Quiz about Real Names of Actors
Quiz about Real Names of Actors

Real Names of Actors Trivia Quiz


This is a very difficult quiz indeed, you must be pretty good with your actor trivia or you will find this very hard going. I have given you the actors' real name and you must choose the correct stage name.

A multiple-choice quiz by pittam. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Celebrity Trivia
  6. »
  7. Birth and Stage Name
  8. »
  9. Real Name

Author
pittam
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
19,884
Updated
Dec 03 21
# Qns
25
Difficulty
Average
Avg Score
17 / 25
Plays
7357
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: oodove (21/25), bmrsnr (25/25), Metoo218 (19/25).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Which actor was born Carlos Irwin Estevez? Hint

Emilio Estevez
Ramon Estevez
Martin Sheen
Charlie Sheen

2. Which actor was born Maurice Joseph Micklewhite? Hint

Joseph Orton
Michael Caine
David Storey
Daniel Massey

3. Which famous actor was born Issur Danielovich Demsky? Hint

Kirk Douglas
Douglas Sirk
Michael Douglas
Patrick Dempsey

4. This actor was born Ramon Gerard Antonio Estevez. Hint

Martin Sheen
Emilo Estevez
Charlie Sheen
Joseph Estevez

5. This Hollywood legend was born John Charles Carter. Hint

Lee Marvin
Charlton Heston
Rod Serling
Walter Gotell

6. Which Hollywood big wig was born Allan Stewart Konigsberg? Hint

David Prowse
Dudley Moore
George Lindsey
Woody Allen

7. This funny man was born Richard Henry Sellers. Hint

Roscoe Lee Browne
Peter Sellers
Philip Carey
Robert Mulliga

8. This scary actor was born Bela Ferenc Dezso Blasko. Hint

Bela Lugosi
George Bancroft
Tod Browing
Samuel Goldwyn

9. Steve Allen was born Marion Morrison?

Yes
No

10. This Hollywood tough guy was born Charles Dennis Buchinsky. Hint

Gene Roddenberry
Chuck Connors
Charles Bronson
James Whitmore

11. This actor was born Yuli Borisovich Bryner. Hint

Harry Saltzman
Rashid Behbudov
Yul Brynner
Curd Jürgens

12. This actor was born Ermes Effron Borgino. Hint

Robert Mitchum
Ernest Borgnine
John Beradino
Hurd Hatfield

13. This actor was born Laurence Tureaud. Hint

Mr. T
Tovah Feldshuh
Thierry L'Hermitte
Reginald VelJohnson

14. This actor was born Richard Walter Jenkins, Jr. Hint

Richard Vernon
Richard C. Sarafian
Richard Burton
Lee Van Cleef

15. This actor was born Alphonso Joseph D'Abruzzo. Hint

Michel Aumont
Charles Kimbrough
Burt Reynolds
Alan Alda

16. This Hollywood actor was born Frederic Austerlitz, Jr. Hint

Fred Astaire
James Cagney
Eugeniusz Bodo
Ramon Novarro

17. Which actor was born Thomas Mapother IV. Hint

Tom Kenny
Carlos Bernard
Tom Cruise
Stephen Chow

18. Which actor was born Elmore Rual Torn, Jr.? Hint

Rip Torn
Tab Hunter
William Goldman
David Janssen

19. Which actor was born Charles Patrick O'Neal? Hint

Charles O'Neal
Griffin O'Neal
Ryan O'Neal
Kevin O'Neal

20. Which actor was born Thomas Michael Moore? Hint

Philip Michael Thomas
Michael Moore
Tom Berenger
Michael Beck

21. Which actor was born Melvin Kaminsky? Hint

Mel Brooks
Norman Jewison
Tony Bennett
Leonard Rossiter

22. Which actor was born Nicolas Kim Coppola? Hint

Marc Coppola
Jason Schwartzman.
Johnny Depp
Nicolas Cage

23. Which actor was born Cornelius Crane Chase? Hint

Michael Byrne
Chevy Chase
Michael Palin
Paul Michael Glaser

24. Which actor was born Lee Jun Fan? Hint

George A. Romero
Rene Auberjonois
Bruce Lee
Vincenzo Cerami

25. This actor was born Bernard Schwartz? Hint

Richard C. Sarafian
John Fiedler
Sam Peckinpah
Tony Curtis


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which actor was born Carlos Irwin Estevez?

Answer: Charlie Sheen

Carlos Irwin Estevez was born to actor father, Martin Sheen and mother, Janet, on September 3, 1965 in New York.

Charlie has starred in over fifty films and television shows.
2. Which actor was born Maurice Joseph Micklewhite?

Answer: Michael Caine

Michael Caine was born Maurice Joseph Micklewhite on March 14, 1933.

Caine has appeared in over 90 films and television programs.
3. Which famous actor was born Issur Danielovich Demsky?

Answer: Kirk Douglas

Issur Danielovitch Demsky was born on December 9, 1916. The young boy born on that date would eventually become Kirk Douglas.

Kirk Douglas has starred in over 80 films and programs.
4. This actor was born Ramon Gerard Antonio Estevez.

Answer: Martin Sheen

Martin Sheen was born Ramon Gerard Antonio Estevez on August 3, 1940, Dayton, Ohio.

Martin Sheen is the father of Charlie Sheen, Emilio Estevez, Renée Estevez and Ramon Estevez. Martin's brother, Joseph Estevez is an actor.

Martin Sheen as appeared in 150 films and television programs.
5. This Hollywood legend was born John Charles Carter.

Answer: Charlton Heston

Charlton Heston was born John Charles Carter on October 4, 1924 in Evanston, Illinois.

Heston has appeared in over 100 films and programs.
6. Which Hollywood big wig was born Allan Stewart Konigsberg?

Answer: Woody Allen

Woody Allen was born Allen Stewart Donigsberg on December 1, 1935, in Brooklyn, New York.

Allen as written, directed and appeared in over 100 films and programs.
7. This funny man was born Richard Henry Sellers.

Answer: Peter Sellers

Peter Sellers was born Richard Henry Sellers on September 8, 1925,in Southsea, Hampshire, England.

Sellers has appeared in over 40 films and television programs.
8. This scary actor was born Bela Ferenc Dezso Blasko.

Answer: Bela Lugosi

Bela Lugosi was born Bela Ferenc Dezso Blasko on October 20, 1882 in Lugos, Austria, Hungary.

Lugosi has appeared in over 90 films.
9. Steve Allen was born Marion Morrison?

Answer: No

John Wayne was born Marion Morrison on May 26, 1907 in Winterset, Iowa.

Wayne has appeared in over 150 films.
10. This Hollywood tough guy was born Charles Dennis Buchinsky.

Answer: Charles Bronson

Charles Bronson was born Charles Dennis Buchinsky on November 3, 1921, Ehrenfeld, Pennsylvania.

Bronson has appeared in over 120 films.
11. This actor was born Yuli Borisovich Bryner.

Answer: Yul Brynner

Yul Brynner was born Yuli Borisovich Bryner on July 11, 1915 in Vladivostok, Russia.

Brynner has appeared in over 30 films.
12. This actor was born Ermes Effron Borgino.

Answer: Ernest Borgnine

Ernest Borgnine was born Ermes Effron Borgnino on January 24, 1917, in Hamden, Connecticut.

Borgnine has appeared in over 150 films and television programs.
13. This actor was born Laurence Tureaud.

Answer: Mr. T

Mr. T was born Laurence Tureaud on 21 May 1952, in Chicago, Illinois.

Mr. T has appeared in over 20 films and television programs.
14. This actor was born Richard Walter Jenkins, Jr.

Answer: Richard Burton

Richard Burton was born Richard Walter Jenkins, Jr. on November 10, 1925 in Pontrhydyfen, Wales.

Burton has appeared in over 50 films.
15. This actor was born Alphonso Joseph D'Abruzzo.

Answer: Alan Alda

Alan Alda was born Alphonso Joseph D'Abruzzo on January 28, 1936 in New York, New York.

Alda has appeared in over 30 films and television programs. He is most noted for his portrayal of Capt. Benjamin Franklin "Hawkeye" Pierce in the hit television series "M*A*S*H*" (1972-1983).
16. This Hollywood actor was born Frederic Austerlitz, Jr.

Answer: Fred Astaire

Fred Astaire was born Frederic Austerlitz, Jr. on May 10, 1899 in Omaha, Nebraska.

Fred Astaire appeared with Ginger Rogers in many films during his career. Astaire and Rogers were known for the dynamic dancing style on screen.
17. Which actor was born Thomas Mapother IV.

Answer: Tom Cruise

Tom Cruise was born Thomas Mapother IV on July 3, 1962 in Syracuse, New York.

Cruise has appeared in over 20 films and programs.
18. Which actor was born Elmore Rual Torn, Jr.?

Answer: Rip Torn

Rip Torn was born Elmore Rual Torn, Jr. on February 5, 1931 in Temple, Texas.

Torn has appeared in over 150 films, plays and programs.
19. Which actor was born Charles Patrick O'Neal?

Answer: Ryan O'Neal

Ryan O'Neal was born Charles Patrick Ryan O'Neal on April 20, 1941 in Los Angeles, California.

He has appeared in over 40 films and programs. He is the son of actress, Patricia O'Neal. Ryan was considered for the part of Michael Corleone in 1972's "Godfather". He was also considered for the part of Rocky Balboa in 1976's "Rocky", however, when Stallone sold the rights to the film, he also finagled himself the lead role, thus leaving O'Neal out in the cold.
20. Which actor was born Thomas Michael Moore?

Answer: Tom Berenger

Tom Berenger was born Thomas Michael Moore on May 31, 1949 in Chicago, Illinois.

Berenger has appeared in films such as 1983's "Eddie and the Cruisers". Tom has appeared in over 50 films and programs.
21. Which actor was born Melvin Kaminsky?

Answer: Mel Brooks

Mel Brooks was born Melvin Kaminsky on June 28, 1926 in Brooklyn, New York.

Brooks has appeared in over 20 films and programs.
22. Which actor was born Nicolas Kim Coppola?

Answer: Nicolas Cage

Nicolas Cage was born Nicolas Francis Coppola on January 7, 1964 in Long Beach, California.

Cage is the nephew of director Francis Ford Coppola. Cage has appeared in over 40 films and programs. He was married to Patricia Arquette from April 8, 1995 to May 18, 2001. Cage is most noted for his marriage to Elvis's daughter, Lisa Marie Presley. Cage and Lisa Marie married on August 10, 2002 and were officially divorced on May 16, 2004.
23. Which actor was born Cornelius Crane Chase?

Answer: Chevy Chase

Chevy Chase was born Cornelius Crane Chase October 8, 1943 in Woodstock, New York.

Chase has appeared in over 30 films and television programs. His most note film portrayal is that of Clark Griswold from 1983's "National Lampoons Vacation" and 1989's "Christmas Vacation".
24. Which actor was born Lee Jun Fan?

Answer: Bruce Lee

Bruce Lee was born Lee Jun Fan on November 27, 1940 in San Francisco, California.

Lee appeared in over 20 films.
25. This actor was born Bernard Schwartz?

Answer: Tony Curtis

Tony Curtis was born Bernard Schwartz on June 3, 1925 in Bronx, New York.

Curtis has appeared in over 50 films and programs. Jaime Lee Curtis is his daughter.

All information about the celebrity's real birth names can be found at imdb.com
Source: Author pittam

This quiz was reviewed by FunTrivia editor JuniorTheJaws before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Nov 29 2022 : oodove: 21/25
Nov 29 2022 : bmrsnr: 25/25
Nov 28 2022 : Metoo218: 19/25
Nov 28 2022 : Guest 50: 20/25
Nov 28 2022 : Guest 209: 22/25
Nov 28 2022 : Guest 67: 23/25
Nov 28 2022 : Guest 73: 24/25
Nov 28 2022 : Guest 176: 21/25
Nov 27 2022 : Guest 64: 24/25

Score Distribution

quiz
12/2/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us