FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about A Little Bit of French
Quiz about A Little Bit of French

A Little Bit of French! Trivia Quiz


One of my favourite comedians is Dawn French. She has been making us laugh for many years, so here's a quiz in her honour. It will cover a little trivia about her, her career and her characters. Good luck and enjoy!

A multiple-choice quiz by Bunny925. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Celebrity Trivia
  6. »
  7. Celebrities E-G
  8. »
  9. Dawn French

Author
Bunny925
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
340,865
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
1005
Last 3 plays: Mikeytrout44 (9/10), jackseleven (5/10), Guest 86 (2/10).
- -
Question 1 of 10
1. In what year was Dawn French born? Hint


Question 2 of 10
2. Who was Dawn French's husband for 23 years? Hint


Question 3 of 10
3. What was the first name of French's long time comedy partner? Hint


Question 4 of 10
4. "French and Saunders" (1987 & 2005) was the name of the duo's original TV series, but when it returned in 2007, what had the name changed to? (It wasn't too different!) Hint


Question 5 of 10
5. One of Dawn's most noted works was that of "The Vicar of Dibley" (1994-2007), in which she played the new vicar in the village of Dibley. What was the vicar's first and last name? Hint


Question 6 of 10
6. In which animated film did Dawn provide the voice for Miss. Miriam Forcible? Hint


Question 7 of 10
7. What Brittany Murphy movie had Dawn playing a therapist? Hint


Question 8 of 10
8. Dawn voiced a character in the animated series of "Watership Down" (2000). What character did she supply the voice for? Hint


Question 9 of 10
9. "Wild West" (2002-2004) had Dawn French co-starring with Catherine Tate?


Question 10 of 10
10. Dawn played a part in a highly acclaimed British series from 2008 to 2011. Her character's name was Caroline Arless. The programme was an adaptation of a semi-autobiographical novel by Flora Thompson and also starred Olivia Hallinan. What was the name of this series? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 05 2024 : Mikeytrout44: 9/10
Apr 01 2024 : jackseleven: 5/10
Mar 31 2024 : Guest 86: 2/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In what year was Dawn French born?

Answer: 1957

Dawn French was born on the 11th of October 1957. She was born in Holyhead, Wales in the United Kingdom. Her full name is Dawn Roma French.
2. Who was Dawn French's husband for 23 years?

Answer: Lenny Henry

Henry and French were married in 1984. They split after 23 years of marriage. Lenny was a very successful comedian in his own right. One of his television creations was "Lenny Goes to Town" (1998), which was a sketch show where Lenny played many different comical characters.
3. What was the first name of French's long time comedy partner?

Answer: Jennifer

French and Saunders were a fabulous comedy duo. They made "French and Saunders" the TV series (1987 & 2005), which was a sketch show. French and Saunders also took the show on tour as a live stage show. Jennifer was famous for her role in the wonderful British comedy "Absolutely Fabulous" (1992-2004).
4. "French and Saunders" (1987 & 2005) was the name of the duo's original TV series, but when it returned in 2007, what had the name changed to? (It wasn't too different!)

Answer: A Bucket O' French and Saunders

The sketch show returned for a series in 2007, just as clever and funny as it always was. The show had the two women playing different, hilarious characters in skits. Sometimes they would be made up characters, but sometimes they would use their own names in certain skits and play silly versions of themselves. Guest stars included Patsy Kensit and Kathy Burke.
5. One of Dawn's most noted works was that of "The Vicar of Dibley" (1994-2007), in which she played the new vicar in the village of Dibley. What was the vicar's first and last name?

Answer: Geraldine Granger

Geraldine Granger was how we knew the vicar from the very beginning. However, in the seasonal episode "Spring" (1999), Geraldine told David that her real first name was Boadicea.
6. In which animated film did Dawn provide the voice for Miss. Miriam Forcible?

Answer: Coraline

"Coraline" (2009) was the animated film in which Miss Miriam Forcible was voiced by Dawn. Coraline was a girl who was not happy with her home life and, when she moved into a new house, she found a passage to another dimension where her life was perfect. However, all was not as great as it first appeared.
7. What Brittany Murphy movie had Dawn playing a therapist?

Answer: Love and Other Disasters

Dawn played a therapist in "Love and Other Disasters" (2006). The film was about a girl called Emily who was an intern at "U.K. Vogue". She liked to help her friends find love and happiness. However, this left her no time to notice what was going on in her own life. Brittany Murphy starred in the film with a few British actors making appearances, such as Dawn as a therapist and Catherine Tate as Tallulah.
8. Dawn voiced a character in the animated series of "Watership Down" (2000). What character did she supply the voice for?

Answer: Buttercup

Dawn's voice was used in two episodes of "Watership Down" (1999-2001) in 2000. It was the classic tale of a group of rabbits who went in search of a new home, having seen a vision of their old one being destroyed.
9. "Wild West" (2002-2004) had Dawn French co-starring with Catherine Tate?

Answer: True

French starred with Tate in "Wild West" (2002-2004). It was set in a quiet little village and followed Mary (French) and Angela's (Tate) relationship as they struggled to find eligible men.
10. Dawn played a part in a highly acclaimed British series from 2008 to 2011. Her character's name was Caroline Arless. The programme was an adaptation of a semi-autobiographical novel by Flora Thompson and also starred Olivia Hallinan. What was the name of this series?

Answer: Lark Rise to Candleford

"Lark Rise to Candleford" (2008-2011) was set in the 19th Century in Oxfordshire, England. It followed a young girl who moved to a market town to start training for work in a post office. Caroline Arless (French's character) was one of the most controversial characters in the series with a lot happening to her such as: being in debt, her husband being away at sea, leaving her to look after everything alone and spending wages on steak dinners and barrels of beer.
Source: Author Bunny925

This quiz was reviewed by FunTrivia editor skunkee before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/24/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us