FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Dandy Lions
Quiz about Dandy Lions

Dandy Lions Trivia Quiz


Do you know these excellent big cats from books, television, and films?

A multiple-choice quiz by AcrylicInk. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Entertainment Trivia
  6. »
  7. Famous Animals
  8. »
  9. Cats in Entertainment

Author
AcrylicInk
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
388,949
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Very Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
794
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Jane57 (10/10), stephedm (8/10), Linda_Arizona (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. Which lion was a character in 'The Chronicles of Narnia'? Hint


Question 2 of 10
2. Winnie the Pooh had a tiger friend. What was his name? Hint


Question 3 of 10
3. Which little lion cub was going to be king in 'The Lion King'? Hint


Question 4 of 10
4. Alex the lion was forced to leave Central Park Zoo and landed on an African island. Which film was that? Hint


Question 5 of 10
5. Sophie and her mom were at home when an animal knocked on the door. Which big cat was in the story 'The _____________ Who Came to Tea'? Hint


Question 6 of 10
6. Bagheera is a rare type of leopard; he is a black panther. In 'The Jungle Book', who is Bagheera's friend? Hint


Question 7 of 10
7. Who wrote the story 'The Butterfly Lion'? Hint


Question 8 of 10
8. Which film is Diego the sabre-toothed tiger in? Hint


Question 9 of 10
9. Which pink big cat had its own cartoon? Hint


Question 10 of 10
10. Who was friends with the Cowardly Lion in 'The Wizard of Oz'? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 28 2024 : Jane57: 10/10
Jun 18 2024 : stephedm: 8/10
Jun 14 2024 : Linda_Arizona: 10/10
May 27 2024 : K76kev: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which lion was a character in 'The Chronicles of Narnia'?

Answer: Aslan

Narnia is a magical world where 'The Lion, the Witch, and the Wardrobe' takes place. The Pevensie children venture into a wardrobe and get a big surprise when they come out the other side! Altogether, C. S. Lewis wrote seven books that were set there, and some of them have been made into films. The powerful Aslan is the only character to appear in all seven stories.
2. Winnie the Pooh had a tiger friend. What was his name?

Answer: Tigger

A. A. Milne wrote lots of stories about Winnie the Pooh and his friends. The characters have also been in lots of films. In 2000, Tigger starred in his own film, 'The Tigger Movie', where he went on a mission to find his own tigger family. It was the first film I saw in the cinema and still has a special place in my heart!
3. Which little lion cub was going to be king in 'The Lion King'?

Answer: Simba

'The Lion King' was a Disney film that was released in 1994. It was the story of Simba, whose dad was killed when Simba was a young cub. He was brought up by his friends Timon and Pumba, and was destined to be king one day.
4. Alex the lion was forced to leave Central Park Zoo and landed on an African island. Which film was that?

Answer: Madagascar

Madagascar is an island off the coast of Africa. The island is home to lots of lemurs, both in the film and in real life. Lemurs are very agile primates. They are omnivores: they eat insects and plants, like bamboo.
5. Sophie and her mom were at home when an animal knocked on the door. Which big cat was in the story 'The _____________ Who Came to Tea'?

Answer: Tiger

Judith Kerr wrote and illustrated 'The Tiger Who Came to Tea'. The tiger turned up at Sophie's house. He ate all of the food, and drank all of the tea. He even drank all of the water out of the tap. The next day, Sophie and her mom bought a big tin of tiger food in case he ever came again.
6. Bagheera is a rare type of leopard; he is a black panther. In 'The Jungle Book', who is Bagheera's friend?

Answer: Mowgli

Bagheera and Mowgli are characters from 'The Jungle Book', which is a collection of stories by Rudyard Kipling. The book was originally illustrated by Kipling's own dad. Since then, it has been made into many films, including a 2016 live action Disney film.
7. Who wrote the story 'The Butterfly Lion'?

Answer: Michael Morpurgo

'The Butterfly Lion' was written by Michael Morpurgo. One of the lions in the story was a cub that Bertie found near his home in Africa. The cub's mother was dead, so Bertie raised it as a pet until Bertie was sent to live in England, and the lion was sent to a circus.

Another lion in the story is made of chalk on a hillside in Wiltshire, England. In the summer, butterflies like to land on the chalk lion.
8. Which film is Diego the sabre-toothed tiger in?

Answer: Ice Age

A sabre toothed-tiger is a prehistoric animal that is now extinct. They had huge front teeth, which they used to fight with, and to kill their prey. They lived in the Ice Age and became extinct around 10,000 years ago.
9. Which pink big cat had its own cartoon?

Answer: Pink Panther

'The Pink Panther' started out as a series of films about a French police detective. The opening to the first film featured an animated pink panther, and then the Pink Panther was given his own animated cartoon.
10. Who was friends with the Cowardly Lion in 'The Wizard of Oz'?

Answer: Dorothy

'The Wizard of Oz' is a book by L. Frank Baum. Since it was published at the start of the twentieth century, it's been adapted into a film, stage plays, and lots of other media. In the story, Dorothy was transported to a fantasy place called Oz, where she met the Cowardly Lion.
Source: Author AcrylicInk

This quiz was reviewed by FunTrivia editor kyleisalive before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Challenges and Commissions 2016-17:

These quizzes were made for challenges or commissions in the Author's Lounge, or for Player Author Challenges.

  1. My Bucket List is Leaking Average
  2. We Invaded Ourselves! Easier
  3. I Wish You Would Average
  4. Cat Scratch Fever Average
  5. Clean Easier
  6. I'm Talking to the Machine Average
  7. Dandy Lions Very Easy
  8. Sweetest Devotion Average
  9. Pray You Catch Me Average
  10. Young Americans Average
  11. A Revolutionary Idea Average

7/19/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us