FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Venomous Snakes of Florida
Quiz about Venomous Snakes of Florida

Venomous Snakes of Florida Trivia Quiz


This quiz focuses on the venomous snakes of Florida.

A multiple-choice quiz by Poto66. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Animal Trivia
  6. »
  7. Reptiles and Amphibians
  8. »
  9. Snakes

Author
Poto66
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
287,461
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
2819
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 98 (5/10), Guest 98 (7/10), Guest 174 (5/10).
- -
Question 1 of 10
1. In Florida the copperhead is only found in the panhandle.


Question 2 of 10
2. Juvenile cottonmouth snakes look like what other snake? Hint


Question 3 of 10
3. Cottonmouths are also commonly known as water moccasins.


Question 4 of 10
4. There are three varieties of rattlesnakes found in Florida, eastern diamondback, timber and which other one? Hint


Question 5 of 10
5. The coral snake looks very similar to which of the following? Hint


Question 6 of 10
6. Which other venomous snake is the coral snake a relative of? Hint


Question 7 of 10
7. Rattlesnakes always make noise before striking.


Question 8 of 10
8. Which of the following is not a resident of Florida? Hint


Question 9 of 10
9. Which of the following has caused a decline in the eastern diamondback rattlesnake population in Florida? Hint


Question 10 of 10
10. Copperhead snakes are only found as far north as Pennsylvania.



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Nov 21 2023 : Guest 98: 5/10
Nov 18 2023 : Guest 98: 7/10
Nov 17 2023 : Guest 174: 5/10
Nov 13 2023 : Guest 174: 2/10
Nov 11 2023 : Guest 108: 8/10
Nov 10 2023 : Maxkraemer: 8/10
Nov 09 2023 : Guest 84: 4/10
Oct 31 2023 : Guest 170: 7/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In Florida the copperhead is only found in the panhandle.

Answer: True

Copperhead snakes are found only along the Apalachicola river, its tributaries, and then into the western tip of the panhandle.
2. Juvenile cottonmouth snakes look like what other snake?

Answer: copperhead

Juvenile cottonmouths are very often mistaken for copperhead snakes.
3. Cottonmouths are also commonly known as water moccasins.

Answer: True

They are also known as just moccasin, Florida cottonmouth and cottonmouth moccasin.
4. There are three varieties of rattlesnakes found in Florida, eastern diamondback, timber and which other one?

Answer: dusky pygmy

The eastern diamondback rattlesnake is not only found throughout Florida, they can also be found on small islands and keys.
5. The coral snake looks very similar to which of the following?

Answer: scarlet kingsnake

There are a couple of different sayings used to remember which snake is safe and which is not. One of the more common ones is:

"Red touches yellow, makes a dead fellow. Red touches black, it's OK Jack!"
6. Which other venomous snake is the coral snake a relative of?

Answer: cobra

Even though a coral snake bite should be taken seriously, they are not as deadly to humans as rattlesnakes are.
7. Rattlesnakes always make noise before striking.

Answer: False

They can lie silent and motionless before striking without warning.
8. Which of the following is not a resident of Florida?

Answer: sidewinder

Sidewinders are found in the western USA.
9. Which of the following has caused a decline in the eastern diamondback rattlesnake population in Florida?

Answer: All of these.

Though not on the endangered species list, they are considered by some experts to be in danger.
10. Copperhead snakes are only found as far north as Pennsylvania.

Answer: False

They are actually found as far north as Massachusetts.
Source: Author Poto66

This quiz was reviewed by FunTrivia editor crisw before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Seven Deadly Skins Easier
2. Snake's Snakes Average
3. Blind Worm's Sting Average
4. The Sidewinder Sleeps Tonite Average
5. What a Snake! Where a Snake! Average
6. Don't Asp, Don't Tell Average
7. Are Snakes Dangerous? Average
8. The UK Adder Average
9. Slithering Heights Average
10. Snakes Average
11. Fangs for the Memories Average
12. World of the Taipan Average

12/2/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us