? Hint


Question 9 of 10
9. The coelacanth lives deep in the Indian Ocean. They were believed to have died out 70 million years ago until one was discovered in what year? Hint


Question 10 of 10
10. What fish has rodlike growths with a fleshy tip on its head? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 26 2024 : Guest 107: 7/10
May 23 2024 : Kat1982: 4/10
May 16 2024 : Guest 90: 0/10
May 01 2024 : emmal2000uk: 0/10
Apr 30 2024 : Guest 76: 0/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is the biggest scaleless freshwater fish?

Answer: giant catfish

The giant catfish can get up to 16 feet long (a record set in the 1800s).
2. The alligator gar is a 10 foot long freshwater hunter of North America. What color is the alligator gar?

Answer: Green

It has a long alligator-like snout and teeth, which gives it the name. They tend to be an olive green color while their underbelly is a lighter shade of the same color.
3. Baby seahorses hatch and develop in a pouch on their _____'s body. Fill in the blank?

Answer: father

It's one of the few fish to protect its young.
4. Which of the following sea creatures may attack a human, especially when provoked?

Answer: all of them

Barracudas, moray eels, and hammerhead sharks have all been known to attack humans.
5. Flying fish ______. Fill in the blank?

Answer: glide

They glide rather than fly. To escape a predator they take off, using their long pectoral fins as wings.
6. Which of the following sizes is a mako shark most likely to be?

Answer: 11 ft

Makos prey on fish but sometimes attack human bathers and small boats.
7. Where would you be most likely to find a stingray?

Answer: ocean floor

Stingrays have flattened bodies and are bottom-dwellers.They have whiplike tails armed with poisonous spines.
8. Which one is the largest fish?

Answer: whale shark

The whale shark can be 60 feet long and weigh 15 tons.
9. The coelacanth lives deep in the Indian Ocean. They were believed to have died out 70 million years ago until one was discovered in what year?

Answer: 1938

It was fished out near Madagascar.
10. What fish has rodlike growths with a fleshy tip on its head?

Answer: anglerfish

The wormlike 'bait' on its head lures smaller fish within snapping range of its jaws. A fish invented fishing! The catfish has whisker-like barbels on its face, not its head.
Source: Author GeniusBoy

This quiz was reviewed by FunTrivia editor crisw before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/14/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us