FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Sweetest Devotion
Quiz about Sweetest Devotion

Sweetest Devotion Trivia Quiz


In religion, devotion is religious worship or prayer. What do you know about different devotions?

A multiple-choice quiz by AcrylicInk. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Religion Trivia
  6. »
  7. Religion Mixture
  8. »
  9. Religious Practices

Author
AcrylicInk
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
389,656
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
847
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Johnmcmanners (10/10), Guest 173 (5/10), Guest 71 (8/10).
- -
Question 1 of 10
1. Sikhs recite the Mool Mantar during morning prayer. Where do the words come from? Hint


Question 2 of 10
2. Many Muslims pray five times a day. Mosques have a tall, thin tower where a man stands to call people to prayer. What is the name of the tower? Hint


Question 3 of 10
3. Sometimes, Christians use the Lord's Prayer to pray. Which of these is a phrase in the prayer? Hint


Question 4 of 10
4. Mantras are used in Buddhist worship. What is a mantra? Hint


Question 5 of 10
5. Taizé is a style of Christian worship. Where and when did it begin? Hint


Question 6 of 10
6. Hindus are allowed to have shrines in their homes. True or false?


Question 7 of 10
7. Which direction do all Muslims face during salah prayer? Hint


Question 8 of 10
8. Some Jews recite prayers from a prayer book. What is the book called? Hint


Question 9 of 10
9. The Sunday service within the Church of Scientology ends with a prayer. What is it called? Hint


Question 10 of 10
10. In Taoism, what is the Tao Te Ching? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 15 2024 : Johnmcmanners: 10/10
Jul 12 2024 : Guest 173: 5/10
Jun 30 2024 : Guest 71: 8/10

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Sikhs recite the Mool Mantar during morning prayer. Where do the words come from?

Answer: Guru Granth Sahib

The Mool Mantar is the first sentence in the Guru Granth Sahib, which is the Sikh holy book. It includes statements like 'There is only one God' and 'He is the creator'. The Mool Mantra is part of the Japji Sahib prayer and sums up what Sikhs believe in. It is said during the early morning prayer.
2. Many Muslims pray five times a day. Mosques have a tall, thin tower where a man stands to call people to prayer. What is the name of the tower?

Answer: Minaret

The tower, called a minaret, is either attached or near to the mosque. The man who calls people to prayer is called a muezzin. Prayer is one of the five Pillars of Islam: it's something that all Muslims are called to do.
3. Sometimes, Christians use the Lord's Prayer to pray. Which of these is a phrase in the prayer?

Answer: Give us today our daily bread

The Lord's Prayer is a format that Jesus suggested for praying, according to the Bible. One version is from Matthew 6, and the other is from Luke 11. The structure of both accounts is similar, with a few differences. The line about 'daily bread' is present in both versions of the Lord's Prayer, but Matthew's version also has 'deliver us from evil'.
4. Mantras are used in Buddhist worship. What is a mantra?

Answer: A repeated word or phrase

A mantra is a repeated word or phrase that is sometimes used to aid concentration. The word comes from Sanskrit, and was originally used in relation to Buddhism and Hinduism, but repeated phrases are used in other religions, too. A well-known Buddhist mantra is the mantra of Avalokiteshvara. The words can be translated to "Behold! The jewel in the lotus!"
5. Taizé is a style of Christian worship. Where and when did it begin?

Answer: France in 1940

Taizé is a style of worship that is very meditative: there is a focus on chanting, prayer, and silence. It is named after a village in central France, where the ecumenical monastic order, which shares its name, began. The chants are sung in many different languages, but usually repeat a line from the Bible. A Taizé service usually has long periods of silence, too.
6. Hindus are allowed to have shrines in their homes. True or false?

Answer: True

Some Hindus have a shrine in their home where they make offerings and say prayers. Offerings may include incense, flowers, and fruit. The shrine might be an image or a statue of the deity on a shelf; it could be a whole room. Hindu worship is about making personal offerings. It is less about coming together as a community to praise a deity.
7. Which direction do all Muslims face during salah prayer?

Answer: They face the direction of Mecca.

Salah (or salaat) prayers are one of the five Pillars of Islam. They are a type of prayer that should be done five times a day. During salah prayers, Muslims should face towards the Kaaba in Mecca, the holiest site in Islam. For some, this will be towards the east, but for others it could be west, north, or south. Mosques have an alcove, called a mihrab, that shows worshipers which direction they should be facing during prayer.

They are often ornately decorated.
8. Some Jews recite prayers from a prayer book. What is the book called?

Answer: Siddur

A siddur is a Jewish prayer book. There are various versions which contain different prayers from a variety of sources, but most - if not all - contain readings from the Torah and the Nevi'im. One of the oldest existing versions of the prayer book dates back to 850 CE.
9. The Sunday service within the Church of Scientology ends with a prayer. What is it called?

Answer: The Prayer for Total Freedom

The Church of Scientology was founded by L. Ron Hubbard during the 20th century. At a Sunday service, the congregation recites the Creed of the Church of Scientology, and then a sermon taken from Hubbard's work is read. The service ends with the Prayer for Total Freedom, which begins with 'May the author of the universe enable all men to reach an understanding of their spiritual nature', and asks for help to find enlightenment.
10. In Taoism, what is the Tao Te Ching?

Answer: A book

The Tao Te Ching was compiled in the 3rd century BCE and is an important book in Taoism. It is a guide to living an ethical and spiritual life, and passages are recited in order to become a better person. Although Taoist beliefs vary, Taoists don't pray as followers of the Abrahamic faiths do.

They do not talk to a personal God, but believe that through reciting the words of the Tao Te Ching, they can achieve complete unity with the Tao.
Source: Author AcrylicInk

This quiz was reviewed by FunTrivia editor looney_tunes before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Religion Quizzes:

I've written a few religion quizzes and here they are!

  1. If Jesus is the Answer, What is the Question? Very Easy
  2. The Bible or the Quran Easier
  3. Out of Context Easier
  4. That's Not in the Bible! Average
  5. Sweetest Devotion Average

Also part of quiz list
7/23/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us