Quiz about Deceased Legends of Hip Hop
Quiz about Deceased Legends of Hip Hop

Deceased Legends of Hip Hop Trivia Quiz


This quiz is about rappers who had a great impact on the hip hop industry, but they are now deceased. I'll give you the date and cause of death, you give me the rapper.

A multiple-choice quiz by brooke26. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Celebrity Trivia
  6. »
  7. Music Celebs Mixed
  8. »
  9. Deceased Musicians

Author
brooke26
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
331,422
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
470
Last 3 plays: Guest 45 (6/10), griller (9/10), Guest 69 (6/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. What is the name of the rapper who died in 1995 due to complications of AIDS? Hint

Buffy
Ol' Dirty Bastard
Eazy-E
Big Punisher

2. What rapper was shot in 1996, after attending a Mike Tyson fight in Las Vegas? Hint

Tupac Shakur
Big Punisher
Biggie Smalls/Notorious B.I.G.
Ol' Dirty Bastard

3. What was the name of the Puerto Rican rapper who died from a fatal heart attack in February 2000? Hint

Biggie Smalls/Notorious BIG
Fat Joe
Big Punisher
Ol' Dirty Bastard

4. What DJ was fatally shot in the neck in 1987, while trying to diffuse a feud between his friends and other men? Hint

Herbie "Luv Bug" Azor
Jam Master Jay
Scott La Rock
Grandmaster Flash

5. What rapper, who was one of the founding members of a rap group that consisted of over 10 people, died from an accidental overdose in 2004? Hint

Big Punisher
Ol' Dirty Bastard
Jam Master Jay
Biggie Smalls/Notorious B.I.G.

6. What 1980s rapper/vocal percussionist died from a fatal heart attack in 1995? Hint

Big Punisher
Buffy
Fat Joe
Heavy D

7. Lisa Left Eye Lopes died from a fatal airplane crash in Honduras in 2002.

True
False

8. Which rapper was shot to death in March of 1997, after leaving the Soul Train Music Awards afterparty? Hint

Ol' Dirty Bastard
Biggie Smalls/Notorious B.I.G.
Jam Master Jay
Tupac Shakur

9. What is the name of the DJ who was murdered in a Queens NY recording studio in October 2002? Hint

Jam Master Jay
D.M.C.
Run
Scott La Rock

10. Which New Orleans rapper was murdered in November 2003, right in front of his mother's home? Hint

Silkk the Shocker
Master P
Soulja Slim
Soulja Boy


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is the name of the rapper who died in 1995 due to complications of AIDS?

Answer: Eazy-E

Eric "Eazy E" Wright was the founder of the record label "Ruthless Records", and the group "NWA". He is credited to starting the gangster rap genre.
2. What rapper was shot in 1996, after attending a Mike Tyson fight in Las Vegas?

Answer: Tupac Shakur

Tupac had gunshot wounds to his chest, pelvis, hand and thigh. One of the bullets punctured his lung, causing him to die six days after the shooting. As of October 2010, there have been no arrests made for the murder.
3. What was the name of the Puerto Rican rapper who died from a fatal heart attack in February 2000?

Answer: Big Punisher

Big Punisher had always struggled with his weight, and when he passed away, he was at 698 pounds.
4. What DJ was fatally shot in the neck in 1987, while trying to diffuse a feud between his friends and other men?

Answer: Scott La Rock

Scott La Rock was the DJ with the group called Boogie Down Productions, which included rappers D-Nice and KRS-One. He was shot as he was leaving the Highbridge housing projects in South Bronx, New York.
5. What rapper, who was one of the founding members of a rap group that consisted of over 10 people, died from an accidental overdose in 2004?

Answer: Ol' Dirty Bastard

Ol' Dirty Bastard, also known as ODB was one of the founding members of the rap group called Wu Tang Clan. The autopsy revealed he overdosed on cocaine and a prescription drug.
6. What 1980s rapper/vocal percussionist died from a fatal heart attack in 1995?

Answer: Buffy

Buffy, also known as The Human Beat Box, was a member of the rap trio, The Fat Boys. He was one of the pioneers of a music form called beatboxing. Beatboxing is the art of making percussion sounds with your mouth. Another known pioneer of beat boxing is Doug E. Fresh (who is still alive).
7. Lisa Left Eye Lopes died from a fatal airplane crash in Honduras in 2002.

Answer: False

Lisa Left Eye was killed in a fatal automobile accident in 2002. R & B singer, Aaliya died in a fatal airplane crash in 2001. Although Left Eye was a rapper, she was a member of the R & B trio called TLC. Lisa made headlines in 1994 when she set fire to her boyfriend, Andre Rison's home.
8. Which rapper was shot to death in March of 1997, after leaving the Soul Train Music Awards afterparty?

Answer: Biggie Smalls/Notorious B.I.G.

Biggie Smalls was shot in the chest four times. The murder case has not been solved. There were rumors at athe time that this shooting was an act of retaliation for the Tupac Shakur shooting.
9. What is the name of the DJ who was murdered in a Queens NY recording studio in October 2002?

Answer: Jam Master Jay

Jam Master Jay was the DJ for the 1980s rap duo, Run-D.M.C. Although authorities had a few suspects no one was charged for this murder.
10. Which New Orleans rapper was murdered in November 2003, right in front of his mother's home?

Answer: Soulja Slim

Soulja Slim was a rapper signed to the No Limit record label, founded by Master P. He was shot three times in the face, and once in the chest. An arrest has been made for this case.
Source: Author brooke26

This quiz was reviewed by FunTrivia editor skunkee before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 26 2023 : Guest 45: 6/10
Jan 22 2023 : griller: 9/10
Jan 03 2023 : Guest 69: 6/10
Jan 02 2023 : Guest 81: 6/10
Dec 02 2022 : Guest 82: 7/10

Score Distribution

quiz
1/29/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us