FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Famous Basset Hounds
Quiz about Famous Basset Hounds

Famous Basset Hounds Trivia Quiz


This quiz is about my favorite dog, the basset hound. The questions are of famous basset hounds in TV shows, movies, and other interesting facts.

A multiple-choice quiz by bassetbaby. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Entertainment Trivia
  6. »
  7. Famous Animals
  8. »
  9. Dogs in Entertainment

Author
bassetbaby
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
269,903
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
648
Last 3 plays: Guest 173 (7/10), Johnmcmanners (10/10), Guest 12 (8/10).
- -
Question 1 of 10
1. Which blonde actress owned a basset hound named Hugo? Hint


Question 2 of 10
2. Jackie Cooper had a basset hound on his 1955 TV show "People's Choice". What was her name? Hint


Question 3 of 10
3. What was the name of Sheriff Rosco P. Coltrane's basset hound on the TV show, "The Dukes of Hazzard"? Hint


Question 4 of 10
4. On the TV series "Coach" from the 1990s, Luther owned a basset hound. What was his name? Hint


Question 5 of 10
5. Who was the companion of Cledus in the 1977 movie "Smokey and the Bandit"? Hint


Question 6 of 10
6. What is the name of the comic strip created by Alex Graham that first appeared in the "Daily Mail" newspaper on July 8, 1963? Hint


Question 7 of 10
7. A lonely man has a basset hound as a companion in a TV advertisement for what well-known brand of appliances? Hint


Question 8 of 10
8. What type or brand of shoes are basset hounds occasionally referred to as? Hint


Question 9 of 10
9. What is the name of the 1950s cartoon basset hound, which was created by Tex Avery? Hint


Question 10 of 10
10. In what year did "Time" magazine feature a basset hound on the front cover? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 05 2024 : Guest 173: 7/10
Apr 23 2024 : Johnmcmanners: 10/10
Apr 15 2024 : Guest 12: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which blonde actress owned a basset hound named Hugo?

Answer: Marilyn Monroe

She had him while she was married to Arthur Miller.
2. Jackie Cooper had a basset hound on his 1955 TV show "People's Choice". What was her name?

Answer: Cleo

Jackie played Socrates "Sock" Miller, a polititian with a basset hound named Cleo, whose thoughts are recorded on the sound track for the viewers' amusement.
3. What was the name of Sheriff Rosco P. Coltrane's basset hound on the TV show, "The Dukes of Hazzard"?

Answer: Flash

Flash was Rosco's loyal, but lazy, companion on this TV show, which ran from 1979-1985 on the CBS network.
4. On the TV series "Coach" from the 1990s, Luther owned a basset hound. What was his name?

Answer: Quincy

Luther Van Dam was the assistant coach for the Minnesota State University. Quincy was his companion. Quincy basically would lay around and do nothing, and ride in a red wagon because he was too lazy to walk.
5. Who was the companion of Cledus in the 1977 movie "Smokey and the Bandit"?

Answer: Fred

Most of the movie centered upon truck drivers, Bo "Bandit" Darville and his partner Cledus "Snowman" Snow and his basset hound named Fred taking a shipment of 400 cases of beer from Texas to Georgia.
6. What is the name of the comic strip created by Alex Graham that first appeared in the "Daily Mail" newspaper on July 8, 1963?

Answer: Fred Basset

Alex Graham based the comic strip "Fred Basset" on his own dog Frieda and drew over 9000 comic strips.
7. A lonely man has a basset hound as a companion in a TV advertisement for what well-known brand of appliances?

Answer: Maytag

Ol' Lonely, or "The Lonely Repairman" was played by several men. In 1967 by Jesse White, in 1989 by Gordon Jump, in 2003 by Hardy Rawls, and in 2007 by Mark Devine. The basset hound was named "Newton", and joined Ol' Lonely in 1986.
8. What type or brand of shoes are basset hounds occasionally referred to as?

Answer: Hush Puppies

James Gaylord Muir, the brand's first salesman, thought up the name and mascot after a trip to the southeast, during which they had traditional fried cornballs called "hush puppies". The origin of the name came from farmers who threw the hush puppies to the hounds to "quiet the barking dogs". The name originally was to be "Lasers".
9. What is the name of the 1950s cartoon basset hound, which was created by Tex Avery?

Answer: Droopy Dog

Droopy Dog was created by Tex Avery and first appeared, nameless, in Avery's 1943 cartoon "Dumb Hounded". In 1949, his fifth cartoon "Senior Droopy" he was given the name Happy Hound. Since 1958, Droopy Dog has appeared on shows such as "Tom & Jerry".
10. In what year did "Time" magazine feature a basset hound on the front cover?

Answer: 1928

The accompanying story was about the 52nd annual Westminster Kennel Club Dog Show, at Madison Square Garden, as if seen by the basset hound puppy. This is seen as the event, by many, which made the basset hound a popular part of American pop culture.
Source: Author bassetbaby

This quiz was reviewed by FunTrivia editor DakotaNorth before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. A Girl named Floyd Average
2. A Girl and Her Dog Average
3. Hey Bulldog! Average
4. And a Woof! Woof! There Easier
5. Famous Canines Part 2 Difficult
6. Lights, Camera, Woofing! Average
7. What's Up Dog? Very Easy
8. Famous Dogs Tough
9. Who is that Doggie on the TV? Easier
10. I Ain't Nothin' But a Hound Dog Average
11. With a Woof! Woof! Here Average
12. Jacks in the Spotlight Average

5/30/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us