FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Who is that Doggie on the TV
Quiz about Who is that Doggie on the TV

Who is that Doggie on the TV? Trivia Quiz


Ten questions on dogs that starred in television and movies.

A multiple-choice quiz by pennie1478. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Entertainment Trivia
  6. »
  7. Famous Animals
  8. »
  9. Dogs in Entertainment

Author
pennie1478
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
374,358
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
1028
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: cheeseit223 (9/10), Guest 108 (9/10), Guest 108 (8/10).
- -
Question 1 of 10
1. Stephen King helped greatly in writing the screenplay for his book turned horror movie about a rabies-stricken St. Bernard who preys on a family. What name did Stephen King give to the St. Bernard? Hint


Question 2 of 10
2. How did Old Yeller die in the book and movie of the same name? Hint


Question 3 of 10
3. What restaurant did Gidget the chihuahua advertise for by asking for her food in Spanish? Hint


Question 4 of 10
4. In "The Adventures of Milo and Otis", what name did the pug go by in the movie?

Answer: (Milo or Otis)
Question 5 of 10
5. What breed of dog was Marley from the movie, "Marley and Me"? Hint


Question 6 of 10
6. There's no place like home for Terry whose most famous acting job was playing this dog in "The Wizard of Oz"? Hint


Question 7 of 10
7. What animated family owned a greyhound named Santa's Little Helper? Hint


Question 8 of 10
8. Named after a classical musician in the movie of the same name, this St. Bernard came close to being called by a male body part by one of the children in the movie. What classical music name was given to the dog? Hint


Question 9 of 10
9. Beasley played Hooch the dog in the 1989 comedy "Turner and Hooch" alongside co-star Tom Hanks. Hooch was a Dogue de Bordeaux, a famous breed from what country? Hint


Question 10 of 10
10. What group of kids shared a dog they named Petey? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Today : cheeseit223: 9/10
Apr 29 2024 : Guest 108: 9/10
Apr 25 2024 : Guest 108: 8/10
Apr 23 2024 : Johnmcmanners: 10/10
Apr 23 2024 : PurpleComet: 8/10
Apr 15 2024 : Guest 12: 10/10
Apr 02 2024 : Guest 174: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Stephen King helped greatly in writing the screenplay for his book turned horror movie about a rabies-stricken St. Bernard who preys on a family. What name did Stephen King give to the St. Bernard?

Answer: Cujo

Cujo was played by five different St. Bernards, two mechanical heads, one man in costume, and one rottweiler. Dog toys belonging to the dogs in the movie were kept in the car to make the dogs attack the vehicle.
2. How did Old Yeller die in the book and movie of the same name?

Answer: Shot

Old Yeller was a yellow labrador retriever and mastiff mix found in a field by a boy named Travis. When Old Yeller was attacked by a rabid wolf, he had to be put down by Travis for everyone's safety.
3. What restaurant did Gidget the chihuahua advertise for by asking for her food in Spanish?

Answer: Taco Bell

Dinky was supposed to play in the Taco Bell commercial, but at the last minute was replaced with his on screen girlfriend Gidget. The voice that came from Gidget's mouth was Carlos Alazraqui. Her last TV appearance was as Bruiser's mom in the 2003 comedy, "Legally Blonde 2". Gidget passed away in 2009.
4. In "The Adventures of Milo and Otis", what name did the pug go by in the movie?

Answer: Otis

"The Adventures of Milo and Otis" was a non-verbal movie about a cat and a dog on an adventure together. The movie was a remake of a Japanese movie made in 1989. The Japanese original took four years to make.
5. What breed of dog was Marley from the movie, "Marley and Me"?

Answer: Labrador Retriever

Marley was owned by John and Jenny Grogan. The labrador retriever first became famous through John Grogan's book and later children's books. Twenty-two labrador retrievers were used to represent the fourteen years of Marley's life in the movie.
6. There's no place like home for Terry whose most famous acting job was playing this dog in "The Wizard of Oz"?

Answer: Toto

Terry was a female Cairn Terrier whose name was changed to Toto in the credits of "The Wizard of Oz". Terry's first movie role was in the 1934 "Ready For Love". In her second role, she played along side Shirley Temple. For her role in "The Wizard of Oz", Terry was payed $125 dollars, more than most actors were paid for their roles in the movie. Terry died at the age of eleven.
7. What animated family owned a greyhound named Santa's Little Helper?

Answer: The Simpsons

Santa's Little Helper was a greyhound that lost a race and was abandoned. Homer and his son Bart go to the race track trying to make some money for Christmas presents and find Santa's Little Helper. They take him home to be part of the family.
8. Named after a classical musician in the movie of the same name, this St. Bernard came close to being called by a male body part by one of the children in the movie. What classical music name was given to the dog?

Answer: Beethoven

Beethoven was played by three separate dogs in the first movie that spawned several sequels. When the dog was first found by the family and named, the youngest daughter's name for the animal was thrown out due to the father not wanting to call it out every day. Beethoven was trained for this film by Buster Keaton's widow, Eleanor.
9. Beasley played Hooch the dog in the 1989 comedy "Turner and Hooch" alongside co-star Tom Hanks. Hooch was a Dogue de Bordeaux, a famous breed from what country?

Answer: France

Beasley was born in Wisconsin to Peter Curley. He was bought and trained for the role of Hooch by Clint Rowe. A mechanical dog was built to look like Hooch for the shooting and subsequent death scene.
10. What group of kids shared a dog they named Petey?

Answer: The Little Rascals (Our Gang)

Pete the Pup was an American Staffordshire Terrier who played Petey in "The Little Rascals" until he was fired in 1932. In the 1994 remake of "The Little Rascals", Petey was played by an American Pit Bull Terrier.
Source: Author pennie1478

This quiz was reviewed by FunTrivia editor kyleisalive before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Dog Stars of Television & Social Media Average
2. Yours Truly, The Dog Warden Easier
3. Man's Best Friend Very Easy
4. Famous Canines Part 1 Average
5. And a Woof! Woof! There Easier
6. With a Woof! Woof! Here Average
7. Famous Dogs Average
8. A Girl and Her Dog Average
9. What's Up Dog? Very Easy
10. Entertaining Dogs Average
11. Lights, Camera, Woofing! Average
12. Famous Dogs Average

5/30/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us