FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Frank Sinatra The Singing Legend
Quiz about Frank Sinatra The Singing Legend

Frank Sinatra, The Singing Legend Quiz


Some basic and in-depth quizzing of the defining aspects and moments of the singing legend, Frank Sinatra.

A multiple-choice quiz by SkyGuy40. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Celebrity Trivia
  6. »
  7. Celebrities Q-S
  8. »
  9. Frank Sinatra

Author
SkyGuy40
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
46,004
Updated
Feb 14 24
# Qns
20
Difficulty
Average
Avg Score
13 / 20
Plays
3850
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: slay01 (20/20), Guest 66 (15/20), Guest 78 (11/20).
- -
Question 1 of 20
1. In what year was Frank Sinatra born? Hint


Question 2 of 20
2. Which of the following is NOT a well-known nickname of Frank Sinatra? Hint


Question 3 of 20
3. What is the middle name of Frank Sinatra?

Answer: (One Word ... starts with an A)
Question 4 of 20
4. Frank Sinatra got his name from his _________ . Hint


Question 5 of 20
5. Which song by Sinatra was used in the 1993 motion picture, 'Mrs. Doubtfire'? Hint


Question 6 of 20
6. In the 1955 film, 'Guys and Dolls,' Sinatra plays the character of ___________ . Hint


Question 7 of 20
7. The correct order of Sinatra's marriages are ____________ ? Hint


Question 8 of 20
8. Sinatra was known as the leader of a singing and comedic group known as ___________ ? Hint


Question 9 of 20
9. Who was the only living member of the Sinatra-led Rat Pack at the end of the 1990s? Hint


Question 10 of 20
10. In the series 'Married with Children,' which Sinatra song is the opening theme? Hint


Question 11 of 20
11. Sinatra's mother was known to everyone as ____________ ? Hint


Question 12 of 20
12. The last original album Sinatra recorded (in 1994) was titled ____________ ? Hint


Question 13 of 20
13. It has been said that Frank Sinatra influenced the success of one particular president's political campaign. Which president? Hint


Question 14 of 20
14. On December 8, 1963, what tragedy struck Frank Sinatra? Hint


Question 15 of 20
15. In a TV special that aired around Thanksgiving time in 1999, Celine Dion resurrected Sinatra in a duet that meshed Sinatra's recording with Dion's vocals. This song was _________ . Hint


Question 16 of 20
16. The piece of clothing most associated with Frank Sinatra was ___________ . Hint


Question 17 of 20
17. What song title is engraved on Sinatra's grave? Hint


Question 18 of 20
18. Francis Albert Sinatra died at age ____ in May 1998. Hint


Question 19 of 20
19. The last motion picture Sinatra ever made an appearance in was ___________ ? Hint


Question 20 of 20
20. In the Christmas Season of 2000, which singing artist "sang a duet" with Sinatra with the traditional song, 'Let It Snow'? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Today : slay01: 20/20
Jun 11 2024 : Guest 66: 15/20
Jun 09 2024 : Guest 78: 11/20
Jun 04 2024 : Guest 98: 15/20
May 25 2024 : Guest 172: 10/20
May 23 2024 : Guest 209: 16/20
May 21 2024 : Guest 203: 14/20
May 20 2024 : Guest 73: 17/20
May 15 2024 : Guest 104: 15/20

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In what year was Frank Sinatra born?

Answer: 1915

Frank Sinatra was born on December 12, 1915 in his hometown of Hoboken, NJ.
2. Which of the following is NOT a well-known nickname of Frank Sinatra?

Answer: Hoboken Horn Blower

Sinatra was given names by the people and fans influenced by him, including the nicknames 'The Voice', 'Ol Blue Eyes', and 'The Chairman.'
3. What is the middle name of Frank Sinatra?

Answer: Albert

Sinatra's full name was known as 'Francis Albert Sinatra.'
4. Frank Sinatra got his name from his _________ .

Answer: godfather

Frank Sinatra was named after his godfather, Frank Garrick, a good friend of Sinatra's father, Marty.
5. Which song by Sinatra was used in the 1993 motion picture, 'Mrs. Doubtfire'?

Answer: Luck Be A Lady

The song, 'Luck Be A Lady' was picked for 'Mrs Doubtfire' as an amusing song to go along with the amusing scene of actor Robin Williams being transformed into an elderly woman.
6. In the 1955 film, 'Guys and Dolls,' Sinatra plays the character of ___________ .

Answer: Nathan Detroit

Sinatra originally set his sight on the starring role of Sky Masterson but settled for Nate Detroit, which ended up being a larger role than the one of Masterson.
7. The correct order of Sinatra's marriages are ____________ ?

Answer: Nancy Barbato, Ava Gardner, Mia Farrow, Barbara Marx

Sinatra experienced four marriages in his life, including the women known as Barbato, Gardner, Farrow, and Marx.
8. Sinatra was known as the leader of a singing and comedic group known as ___________ ?

Answer: The Rat Pack

In the peak of his career, Sinatra joined his buddies in a mixture of singing and comedy. The Rat Pack of the 1960s, not to be confused with the original group, was comprised: of Frank Sinatra, Dean Martin, Sammy Davis Jr., Peter Lawford and Joey Bishop
9. Who was the only living member of the Sinatra-led Rat Pack at the end of the 1990s?

Answer: Joey Bishop

Joey Bishop had been mobbed by the media for much of his life as a result of being the only living member of the Rat Pack left to tell the stories of the crazy lives they led.

Peter Lawford (September 7, 1923 - December 24, 1984)
Sammy Davis Jr. (December 8, 1925 - May 16, 1990)
Dean Martin (June 7, 1917 - December 25, 1995)
Frank Sinatra (December 12, 1915 - May 14, 1998)
Joey Bishop (February 3, 1918 - October 17, 2007)
10. In the series 'Married with Children,' which Sinatra song is the opening theme?

Answer: 'Love And Marriage'

The song 'Love and Marriage' is the appropriate theme for the series that tells family life the way it is.
11. Sinatra's mother was known to everyone as ____________ ?

Answer: Dolly

Known as Dolly Sinatra, this woman shaped the boy who would grow into the singing icon Frank Sinatra.
12. The last original album Sinatra recorded (in 1994) was titled ____________ ?

Answer: 'Duets II'

'Duets II,' which won Sinatra a lifetime achievement award, is known as the last original set of recordings of the aged Sinatra until his death in 1998.
13. It has been said that Frank Sinatra influenced the success of one particular president's political campaign. Which president?

Answer: John F. Kennedy

Sinatra directed the whole presidential gala and did much 'behind-the scenes' work for President Kennedy.
14. On December 8, 1963, what tragedy struck Frank Sinatra?

Answer: kidnapping of his son, Frank Jr.

In December 1963, Frank Jr was kidnapped by 3 men who wanted a high ransom.
15. In a TV special that aired around Thanksgiving time in 1999, Celine Dion resurrected Sinatra in a duet that meshed Sinatra's recording with Dion's vocals. This song was _________ .

Answer: All The Way

In this duet, Celine sang her parts of 'All The Way' in sync with Sinatra's lyrics as images of Frank were projected on a screen behind her.
16. The piece of clothing most associated with Frank Sinatra was ___________ .

Answer: fedora hat

A large quantity of all publicity photos of Sinatra include Sinatra carrying on an average life with a fedora hat on.
17. What song title is engraved on Sinatra's grave?

Answer: The Best is Yet to Come

The song 'Best is Yet to Come' seemed to sum up Sinatra's life.
18. Francis Albert Sinatra died at age ____ in May 1998.

Answer: 82

Sinatra suffered a heart attack that took his life on May 14, 1998.
19. The last motion picture Sinatra ever made an appearance in was ___________ ?

Answer: Cannonball Run II

Sinatra appeared in 'Cannonball Run II,' in which he played the role of 'The Chairman.'
20. In the Christmas Season of 2000, which singing artist "sang a duet" with Sinatra with the traditional song, 'Let It Snow'?

Answer: Cyndi Lauper

The version of 'Let It Snow' aired during Xmas 2000 and only showed how singing legends can be preserved, after they die, through the magic of modern technology.
Source: Author SkyGuy40

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/13/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us