FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Lucille Ball Ball of Energy
Quiz about Lucille Ball Ball of Energy

Lucille Ball: Ball of Energy Trivia Quiz


Lucille Ball was one of the great actresses to ever live. She was well known for her comedy.

A multiple-choice quiz by triviagoddess7. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Celebrity Trivia
  6. »
  7. Celebrities A-B
  8. »
  9. Lucille Ball

Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
317,585
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
3713
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 38 (5/10), Guest 136 (6/10), looney_tunes (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. Lucy was born in what New York city? Hint


Question 2 of 10
2. Who was Lucy's first husband? Hint


Question 3 of 10
3. Lucy was well-known for her hair color. What color was it? Hint


Question 4 of 10
4. Lucy was first a _______ before she became an actor. Hint


Question 5 of 10
5. What was the name of the couple in "I Love Lucy" (1951)? Hint


Question 6 of 10
6. In "I Love Lucy" (1951), what was the name of Lucy Ricardo's best friend and landlady? Hint


Question 7 of 10
7. Lucy was accused of being a communist.


Question 8 of 10
8. On "I Love Lucy" (1951), Lucy Ricardo was commonly addressed as what? Hint


Question 9 of 10
9. Lucy and Desi divorced in 1960, because they were unable to run a stable family home. Who did Lucy then marry? Hint


Question 10 of 10
10. "I Love Lucy" was Ball's last show as Lucy.



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 15 2024 : Guest 38: 5/10
May 10 2024 : Guest 136: 6/10
May 08 2024 : looney_tunes: 10/10
May 04 2024 : Guest 173: 8/10
May 03 2024 : PonkerMom: 10/10
Apr 30 2024 : Guest 216: 10/10
Apr 27 2024 : Guest 66: 10/10
Apr 26 2024 : Guest 170: 10/10
Apr 19 2024 : Guest 74: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Lucy was born in what New York city?

Answer: Jamestown

Lucy was born to Desiree Ball, her father having passed away before her birth. She was born in 1911 in Celeron, a suburb of Jamestown.
2. Who was Lucy's first husband?

Answer: Desi Arnaz

Lucy and Desi eloped to get married in 1940. He was a Cuban who had escaped from the rebellions. Desi was a Latin Jazz musician, and she a fiery farmgirl. Their marriage lasted for twenty years.
3. Lucy was well-known for her hair color. What color was it?

Answer: Red

Lucy dyed her hair to change her look, and it stuck. There were several jokes in "I Love Lucy" (1951) about her dying her hair.
4. Lucy was first a _______ before she became an actor.

Answer: model

Lucy, in her modeling career, chose to dye her hair red. It was a new look.
5. What was the name of the couple in "I Love Lucy" (1951)?

Answer: Lucille and Ricky Ricardo

The two are still a symbol of true love. The Ricardos always made up, and were very loving, though Lucy often got herself into trouble! Ricky and Lucy had a son named Little Ricky and lived in NY.
6. In "I Love Lucy" (1951), what was the name of Lucy Ricardo's best friend and landlady?

Answer: Ethel

Ethel was portrayed by Vivian Vance, who went on to become one of Lucy's dearest friends. Ethel owned the building, and often got caught up in Lucy's schemes. Often addressed as "the middle-aged dishwater blonde". Vivian continued on with Lucy to the "Lucy Show", playing a character named Viv.
7. Lucy was accused of being a communist.

Answer: True

Lucy's grandfather, who was a socialist, had pressured her into registering to vote in the Communist Elections. This card was found, but Lucy denied it. Desi was quoted for saying, "The only thing red about Lucy is her hair, and even that's not authentic."
8. On "I Love Lucy" (1951), Lucy Ricardo was commonly addressed as what?

Answer: That crazy redhead

Ricky, Ethel, Fred, and several others often referred to Lucy by "that crazy redhead". Jokes were also made about Lucy being a brunette at the roots.
9. Lucy and Desi divorced in 1960, because they were unable to run a stable family home. Who did Lucy then marry?

Answer: Gary Morton

Lucy and Desi divorced, although they were still very fond of each other, because the home life was not working for them and the children. Morton was a stand-up comedian who was thirteen years Lucy's junior.
10. "I Love Lucy" was Ball's last show as Lucy.

Answer: False

She went on to star in several shows, such as "Here's Lucy" and "The Lucy Show". They are still available today.
Source: Author triviagoddess7

This quiz was reviewed by FunTrivia editor skunkee before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/17/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us