FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Frank Sinatra Life and Times 1
Quiz about Frank Sinatra Life and Times 1

Frank Sinatra Life and Times [1] Quiz


You think you know the story of the 20th Century's greatest singer? Try this quiz and test your Sinatra knowledge.

A multiple-choice quiz by mrbondskin. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Celebrity Trivia
  6. »
  7. Celebrities Q-S
  8. »
  9. Frank Sinatra

Author
mrbondskin
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
64,314
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
1775
Last 3 plays: Guest 68 (7/10), Verbonica (9/10), misstified (5/10).
- -
Question 1 of 10
1. What was the full name of the first woman that Frank Sinatra married, the girl that was the sweetheart from his teen years? Hint


Question 2 of 10
2. Frank Sinatra and his wife Nancy had a daughter in 1940, named Nancy Sandra Sinatra. What were the names of the next two kids they had together? Hint


Question 3 of 10
3. Blissful life with first-wife Nancy was not to last. Six days after the ink dried on his divorce papers from Nancy, what famous actress did Frank Sinatra marry in November of 1951? Hint


Question 4 of 10
4. In 1966, how old was Sinatra when he married his third wife, the then 20-year-old Mia Farrow? Hint


Question 5 of 10
5. The only woman that Frank Sinatra married and did NOT divorce was Barbara Marx. Which Marx brother was she the former wife of? Hint


Question 6 of 10
6. Who wrote the unauthorized biography 'His Way' that Frank Sinatra unsuccessfully tried to prevent from being published? Hint


Question 7 of 10
7. At the 1994 Grammy Awards, which musical celebrity introduced and then presented Sinatra with the prestigious 'Legend' award, honoring his lifetime of musical contributions? Hint


Question 8 of 10
8. In his early singing days, Frank Sinatra scored a big break in 1939 and become the front man for which trumpeter bandleader? Hint


Question 9 of 10
9. Sinatra not only performed song, but he also excelled in acting on the silver screen. He even won an Oscar for Best Supporting Actor for his role in what film? Hint


Question 10 of 10
10. Which pair of films represents Sinatra's first acting role in a film and then his last appearance in a film? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Mar 04 2024 : Guest 68: 7/10
Feb 24 2024 : Verbonica: 9/10
Feb 20 2024 : misstified: 5/10
Feb 05 2024 : Guest 207: 3/10
Jan 31 2024 : Guest 76: 6/10
Jan 06 2024 : Guest 73: 5/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What was the full name of the first woman that Frank Sinatra married, the girl that was the sweetheart from his teen years?

Answer: Nancy Barbato

Sinatra married her in 1939, and then they named their first child, Nancy, after his wife.
2. Frank Sinatra and his wife Nancy had a daughter in 1940, named Nancy Sandra Sinatra. What were the names of the next two kids they had together?

Answer: Frank Jr. and Tina

Frank Jr. (Franklin Wayne, specifically) was born in 1944 and Christina "Tina" Sinatra was born in 1948.
3. Blissful life with first-wife Nancy was not to last. Six days after the ink dried on his divorce papers from Nancy, what famous actress did Frank Sinatra marry in November of 1951?

Answer: Ava Gardner

Of his love-hate relationship with Ava, Sinatra would say, 'The troubles were all out of bed -- the quarreling started on the way to breakfast.'
4. In 1966, how old was Sinatra when he married his third wife, the then 20-year-old Mia Farrow?

Answer: 50

Sinatra and Farrow later divorced in 1968, supposedly after Sinatra gave Farrow an ultimatum to quit the film while she was on the set of 'Rosemary's Baby'. She chose to do the {film;} he chose to do the divorce.
5. The only woman that Frank Sinatra married and did NOT divorce was Barbara Marx. Which Marx brother was she the former wife of?

Answer: Zeppo

Barbara Marx married Sinatra in 1976 and saw Frank through the twilight years of his career. The fourth time apparently was a charm as they were married for 22 years, the longest of any of his marital unions.
6. Who wrote the unauthorized biography 'His Way' that Frank Sinatra unsuccessfully tried to prevent from being published?

Answer: Kitty Kelley

The Washington Post called the controversial biography 'as damning a book as has ever been written about an American entertainer.'
7. At the 1994 Grammy Awards, which musical celebrity introduced and then presented Sinatra with the prestigious 'Legend' award, honoring his lifetime of musical contributions?

Answer: Bono

Bono was also one of the artists featured with Frank on the successful 'Duets' album.
8. In his early singing days, Frank Sinatra scored a big break in 1939 and become the front man for which trumpeter bandleader?

Answer: Harry James

About a year later in 1940 Sinatra latched on to trombonist Tommy Dorsey's group, and sang for Dorsey's big band going into the World War II years.
9. Sinatra not only performed song, but he also excelled in acting on the silver screen. He even won an Oscar for Best Supporting Actor for his role in what film?

Answer: From Here to Eternity

He was nominated for Best Actor for his role in 'The Man with the Golden Arm', but he won the Oscar for his portrayal of an Italian-American GI in 1953's 'From Here to Eternity'.
10. Which pair of films represents Sinatra's first acting role in a film and then his last appearance in a film?

Answer: "Higher and Higher" and "Cannonball Run 2"

The last part of that question is a little tricky. He provided the voice over for the Singing Sword in 1988's 'Who Framed Roger Rabbit?', but his last appearance was actually in 1984's 'Cannonball Run 2'.
Source: Author mrbondskin

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
3/5/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us