Quiz about 100 Years of Bob Hope  Part 2
Quiz about 100 Years of Bob Hope  Part 2

100 Years of Bob Hope - Part 2 Quiz


On the 29th of May 2003, Comedian Bob Hope turned 100 years old. Part 2 touches on his early career, the 'Road Pictures' and his love affair with Hollywood and America.

A multiple-choice quiz by graz1. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Celebrity Trivia
  6. »
  7. Celebrities H-J
  8. »
  9. Bob Hope

Author
graz1
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
134,045
Updated
Jan 04 23
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
833
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. During High School Bob Hope earned money doing which of the following? Hint

All of these
Selling shoes
Hustling pool
Working as a soda jerk

2. After High School Bob did a short stint as an amateur boxer?

True
False

3. Bob started his Vaudeville career as one half of a ________ team? Hint

Dance
Singing
Comedy
Master of Ceremonies

4. Bob Hope made seven 'Road Pictures' with another well known actor and good friend. What was his name? Hint

Jimmy Durante
Jack Benny
Bing Crosby
George Burns

5. What year were Bob Hope and Delores Reade Hope married? Hint

1928
1931
1957
1934

6. What year did Bob receive the "Kennedy Center Honors Lifetime Achievement Award"? Hint

1993
1985
1980
1987

7. How many times did Bob Hope host or co-host the Academy Awards? Hint

12
21
10
19

8. How many Emmy Award nominations has Bob Hope received? Hint

0
4
1
3

9. How many Oscar nominations has Bob Hope received? Hint

0
3
2
1

10. How many times has Bob Hope been honored by the Academy of Motion Pictures Arts and Sciences? Hint

7
3
5
0


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. During High School Bob Hope earned money doing which of the following?

Answer: All of these

In addition to delivering meat for his brother's meat market, Bob earned money at all of the above.
2. After High School Bob did a short stint as an amateur boxer?

Answer: True

He fought under the name of Packy East. He said he quit because he "was not only being carried out of the ring, but into the ring."
3. Bob started his Vaudeville career as one half of a ________ team?

Answer: Dance

At 18, Bob and his girlfriend, Mildred Rosequist performed a dance act at nearby Vaudville houses. Shortly after he teamed with friend, Lloyd Durbin and later George Byrne.
4. Bob Hope made seven 'Road Pictures' with another well known actor and good friend. What was his name?

Answer: Bing Crosby

Hope and Crosby portrayed second-rate show business actors and third rate con men. Dorothy Lamour also was in all seven 'Road Pictures' however in "Road to Hong Kong" Joan Collins had the female lead and Dorothy had a cameo appearance playing herself, which was enlarged as financial backing depended on her appearance.
5. What year were Bob Hope and Delores Reade Hope married?

Answer: 1934

Sixty nine years as of Bob's 100th birthday, a long time by any standards, probably a record in Hollywood. They have four children and 4 grandchildren.
6. What year did Bob receive the "Kennedy Center Honors Lifetime Achievement Award"?

Answer: 1985

Bob has a long list of awards including:
1957: Golden Globe: Ambassador of Goodwill Award
1959: Academy: Jean Hersholt Humanitarian Award
1962: Hollywood Foreign Press Association: Cecil B. DeMille Award
1965: Screen Actors Guild: Life Achievement Award
1984: Emmy: Governor's Award
1994: American Comedy Award: Lifetime Achievement(male)
1995: National Medal of Arts
He has four stars on the Hollywood Walk of Fame (some sources say three).
7. How many times did Bob Hope host or co-host the Academy Awards?

Answer: 19

His first appearance was in 1940, and his last in 1978.
8. How many Emmy Award nominations has Bob Hope received?

Answer: 3

Bob received 3 Emmy Award nominations, in 1966, 1967, and 1968 for "Outstanding Musical or Variety Program". He won the Award in 1966.
9. How many Oscar nominations has Bob Hope received?

Answer: 0

Bob never received an Academy Award nomination. He used to joke about the Academy Awards, "At our house, we call it Passover."
10. How many times has Bob Hope been honored by the Academy of Motion Pictures Arts and Sciences?

Answer: 5

Bob has been honored by the AMPAS 5 times:
1941 - In recognition of his unselfish services to the motion picture industry (special silver plaque).
1945 - For his many services to the Academy (Life Membership in the AMPAS).
1953 - For his contribution to the laughter of the world, his service to the motion picture industry, and his devotion to the American premise.
1960 - Jean Hersholt Humanitarian Award.
1966 - For unique and distinguished service to our industry and the Academy (gold medal).
Source: Author graz1

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 15 2023 : BarbaraMcI: 8/10
Dec 13 2022 : misstified: 8/10

Score Distribution

quiz
1/30/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us