FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about 2000  The Winners in Movies Music Sports etc
Quiz about 2000  The Winners in Movies Music Sports etc

2000 - The Winners in Movies, Music, Sports, etc. Quiz


The year 2000 came and the millennium bug didn't cripple our computers. For the the year, we were busy watching "Who Wants to be a Millionaire", hearing Britney sing "Oops!...I Did it Again" and saying "Whasssuuup"! That and all these winners!

A multiple-choice quiz by brooklynmike. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Entertainment Trivia
  6. »
  7. Entertainment by Decade
  8. »
  9. The 2000s

Author
brooklynmike
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
182,898
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
4 / 10
Plays
6911
Last 3 plays: Guest 175 (5/10), Guest 185 (4/10), Guest 136 (4/10).
- -
Question 1 of 10
1. Who won the Grammy in 2000, for Album of the Year? Hint


Question 2 of 10
2. What team won the 2000 World Series? Hint


Question 3 of 10
3. What film won the Oscar for Best Picture for 2000? Hint


Question 4 of 10
4. What show won the Emmy for Best Comedy Series in 2000? Hint


Question 5 of 10
5. What Broadway musical won the Tony for the Best Musical of 2000? Hint


Question 6 of 10
6. Who won the Oscar for 2000 for Best Actor? Hint


Question 7 of 10
7. Which team won the Super Bowl for the 2000 season in 2001? Hint


Question 8 of 10
8. Who won the American Music Award for best new female artist in pop/rock in 2000? Hint


Question 9 of 10
9. Who won the Emmy in 2000 for Outstanding Actor in a Drama Series? Hint


Question 10 of 10
10. What movie won the 2000 People's Choice Award for Favorite Movie? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 16 2024 : Guest 175: 5/10
Jun 12 2024 : Guest 185: 4/10
May 20 2024 : Guest 136: 4/10
May 02 2024 : angostura: 10/10
Apr 26 2024 : krajack99: 8/10
Apr 26 2024 : Guest 72: 1/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who won the Grammy in 2000, for Album of the Year?

Answer: Steely Dan " Two Against Nature "

The group "Steely Dan" became a member of The Rock and Roll Hall of Fame in 2001.
2. What team won the 2000 World Series?

Answer: The New York Yankees

The New York Yankees payroll for 2000 was $113 million.
3. What film won the Oscar for Best Picture for 2000?

Answer: Gladiator

"Gladiator" won five Oscars.
4. What show won the Emmy for Best Comedy Series in 2000?

Answer: Will and Grace

"Will and Grace" has been nominated for the Emmy 49 times, and has won 12 times.
5. What Broadway musical won the Tony for the Best Musical of 2000?

Answer: Contact : The Musical

'Contact : The Musical' is told on stage by three linked short stories told mostly through dance.
6. Who won the Oscar for 2000 for Best Actor?

Answer: Russell Crowe

Besides acting, Russell Crowe has his own rock band, 30 Odd Foot of Grunts.
7. Which team won the Super Bowl for the 2000 season in 2001?

Answer: Baltimore Ravens

The Baltimore Ravens beat the New York Giants 34-7.
8. Who won the American Music Award for best new female artist in pop/rock in 2000?

Answer: Britney Spears

Britney Spears album "Oops!...I Did it Again" sold more than 1.3 million albums in its first week of release. It shattered the record for first-week sales by a female solo artist or group.
9. Who won the Emmy in 2000 for Outstanding Actor in a Drama Series?

Answer: James Gandolfini

Mr. Gandolfini began his acting career in New York theater, in a 1992 Broadway revival of "A Streetcar Named Desire".
10. What movie won the 2000 People's Choice Award for Favorite Movie?

Answer: The Green Mile

Mel Gibson was named favorite movie actor and Julia Roberts for favorite movie actress.
Source: Author brooklynmike

This quiz was reviewed by FunTrivia editor linkan before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/24/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us