Quiz about To Mock a Killingbird
Quiz about To Mock a Killingbird

To Mock a Killingbird Trivia Quiz


Raptors are intense and beautiful birds. Just don't mock them unless you want to be eaten! This is an author challenge quiz with the title proposed by kyleisalive.

A multiple-choice quiz by sarahcateh. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Animal Trivia
  6. »
  7. Wild Birds
  8. »
  9. Wild Birds USA

Author
sarahcateh
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
364,850
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
496
Awards
Top 35% Quiz
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. A trout swimming in a Washington creek looks up and sees this raptor circling. "Ugh, majestic symbol of the United States my eye... it looks like he's losing hair!" Hint

golden eagle
peregrine falcon
snowy owl
bald eagle

2. A robin flying leisurely on a hot North Carolinian summer day sees a friend quickly attacked in mid-air. "Hey, Accipiter cooperii! Why don't you go make some barrels and leave us alone!" Hint

golden eagle
barn owl
Cooper's hawk
sharp-shinned hawk

3. A mourning dove in New York flies along at twilight, turning suddenly as it hears a strange noise. At that exact moment, a blur speeds past, barely missing him. After taking a moment to catch his breath, the dove taunts "Hey 'fastest bird in the world', you still can't catch me!" Hint

seahawk
peregrine falcon
osprey
black vulture

4. Two vultures are circling slowly, and happen to notice Falco columbarius attacking a moving car! The vultures chortle, "Even his 'magic' can't make that thing edible." Hint

seahawk
merlin
barred owl
black hawk

5. A hawk has gotten caught in a dense thicket and is trying in vain to use its beak to free himself. A vulture nearby sees and, remembering that these males are the smallest hawks in the United States, starts heckling him. "Try using your leg, shrimp!" Hint

northern goshawk
Harris's hawk
sharp-shinned hawk
white tailed hawk

6. As a condor swoops down for dinner, Cathartes aura beats him to the roadkill. "Just wait for Thanksgiving" the condor mutters under his breath. Hint

osprey
barn owl
turkey vulture
black vulture

7. Rostrhamus sociabilis swoops to the water, diving after a mollusk. The mollusk is able to move to safety well before the bird gets there. An observing ibis snickers "I guess we see where you got your name!" Hint

scallop kite
clam kite
snail kite
lobster kite

8. Buteogallus anthracinus tumbles and tumbles through the air after accidentally hitting a tree branch over the Californian coast. The crabs on the beach joke to one another "He's DOWN!" Hint

golden eagle
Harris's hawk
seahawk
common black hawk

9. The world's lightest owl is searching for some food, hopping around the branches of a tree. Two caterpillars snicker together and call out "Maybe Santa can help you find us!" Hint

elf owl
snowy owl
barn owl
hoot owl

10. A mouse looks up and sees Buteo lineatus making the rounds. "You must not be a very good hunter. You've been circling so long that it looks like you're getting sunburned!" Hint

black vulture
golden eagle
red-shouldered hawk
snowy owl


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. A trout swimming in a Washington creek looks up and sees this raptor circling. "Ugh, majestic symbol of the United States my eye... it looks like he's losing hair!"

Answer: bald eagle

The bald eagle is a beautiful raptor found all over North America. It's not actually bald, but has white feathers on its head and tail. The bald eagle serves as the national animal of the United States and appears on the country's seal.
2. A robin flying leisurely on a hot North Carolinian summer day sees a friend quickly attacked in mid-air. "Hey, Accipiter cooperii! Why don't you go make some barrels and leave us alone!"

Answer: Cooper's hawk

Cooper's hawks typically feed upon small birds. These beautiful birds, also known as chicken hawks, have sometimes been known to completely deplete populations of endangered, rare, small birds. "Cooper" is another word for a barrel maker.
3. A mourning dove in New York flies along at twilight, turning suddenly as it hears a strange noise. At that exact moment, a blur speeds past, barely missing him. After taking a moment to catch his breath, the dove taunts "Hey 'fastest bird in the world', you still can't catch me!"

Answer: peregrine falcon

The peregrine falcon is the fastest bird in the world, reaching speeds of over 200 miles per hour (322 km per hour) when diving. The peregrine can be found all over the world.
4. Two vultures are circling slowly, and happen to notice Falco columbarius attacking a moving car! The vultures chortle, "Even his 'magic' can't make that thing edible."

Answer: merlin

The merlin is a species of falcon found in the Northern Hemisphere. Historically, they were known as "pigeon hawks" in North America. They are incredibly brave and skilled hunters, making them unafraid to attack almost anything that moves. Merlins have been known to attack trains and cars. Merlin is a legendary wizard from Arthurian legend.
5. A hawk has gotten caught in a dense thicket and is trying in vain to use its beak to free himself. A vulture nearby sees and, remembering that these males are the smallest hawks in the United States, starts heckling him. "Try using your leg, shrimp!"

Answer: sharp-shinned hawk

Sharp-shinned hawks are wide-spread throughout North and South America. Sometimes called "sharpies", the males are the smallest hawks that inhabit the USA and Canada.
6. As a condor swoops down for dinner, Cathartes aura beats him to the roadkill. "Just wait for Thanksgiving" the condor mutters under his breath.

Answer: turkey vulture

Turkey vultures can be found all over North and South America and is the most common vulture in the Americas. Vultures are very useful animals, feeding primarily on recently-dead animals. Turkey, meanwhile, is a common dish at most American Thanksgiving dinners.
7. Rostrhamus sociabilis swoops to the water, diving after a mollusk. The mollusk is able to move to safety well before the bird gets there. An observing ibis snickers "I guess we see where you got your name!"

Answer: snail kite

Kites are another type of raptor. In the United States, the snail kite is found primarily in Florida. Its diet almost solely consists of snails.
8. Buteogallus anthracinus tumbles and tumbles through the air after accidentally hitting a tree branch over the Californian coast. The crabs on the beach joke to one another "He's DOWN!"

Answer: common black hawk

The common black hawk is often found in the Southwestern US. These birds feed primarily on crabs, and therefore are usually found close to the coast. "Black Hawk Down" is a book detailing an intense battle in Mogadishu. The book was turned into a popular movie.
9. The world's lightest owl is searching for some food, hopping around the branches of a tree. Two caterpillars snicker together and call out "Maybe Santa can help you find us!"

Answer: elf owl

Elf owls are the lightest owl. They are typically found in the American southwest and primarily eat insects. They often play dead when they are in danger.
10. A mouse looks up and sees Buteo lineatus making the rounds. "You must not be a very good hunter. You've been circling so long that it looks like you're getting sunburned!"

Answer: red-shouldered hawk

The red-shouldered hawk can be found in the coastal US. These hawks typically feed on small mammals.
Source: Author sarahcateh

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Tizzabelle before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 29 2023 : wellenbrecher: 10/10
Dec 29 2022 : GoodwinPD: 10/10

Score Distribution

quiz
2/5/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us