FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Dogs in Movies
Quiz about Dogs in Movies

Dogs in Movies Trivia Quiz


See how much you know about dogs and movies. You'll be surprised.

A multiple-choice quiz by remobec. Estimated time: 8 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Entertainment Trivia
  6. »
  7. Famous Animals
  8. »
  9. Dogs in Entertainment

Author
remobec
Time
8 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
23,797
Updated
Dec 03 21
# Qns
20
Difficulty
Very Difficult
Avg Score
8 / 20
Plays
5129
Last 3 plays: colavs33 (20/20), Guest 69 (4/20), HumblePie7 (11/20).
- -
Question 1 of 20
1. This breed, not even recognized by the AKC yet, has become increasingly popular in recent movies, having been a star or major character in such recent movies as Homeward Bound, Homeward Bound II, The Little Rascals, Return to Me, and Disney's The Pooch and the Pauper. Hint


Question 2 of 20
2. The movie It's a Dog's Life, made in 1955, was based on which classic dog story? Hint


Question 3 of 20
3. The Littlest Horse Thieves is about children who rescue pit ponies from being destroyed. There is also a dog in this movie, and even a dog race, a sort of old-fashioned lure coursing event. What breed of dog was this? Hint


Question 4 of 20
4. In the spoof movie Mars Attacks, the aliens capture a dog. In their 'experiments' they put the head of the dog on the body of a person and a person's head on the dog's body. What breed of dog was this? Hint


Question 5 of 20
5. In the movie Homeward Bound II, Lost in San Francisco, several breeds of dog are represented. Which breed is NOT in the movie? Hint


Question 6 of 20
6. In The Thin Man movies, there is a dog named Asta. What breed is this dog? Hint


Question 7 of 20
7. The movie The Ugly Dachshund is about a family of Dachshund and what other dog who doesn't quite fit in with his Doxie family? Hint


Question 8 of 20
8. The movie Zeus and Roxanne is a movie about a dog and a dolphin who become close friends. The dog, Zeus, is a rare breed known as a: Hint


Question 9 of 20
9. What would disqualify the movie collie Lassie from the AKC show ring? Hint


Question 10 of 20
10. Fred Astaire starred in three movies where he had a pack of dogs, all of the same breed. These movies were: 'The ____________ Gang,' 'The Amazing ___________s' and 'Daring _____________s' Fill in the blank for the breed of dog and name of the movies. Hint


Question 11 of 20
11. This movie about an Old English Sheepdog who grew to tremendous heights is called: Hint


Question 12 of 20
12. This is the sequel, both in literature and film, to Old Yeller. Hint


Question 13 of 20
13. What breed of dog is NOT in Babe, Pig in the City? Hint


Question 14 of 20
14. Turner and Hooch stars Tom Hanks and which rare breed of dog? Hint


Question 15 of 20
15. The recent movie 'As Good as it Gets' popularized which rarer breed of dog? Hint


Question 16 of 20
16. Who created kids' movies such as Alphabet Soup, Fay Presents - Fay's 12 Days of Christmas, and Mother Goose?

Answer: (Think Weimaraner)
Question 17 of 20
17. Disney recently released 102 Dalmatians, it's sequel to 101 Dalmatians. The book 101 Dalmatians was written by Dodie Smith and had it's own sequel. What was the name of this book? Hint


Question 18 of 20
18. 'The Duke' was a recently release kids movie about a dog who inherited a Dukedom. There were many breeds of dog in this, including a basset hound, poodle, and Pembroke welsh corgi, to name a few. What breed was the title character? Hint


Question 19 of 20
19. Which breed of dog was the most popular breed in the early movies, with very few movies or shows even made with any other species of the canid race?

Answer: (Not Lassie. . .)
Question 20 of 20
20. What breed do all these movies have in common: Cinderella (Disney animated version), Johnny and Clyde, Runaway Bride, Lady and the Tramp, Three on the Run, and The Aristocats?

Answer: (One Word)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 25 2024 : colavs33: 20/20
Apr 29 2024 : Guest 69: 4/20
Apr 25 2024 : HumblePie7: 11/20
Apr 23 2024 : PurpleComet: 17/20
Apr 02 2024 : Guest 107: 3/20

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. This breed, not even recognized by the AKC yet, has become increasingly popular in recent movies, having been a star or major character in such recent movies as Homeward Bound, Homeward Bound II, The Little Rascals, Return to Me, and Disney's The Pooch and the Pauper.

Answer: American Bulldog

The American Bulldog was only recently developed to recreate a breed that had gone extinct. They make great family pets and guardians.
2. The movie It's a Dog's Life, made in 1955, was based on which classic dog story?

Answer: The Bar Sinister

The Bar Sinister by Richard Harding Davis is a wonderful rags to riches dog story about a Bull Terrier. The movie It's a Dog's Life was also called The Bar Sinister at times.
3. The Littlest Horse Thieves is about children who rescue pit ponies from being destroyed. There is also a dog in this movie, and even a dog race, a sort of old-fashioned lure coursing event. What breed of dog was this?

Answer: Whippet

4. In the spoof movie Mars Attacks, the aliens capture a dog. In their 'experiments' they put the head of the dog on the body of a person and a person's head on the dog's body. What breed of dog was this?

Answer: Chihuahua

5. In the movie Homeward Bound II, Lost in San Francisco, several breeds of dog are represented. Which breed is NOT in the movie?

Answer: Border Terrier

Shadow is a Golden Retriever and Chance is an American Bulldog. The two 'bad guy' dogs are a Bullmastiff and a Boxer. Chance's girlfriend, Delilah, is a Kuvasz. A Blue Tick Coonhound is part of 'Riley's Gang.' There is also a Collie, German Shepherd Dog, and a very French poodle.
6. In The Thin Man movies, there is a dog named Asta. What breed is this dog?

Answer: Wire Fox Terrier

7. The movie The Ugly Dachshund is about a family of Dachshund and what other dog who doesn't quite fit in with his Doxie family?

Answer: Great Dane

8. The movie Zeus and Roxanne is a movie about a dog and a dolphin who become close friends. The dog, Zeus, is a rare breed known as a:

Answer: Portuguese Podengo

Find out more about Zeus at the MGM site.
9. What would disqualify the movie collie Lassie from the AKC show ring?

Answer: None of the Above

Although the white blaze up the nose, sable and white color, four white paws and a full collar are characteristic of the TV and movie dog Lassie, none of them would disqualify him from the show ring. However, he is usually bred larger then most regular collies, and most collie breeders who show try to avoid the traditional Lassie characteristics.

The collie actually comes in four colors: Sable and white, like Lassie, Tri-color, which is black, white and tan (this was the color of the original Lassie that Eric Knight wrote about), blue merle, which is a pretty sort of splotched look, and white, which usually means that the head is colored.
10. Fred Astaire starred in three movies where he had a pack of dogs, all of the same breed. These movies were: 'The ____________ Gang,' 'The Amazing ___________s' and 'Daring _____________s' Fill in the blank for the breed of dog and name of the movies.

Answer: Doberman

11. This movie about an Old English Sheepdog who grew to tremendous heights is called:

Answer: Digby, the Biggest Dog in the World

12. This is the sequel, both in literature and film, to Old Yeller.

Answer: Savage Sam

This movie, made by Disney, while it was released to video, is very hard to get and typically averages {$40+} on ebay. The book, however, is a great read.
13. What breed of dog is NOT in Babe, Pig in the City?

Answer: Pug

14. Turner and Hooch stars Tom Hanks and which rare breed of dog?

Answer: Dogue de Bordeaux

The Dogue de Bordeaux, also known as the French Mastiff, is a large, orange breed of dog, who really doesn't slobber as much as in the movie!
15. The recent movie 'As Good as it Gets' popularized which rarer breed of dog?

Answer: Brussels Griffon

16. Who created kids' movies such as Alphabet Soup, Fay Presents - Fay's 12 Days of Christmas, and Mother Goose?

Answer: William Wegman

William Wegman, more famous for his books using his Weimaraner dogs, created at least a few movies where his dogs star.
17. Disney recently released 102 Dalmatians, it's sequel to 101 Dalmatians. The book 101 Dalmatians was written by Dodie Smith and had it's own sequel. What was the name of this book?

Answer: The Starlight Barking

18. 'The Duke' was a recently release kids movie about a dog who inherited a Dukedom. There were many breeds of dog in this, including a basset hound, poodle, and Pembroke welsh corgi, to name a few. What breed was the title character?

Answer: Black and Tan Coonhound

19. Which breed of dog was the most popular breed in the early movies, with very few movies or shows even made with any other species of the canid race?

Answer: German Shepherd Dog

Stars like Rin Tin Tin, Rusty and Strongheart were only a few of the more famous German Shepherd actors of the earlier movies. Even wolves were German Shepherds, who didn't look at all like wolves. Thank goodness they've gotten a little variety since then!
20. What breed do all these movies have in common: Cinderella (Disney animated version), Johnny and Clyde, Runaway Bride, Lady and the Tramp, Three on the Run, and The Aristocats?

Answer: Bloodhound

Source: Author remobec

This quiz was reviewed by FunTrivia editor crisw before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/30/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us