Quiz about 100 Years of Bob Hope  Part 1
Quiz about 100 Years of Bob Hope  Part 1

100 Years of Bob Hope - Part 1 Quiz


On the 29th of May 2003, Comedian Bob Hope turned 100 years old. This quiz is mainly a tribute to the man for the support and entertainment he so willingly gave throughout his career to the men and women of the Armed Forces of the United States.

A multiple-choice quiz by graz1. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Celebrity Trivia
  6. »
  7. Celebrities H-J
  8. »
  9. Bob Hope

Author
graz1
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
133,880
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
1008
Last 3 plays: Coromom (7/10), Guest 92 (5/10), misstified (5/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Where was Bob Hope born? Hint

Munich, Germany
Bristol, England
London, England
Cleveland, Ohio

2. What was his birth name? Hint

Harry Lillis
Robert Leslie Hope
Leslie Townes Hope
Benjamin Kubelsky

3. When did Bob Hope go on his first USO Tour? Hint

1941
1944
1943
1942

4. When was Bob's first Christmas USO Tour? Hint

1942
1948
1943
1946

5. How many USO Tours did Bob Hope make? Hint

51
47
48
29

6. When did Bob make his last USO Tour? Hint

1990
1975
1992
1988

7. Bob Hope is an Honarary Veteran?

True
False

8. The U.S. Navy named a ship after Bob Hope?

True
False

9. What type of airplane did the Air Force name after Bob Hope? Hint

C-17 Globemaster
A-10 Thunderbolt
F-15J Eagle
F-117A Nighthawk

10. Bob Hope's signature song was "Thanks for the Memory"?

True
False


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Where was Bob Hope born?

Answer: London, England

Born in Eltham, London, England his family moved to Bristol prior emigrating with his parents to America in 1908 (some sources say 1907). He was granted American Citizenship in 1920.
2. What was his birth name?

Answer: Leslie Townes Hope

Benjamin Kubelsky was Jack Benny's birth name, Bing Crosby was born Harry Lillis Crosby.
3. When did Bob Hope go on his first USO Tour?

Answer: 1942

Bob made his first USO Tour in 1942 to Alaska and the Aleutians, his first combat tour was in 1943, visiting U.S. forces in North Africa, Italy and Sicily. His first performance before the troops (not a USO Tour) was at March Field on 6 May 1941
4. When was Bob's first Christmas USO Tour?

Answer: 1948

His first Christmas USO tour was in 1948 performing for the troops who participated in the Berlin Airlift. He continued making Christmas tours overseas from the late 40s thru the early 70s and trips to Military and Veterans hospitals stateside in the 70s and 80s.
5. How many USO Tours did Bob Hope make?

Answer: 47

Bob made an incredible 47 USO Tours, sometimes twice a year, visiting troops stationed throughout the world.
6. When did Bob make his last USO Tour?

Answer: 1990

In 1990 Bob made his last two USO Tours, the first visiting the troops in Saudi Arabia supporting Operation Desert Shield, the second visiting the troops in England and Germany.
7. Bob Hope is an Honarary Veteran?

Answer: True

In October 1997, the members of both houses unanimously passed Resolution 75 making Bob Hope an Honorary Veteran, the first individual so honored in the history of the United States.
8. The U.S. Navy named a ship after Bob Hope?

Answer: True

The USNS Bob Hope (TAKR-300), the first of a new class of Military Sealift Command ships, was christened on 15th March 1997 and delivered to the Navy on 18th November 1998. The lead ship was named Bob Hope to honor the over 50 years of support he gave to the US Armed Forces around the world. With the USNS Bob Hope, the spirit of this great entertainer will continue to support the armed forces well into the 21st Century. In February 2003 the USNS Bob Hope deployed to the Persian Gulf transporting equipment in support of operations.
9. What type of airplane did the Air Force name after Bob Hope?

Answer: C-17 Globemaster

In May 1997, a little more than a month after the christening of the USNS Bob Hope, the Air Force unveiled the 'Spirit of Bob Hope' a C-17 Globemaster 3. Secretary of the Air force, Dr. Sheila Widnall said at the ceremony, "we're here today to extend a symbol of thanks to a man who has brought cheer and moral support to men and women of the service for well over 50 years," adding that the comedian began his tours even before the Air Force came into being.

In 2001, it was the 'Spirit of Bob Hope' that transported the pilots and crew, of the reconnaissance plane downed in China, back to Hawaii.
10. Bob Hope's signature song was "Thanks for the Memory"?

Answer: True

From myself, and the millions of men and women who served or are serving in the Armed Forces, Thanks for the memories Bob.
Source: Author graz1

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 01 2023 : Coromom: 7/10
Dec 31 2022 : Guest 92: 5/10
Dec 13 2022 : misstified: 5/10

Score Distribution

quiz
1/30/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us