FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Entertainment of 2002
Quiz about The Entertainment of 2002

The Entertainment of 2002 Trivia Quiz


This quiz is about all things that have to do with entertainment in 2002.

A multiple-choice quiz by Cori14. Estimated time: 7 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Entertainment Trivia
  6. »
  7. Entertainment by Decade
  8. »
  9. The 2000s

Author
Cori14
Time
7 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
192,052
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Difficult
Avg Score
6 / 15
Plays
6627
Last 3 plays: Guest 185 (3/15), Guest 172 (4/15), Guest 172 (4/15).
- -
Question 1 of 15
1. Who won the World Series in 2002? Hint


Question 2 of 15
2. Which one of these people wasn't nominated for best leading actor at the Academy Awards in 2002? Hint


Question 3 of 15
3. Who hosted the Academy Awards in 2002?

Answer: (Two Words or last name only. She's funny!)
Question 4 of 15
4. Which of these songs wasn't a big hit in 2002? Hint


Question 5 of 15
5. What was the top selling album of 2002 in the U.S.? Hint


Question 6 of 15
6. What professional baseball player became only the 4th player to reach 600 homeruns in August of 2002?

Answer: (Two Words or last name only)
Question 7 of 15
7. What team won the Super Bowl for the 2002 season(Super Bowl 37)? Hint


Question 8 of 15
8. For what movie did Halle Berry win the award for Best Actress at the Academy Awards in 2002?

Answer: (Two words (8 letters w/apostrophe or without, 4 letters))
Question 9 of 15
9. What was the top grossing movie in 2002? Hint


Question 10 of 15
10. What show won the Emmy for Best Comedy in 2002?

Answer: (One Word)
Question 11 of 15
11. What show won the Emmy for best drama in 2002? Hint


Question 12 of 15
12. In what state were the 2002 Winter Olympic Games held?

Answer: (One word)
Question 13 of 15
13. Who won the most medals at the 2002 Winter Olympic Games? Hint


Question 14 of 15
14. Which talk show host ended their show in 2002 after a six year run? Hint


Question 15 of 15
15. Britney Spears and Justin Timberlake had their surprising break up in 2002.



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 12 2024 : Guest 185: 3/15
Jun 05 2024 : Guest 172: 4/15
Jun 05 2024 : Guest 172: 4/15
May 30 2024 : Guest 72: 1/15
May 21 2024 : Guest 107: 7/15
May 20 2024 : Mommaj5: 4/15
May 20 2024 : Guest 81: 3/15
May 19 2024 : Guest 108: 11/15
May 18 2024 : Guest 78: 5/15

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who won the World Series in 2002?

Answer: Anaheim Angels

The Angels defeated the Giants in seven games. It was the first World Series win ever for the team.
2. Which one of these people wasn't nominated for best leading actor at the Academy Awards in 2002?

Answer: Ian McKellen

Denzel Washington won for best actor for "Training Day". Ian McKellen was nominated for supporting actor for "The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring".
3. Who hosted the Academy Awards in 2002?

Answer: Whoopi Goldberg

Whoopi hosted the first Oscar telecast held in Hollywood in more than 40 years. The 74th Academy Awards will always be known as a groundbreaking year. Aside from being the longest Oscar show to date, four hours and 23 minutes, a historical milestone was achieved when Denzel Washington and Halle Berry won the top acting honors of the night.
4. Which of these songs wasn't a big hit in 2002?

Answer: Christina Aguilera: "Voice Within"

Christina Aguilera's "Voice Within" came out in 2003. Avril Lavigne's "Complicated" was her first single off her debut album "Let Go" that became a big hit in 2002?
5. What was the top selling album of 2002 in the U.S.?

Answer: "The Eminem Show" - Eminem

The top five were: 1 - "The Eminem Show" - Eminem
2 - "Weathered" - Creed
3 - "Nellyville" - Nelly
4 - "Missundastood" - Pink
5 - "Hybrid Theory" - Linkin Park
6. What professional baseball player became only the 4th player to reach 600 homeruns in August of 2002?

Answer: Barry Bonds

Barry Bonds was 38 years old at the time. At age 40 on September 17th, 2004 he hit his 700th homerun in San Francisco against the San Diego Padres.
7. What team won the Super Bowl for the 2002 season(Super Bowl 37)?

Answer: Tampa Bay Buccaneers

The Buccaneers defeated the Raiders 48-21 in San Diego on January 26th, 2003.
8. For what movie did Halle Berry win the award for Best Actress at the Academy Awards in 2002?

Answer: Monster's Ball

Halle Berry became the first African American woman to win the award. Denzel Washington also became only the second African American man to win the Leading Best Actor award that year.
9. What was the top grossing movie in 2002?

Answer: Spider-Man

"Spider-Man" grossed over 400 million dollars domestically after premiering in May of 2002.
10. What show won the Emmy for Best Comedy in 2002?

Answer: Friends

This was the first win for "Friends" in this category. They were also nominated for Best Actress in a comedy series: Jennifer Anniston and Best Actor in a comedy series: Matt LeBlanc and Matthew Perry. Jennifer Anniston won.
11. What show won the Emmy for best drama in 2002?

Answer: The West Wing

"The West Wing" won for the third time in a row in that category. They won five Emmys overall for that year.
12. In what state were the 2002 Winter Olympic Games held?

Answer: Salt Lake City

The opening ceremony was held February 8th, 2002 with the official opening of the Games being done by President George W. Bush.
13. Who won the most medals at the 2002 Winter Olympic Games?

Answer: Germany

Germany had 36 total medals followed by the U.S.A. with 34 total medals.
14. Which talk show host ended their show in 2002 after a six year run?

Answer: Rosie O'Donnell

The final live episode aired May 22nd 2002. Guests incuded Nathan Lane, Christine Ebersole, and a clip of Tom Cruise offering her a glass of lemonade.
15. Britney Spears and Justin Timberlake had their surprising break up in 2002.

Answer: True

The two had been together for three years before their high profile break up in the spring of 2002.
Source: Author Cori14

This quiz was reviewed by FunTrivia editor DakotaNorth before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/24/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us