FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about RingADingDing  Sinatra in the 1950s and 60s
Quiz about RingADingDing  Sinatra in the 1950s and 60s

Ring-A-Ding-Ding! Sinatra in the 1950s and 60s Quiz


Frank Sinatra was one of the most important entertainers of the 20th Century, with his career spanning seven decades. Here, we will concern ourselves with the 50s and 60s, along with some general biographical facts.

A multiple-choice quiz by LeeRoyBoy. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Celebrity Trivia
  6. »
  7. Celebrities Q-S
  8. »
  9. Frank Sinatra

Author
LeeRoyBoy
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
192,152
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
2806
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Thomas-Jerome (8/10), Guest 76 (7/10), stevroll (8/10).
- -
Question 1 of 10
1. What was Frank Sinatra's birth name? Hint


Question 2 of 10
2. Sinatra was married four times. Which one of the following women did NOT become Mrs. Sinatra? Hint


Question 3 of 10
3. Frank Sinatra enjoyed huge success as a teen idol during the 1940s, only to see his career level off and fade during the early 1950s. What major motion picture is credited with reviving Sinatra's career in 1953? Hint


Question 4 of 10
4. Sinatra received an Academy Award for his portrayal of Maggio.


Question 5 of 10
5. Frank Sinatra's music enjoyed a rebirth in popularity in the mid 1950s. Name the record label for whom Sinatra recorded until 1960.

Answer: (One Word-think Washington D.C.)
Question 6 of 10
6. What was the name of Sinatra's first album on the Reprise label? Hint


Question 7 of 10
7. A member of Sinatra's famed "Rat Pack", actor Peter Lawford, was brother-in-law to which famous American? Hint


Question 8 of 10
8. Who among the following celebrities was NOT a part of the "Rat Pack"? Hint


Question 9 of 10
9. In 1967, Frank and his daughter Nancy had a smash hit duet. Can you name this song? Hint


Question 10 of 10
10. Frank Sinatra retired permanently on July 20, 1969, quoted as saying that nothing he could do would exceed the success of America's first moon landing.



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Mar 04 2024 : Thomas-Jerome: 8/10
Mar 02 2024 : Guest 76: 7/10
Mar 02 2024 : stevroll: 8/10
Feb 27 2024 : Guest 108: 7/10
Feb 20 2024 : misstified: 8/10
Feb 09 2024 : Guest 98: 8/10
Jan 26 2024 : Guest 207: 3/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What was Frank Sinatra's birth name?

Answer: Francis Albert Sinatra

Born in Hoboken, NJ on December 12, 1915, Francis Albert Sinatra was the only child of Marty and Dolly Sinatra. Dino Crocetti was, of course, the birth name of Frank's pally Dean Martin.
2. Sinatra was married four times. Which one of the following women did NOT become Mrs. Sinatra?

Answer: Lauren Bacall

Frank's longest marriage, however was to Barbara Marx, former wife of Zeppo Marx, of Marx Brothers fame. They were married for twenty three years, from 1975 until Frank's death in 1998.
3. Frank Sinatra enjoyed huge success as a teen idol during the 1940s, only to see his career level off and fade during the early 1950s. What major motion picture is credited with reviving Sinatra's career in 1953?

Answer: From Here to Eternity

Sinatra played the part of Maggio, a private who was ultimately beaten to death by Ernest Borgnine's character, Fatso.
4. Sinatra received an Academy Award for his portrayal of Maggio.

Answer: True

This was considered particulary significant because the part was a dramatic role, and Sinatra's prior film experience had been strictly as a song and dance man.
5. Frank Sinatra's music enjoyed a rebirth in popularity in the mid 1950s. Name the record label for whom Sinatra recorded until 1960.

Answer: Capitol

Frank formed his own record label, Reprise, after a bitter dispute with Capitol Records in 1960.
6. What was the name of Sinatra's first album on the Reprise label?

Answer: Ring a Ding Ding!

The title of the album was thought to be a joyous reflection of Frank's "freedom" from Capitol Records.
7. A member of Sinatra's famed "Rat Pack", actor Peter Lawford, was brother-in-law to which famous American?

Answer: John F. Kennedy

At one point, Sinatra nicknamed Peter Lawford "the brother-in-Lawford". Lawford was married to Kennedy's sister Pat.
8. Who among the following celebrities was NOT a part of the "Rat Pack"?

Answer: Milton Berle

Famed nearly as much for their after hours shenanigans as for their performing talent, many feel that the Rat Pack put Las Vegas, and the Sands Hotel in particular, on the map.
9. In 1967, Frank and his daughter Nancy had a smash hit duet. Can you name this song?

Answer: "Something Stupid"

Nancy Sinatra was riding high on the success of "These Boots Were Made For Walkin'", and her Daddy had just scored another monster hit with "Strangers in the Night" when this one was released.
10. Frank Sinatra retired permanently on July 20, 1969, quoted as saying that nothing he could do would exceed the success of America's first moon landing.

Answer: False

Although he flirted with the idea of retirement in 1971, Francis Albert Sinatra remained a major force in the entertainment world until his passing in 1998, and is revered as an entertainment icon to this day.
Source: Author LeeRoyBoy

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Bruyere before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
3/5/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us