FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Famous Canines Part 2
Quiz about Famous Canines Part 2

Famous Canines Part 2 Trivia Quiz


Okay, dog lovers. Did you warm up with part 1? Part 2 should prove to be a bit more challenging. Some of these dogs are a bit more obscure.

A multiple-choice quiz by jellow_10. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Entertainment Trivia
  6. »
  7. Famous Animals
  8. »
  9. Dogs in Entertainment

Author
jellow_10
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
2,846
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Difficult
Avg Score
7 / 15
Plays
6342
Last 3 plays: Guest 69 (6/15), Guest 99 (6/15), PurpleComet (13/15).
- -
Question 1 of 15
1. What is the name of Sergeant Preston's dog? Hint


Question 2 of 15
2. The 50's sit-com, Topper, featured a couple of ghosts (George and Marion) and their ghost dog, a St. Bernard named: Hint


Question 3 of 15
3. John Steinbeck wrote Travels with Charley, an autobiographical book about his journeys with his: Hint


Question 4 of 15
4. On the old I Love Lucy, Little Ricky had a dog named: Hint


Question 5 of 15
5. Jim Kjelgaard wrote a series of books about an Irish Setter named: Hint


Question 6 of 15
6. TV detectives Nick and Nora Charles had a terrier named: Hint


Question 7 of 15
7. Jonathan and Jennifer Hart's pampered pooch was: Hint


Question 8 of 15
8. Richard Nixon's dog, Checkers, was a(n): Hint


Question 9 of 15
9. During Franklin D. Roosevelt's administration, the 'first dog' was Fala, a: Hint


Question 10 of 15
10. The puppet dog in the old Nestles TV commercials was: Hint


Question 11 of 15
11. Rob and Laura Petrie found a dog they called: Hint


Question 12 of 15
12. The first dog to orbit the earth was: Hint


Question 13 of 15
13. General George S. Patton owned a bull terrier named: Hint


Question 14 of 15
14. Flip Wilson called his invisible dog: Hint


Question 15 of 15
15. The Cincinnati Reds baseball team had a mascot, a St Bernard dog, named: Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 07 2024 : Guest 69: 6/15
Apr 24 2024 : Guest 99: 6/15
Apr 23 2024 : PurpleComet: 13/15

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is the name of Sergeant Preston's dog?

Answer: Yukon King

After he and King caught the perpetrator, Sergeant Preston would say, 'I arrest you in the name of the Crown.'
2. The 50's sit-com, Topper, featured a couple of ghosts (George and Marion) and their ghost dog, a St. Bernard named:

Answer: Neil

Neil liked to drink martinis from any glass that was left unattended.
3. John Steinbeck wrote Travels with Charley, an autobiographical book about his journeys with his:

Answer: poodle

4. On the old I Love Lucy, Little Ricky had a dog named:

Answer: Fred

5. Jim Kjelgaard wrote a series of books about an Irish Setter named:

Answer: Big Red

6. TV detectives Nick and Nora Charles had a terrier named:

Answer: Asta

7. Jonathan and Jennifer Hart's pampered pooch was:

Answer: Freeway

Jennifer (Stephanie Powers) said they found the dog on the freeway; their houseman Max spent the most time with him.
8. Richard Nixon's dog, Checkers, was a(n):

Answer: cocker spaniel

The dog had actually been given to Nixon's daughters, but has gone down in history because of Nixon's famous 'Checkers speech.'
9. During Franklin D. Roosevelt's administration, the 'first dog' was Fala, a:

Answer: Scottish terrier

10. The puppet dog in the old Nestles TV commercials was:

Answer: Farfel

The Nestles jingle went: 'N-E-S-T-L-E-S, Nestles makes the very best...' and then Farfel would say, 'Chocolate.'
11. Rob and Laura Petrie found a dog they called:

Answer: Horrible

After Horrible went to a doggie beauty salon, he turned out rather handsome and sweet-smelling, but Rob was allergic to him.
12. The first dog to orbit the earth was:

Answer: Laika

Laika, which means 'barker' in Russian, was a stray found on the streets of Moscow. As the first living creature in space, she reached earth orbit in Sputnik II on November 3, 1957.
13. General George S. Patton owned a bull terrier named:

Answer: Willie

14. Flip Wilson called his invisible dog:

Answer: Ralph

15. The Cincinnati Reds baseball team had a mascot, a St Bernard dog, named:

Answer: Schottzie

Marge Schott, owner of the Reds, had a dog, a St. Bernard, called Schottzie.
Source: Author jellow_10

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Tizzabelle before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/30/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us