FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Frank Sinatra Life and Times 2
Quiz about Frank Sinatra Life and Times 2

Frank Sinatra Life and Times [2] Quiz


Start spreading the news...of another series of challenging questions regarding the life of 'The Voice', Frank Sinatra.

A multiple-choice quiz by mrbondskin. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Celebrity Trivia
  6. »
  7. Celebrities Q-S
  8. »
  9. Frank Sinatra

Author
mrbondskin
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
64,564
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
1544
Last 3 plays: Guest 108 (8/10), Guest 207 (3/10), Guest 76 (6/10).
- -
Question 1 of 10
1. Frank Sinatra was born on what date? Hint


Question 2 of 10
2. What city was Francis Albert Sinatra born in? Hint


Question 3 of 10
3. While still in high school, Sinatra saw which performer live, an event which inspired him to become a solo vocalist? Hint


Question 4 of 10
4. What was the name of the establishment where Frank Sinatra played his first professional gig? Hint


Question 5 of 10
5. What school did Sinatra enroll in, but quit after just 1 and a half semesters? Hint


Question 6 of 10
6. What condition exempted Frank Sinatra from military service during World War II? Hint


Question 7 of 10
7. About Sinatra's unique phrasing of lyrics, which pop singer is credited with saying the following: 'He was the greatest intrepreter of lyrics that ever lived. He could sing the telephone book and make you believe it'? Hint


Question 8 of 10
8. Sinatra had a series of heartbreaks and misfortunes in the late 1940s. He even lost his voice for a time due to two throat hemmorhages, but in 1953 he rebounded and surprised the world with his soulful performance in the movie 'From Here to Eternity'. Who was the character that he played? Hint


Question 9 of 10
9. It is well known that Frank Sinatra contributed his reworked version of 'High Hopes' as the JFK presidential campaign theme song in 1960. Four years earlier, Sinatra performed at the 1956 Democratic convention for which presidential candidate? Hint


Question 10 of 10
10. After JFK became Commander-In-Chief, Sinatra introduced one of his girlfriends, Judith Campbell Exner, to the charismatic leader of the free world. However, in a move that upset the Camelot President, Sinatra also set up Exner with which Chicago gangster? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 27 2024 : Guest 108: 8/10
Feb 05 2024 : Guest 207: 3/10
Jan 31 2024 : Guest 76: 6/10
Jan 06 2024 : Guest 73: 5/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Frank Sinatra was born on what date?

Answer: December 12, 1915

Frank was born on December 12, the only child of working-class Italian-American immigrants.
2. What city was Francis Albert Sinatra born in?

Answer: Hoboken, New Jersey

Hoboken, NJ, may have been where Sinatra was born, but I firmly believe he spent more of his days and nights in New York over the course of his life.
3. While still in high school, Sinatra saw which performer live, an event which inspired him to become a solo vocalist?

Answer: Bing Crosby

Sinatra even got to be in a few movies together with his inspiration Bing, including their first film collaboration, 'High Society (1956)'.
4. What was the name of the establishment where Frank Sinatra played his first professional gig?

Answer: Rustic Cabin

He sang, told jokes, and acted as emcee at the Rustic Cabin roadhouse in Englewood Cliffs, when he wasn't waiting tables.
5. What school did Sinatra enroll in, but quit after just 1 and a half semesters?

Answer: Stevens Institute of Technology

He enrolled, it is said, just to please his mother, Natalie 'Dolly' Sinatra.
6. What condition exempted Frank Sinatra from military service during World War II?

Answer: Punctured eardrum

Kind of ironic that a man who created such wonderful music to the ears, suffered from a punctured eardrum.
7. About Sinatra's unique phrasing of lyrics, which pop singer is credited with saying the following: 'He was the greatest intrepreter of lyrics that ever lived. He could sing the telephone book and make you believe it'?

Answer: Dionne Warwick

Dionne was a pop artist who recorded her best collaborations with the brilliant lyricist and composer Burt Bacharach.
8. Sinatra had a series of heartbreaks and misfortunes in the late 1940s. He even lost his voice for a time due to two throat hemmorhages, but in 1953 he rebounded and surprised the world with his soulful performance in the movie 'From Here to Eternity'. Who was the character that he played?

Answer: Angelo Maggio

Prewitt was played by Montgomery {Cliff;} Mazzioli was played by Harry {Bellaver;} and Warden was played by the lead, Burt Lancaster.
9. It is well known that Frank Sinatra contributed his reworked version of 'High Hopes' as the JFK presidential campaign theme song in 1960. Four years earlier, Sinatra performed at the 1956 Democratic convention for which presidential candidate?

Answer: Adlai Stevenson

Sinatra was enamored with electoral politics in the second half of his life. By the way, Stevenson lost both his bids for the Presidency in 1952 and 1956, and both times he lost to Dwight D. Eisenhower.
10. After JFK became Commander-In-Chief, Sinatra introduced one of his girlfriends, Judith Campbell Exner, to the charismatic leader of the free world. However, in a move that upset the Camelot President, Sinatra also set up Exner with which Chicago gangster?

Answer: Sam Giancana

Sinatra's ties to notorious mobster Giancana helped to prompt President Kennedy into distancing himself from his entertainer friend. The acrimonious gulf thus created between Sinatra and the Democratic party was never to be breached.
Source: Author mrbondskin

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
3/5/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us