FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Famous Dogs
Quiz about Famous Dogs

10 Questions: Famous Dogs Multiple Choice Quiz | Entertainment


The correct answer to all these questions is the name of a famous dog. Most of them are easy. I hope you have fun and learn something!

A multiple-choice quiz by rrtallon. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Entertainment Trivia
  6. »
  7. Famous Animals
  8. »
  9. Dogs in Entertainment

Author
rrtallon
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
274,476
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
4254
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Nala2 (8/10), psnz (10/10), Guest 108 (9/10).
- -
Question 1 of 10
1. The famous Serum Run of 1925 delivered needed serum from Anchorage to Nome to combat an outbreak of Diptheria. It was taken by sled due to winter conditions that made flying impossible. Who was the famous lead dog that brought the medicine into Nome? Hint


Question 2 of 10
2. Who is Mickey Mouse's dog? Hint


Question 3 of 10
3. Superman had a dog, what was his name? Hint


Question 4 of 10
4. Roy Rogers (The King of the Cowboys) had a dog that appeared in his 1950s TV show. What was his name? Hint


Question 5 of 10
5. In the 1950s there was a TV show about a Royal Canadian Mounted Policeman named Sergeant Preston. He was always chasing bad guys all over western Canada. He had a great dog sidekick who functioned as a lead dog when he used a sled (in winter, of course. In summer he ran beside Preston as he walked or rode on his horse. He was an Alaskan Malamute and a beautiful dog. What was his name? Hint


Question 6 of 10
6. In the book "The Call of the Wild" Jack London wrote about a big St. Bernard and his adventures in the frozen Yukon. What was this dog's name? Hint


Question 7 of 10
7. Former President of the USA Franklin D. Roosevelt had a dog when he was in office that was rather famous. What was his name?


Hint


Question 8 of 10
8. Another 1950s TV show for kids was about a German Shepherd who belonged to a boy named Rusty. Rusty lived at a military fort in the western US during the late 1800s. The boy wore a soldier's uniform. What was the dog's name? Hint


Question 9 of 10
9. In the old TV cartoon show "Underdog," the hero was, of course, Underdog himself. His girlfriend was a dog also, named Sweet Polly Purebred. There were two main villains. One of them was a dog (or possibly a wolf) who spoke and had human characteristics. What was his name?


Hint


Question 10 of 10
10. In the 1950s Captain Kangaroo was a big kid's show. On it was a very crude cartoon series called Tom Terrific. He was a kid who could basically turn himself into about anything he wanted in order to solve problems, save people, etc. He had a big, dumb dog. What was the dog's name? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 29 2024 : Nala2: 8/10
May 26 2024 : psnz: 10/10
May 26 2024 : Guest 108: 9/10
Apr 29 2024 : Guest 69: 9/10
Apr 25 2024 : HumblePie7: 9/10
Apr 25 2024 : Guest 78: 5/10
Apr 24 2024 : Johnmcmanners: 10/10
Apr 23 2024 : PurpleComet: 7/10
Apr 15 2024 : Guest 12: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. The famous Serum Run of 1925 delivered needed serum from Anchorage to Nome to combat an outbreak of Diptheria. It was taken by sled due to winter conditions that made flying impossible. Who was the famous lead dog that brought the medicine into Nome?

Answer: Balto

Balto is correct. Everyone should know Balto. He and his musher, Gunnar Kassen, ran the next to last leg of the 600 mile journey. White-out conditions prevailed, but Balto managed to keep the team on the trail when you could not see your hand in front of your face! Imagine that, with wind blowing hard and temperatures far below freezing! Because of lack of visibility, they missed the sled that was supposed to take the last leg of the journey, so they had to do double the duty that had been planned.

The world knew of this emergency and people in many countries were listening to news reports anxiously. When the sled arrived with the medicine, Balto was a worldwide celebrity. There is a statue of him in Central Park in NYC.
2. Who is Mickey Mouse's dog?

Answer: Pluto

Pluto is right, of course. I bet no one missed that one. Pluto was the Roman god of the underworld. Goofy was another Disney dog, but he did not function like one. He wore clothes like a person, even a hat, and he talked. Pluto was just a dog!
3. Superman had a dog, what was his name?

Answer: Krypto

Krypto was named after Superman's home planet, Krypton. Streaky was actually Supergirl's cat.
4. Roy Rogers (The King of the Cowboys) had a dog that appeared in his 1950s TV show. What was his name?

Answer: Bullet

Bullet is correct. He was a beautiful German Shepherd who was smart as heck and would do what Roy needed. He functioned like a police dog, attacking bad guys and delivering messages. He was a great dog, and I had two who looked just like him when I was a kid.
5. In the 1950s there was a TV show about a Royal Canadian Mounted Policeman named Sergeant Preston. He was always chasing bad guys all over western Canada. He had a great dog sidekick who functioned as a lead dog when he used a sled (in winter, of course. In summer he ran beside Preston as he walked or rode on his horse. He was an Alaskan Malamute and a beautiful dog. What was his name?

Answer: Yukon King

Anyone who saw this show even once will never forget the bundled up Preston on his sled urging the dogs to go by saying "On King! On, you huskies!"
6. In the book "The Call of the Wild" Jack London wrote about a big St. Bernard and his adventures in the frozen Yukon. What was this dog's name?

Answer: Buck

Buck is correct. Buck is abused by a series of cruel bad men, but a good man saved him from the fighting pit and they became great friends. Later he went into the wild and joined a wolfpack. The book is a tale of survival under terrible conditions. This is a great book for young and old alike. There are human characters in it, but Buck is the protagonist.
7. Former President of the USA Franklin D. Roosevelt had a dog when he was in office that was rather famous. What was his name?

Answer: Fala

Fala was sort of the nation's pet during the 1940s. He was a Scottish Terrier who followed Roosevelt around and was often referenced by President and Mrs. Roosevelt in their many speeches. He is immortalized in a statue at the FDR museum in Washington, DC.
8. Another 1950s TV show for kids was about a German Shepherd who belonged to a boy named Rusty. Rusty lived at a military fort in the western US during the late 1800s. The boy wore a soldier's uniform. What was the dog's name?

Answer: Rin Tin Tin

The show was named for the dog "Rin Tin Tin." The kid was Corporal Rusty. Most of the characters were on it every week. The adult hero was Lt. "Rip" Masters. Another was Sgt. "Biff" O'Hara (an Irishman, like me). The dog was amazing. When there was a bad guy that needed to be disarmed, very often Rusty would sic the dog on them by saying "Yoooooo Rinny." The dog would then attack the miscreant, leaping through the air and usually biting the arm that held the weapon.

Then he would press the attack, biting the poor scoundrel quite badly until human good guys arrived to take him into custody.
9. In the old TV cartoon show "Underdog," the hero was, of course, Underdog himself. His girlfriend was a dog also, named Sweet Polly Purebred. There were two main villains. One of them was a dog (or possibly a wolf) who spoke and had human characteristics. What was his name?

Answer: Riff Raff

Riff Raff was idiotic, but quite dangerous and nasty. The other villain was Simon Bar-Sinister, a bald headed Lex Luthor type of guy, who always wore a lab coat (Mad scientist motiff). Underdog was nonsense, but fun.
10. In the 1950s Captain Kangaroo was a big kid's show. On it was a very crude cartoon series called Tom Terrific. He was a kid who could basically turn himself into about anything he wanted in order to solve problems, save people, etc. He had a big, dumb dog. What was the dog's name?

Answer: Mighty Manfred the Wonder Dog

Manfred was lazy and slow. He never did much of anything except watch Tom do his stuff. One of the regular things about the show was Tom praising him for being so incredible when he really did the next thing to nothing. Tom knew that the dog was mostly worthless, sleeping all the time, but he had a good heart, so Tom praised him anyhow.

It was sort of a joke that everyone was in on --- Kind of a lesson in speaking well of others.
Source: Author rrtallon

This quiz was reviewed by FunTrivia editor JuniorTheJaws before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Famous Canines Part 1 Average
2. Famous Canines Part 2 Difficult
3. Yours Truly, The Dog Warden Easier
4. Dogs in Movies Very Difficult
5. Dogs in Entertainment Average
6. Famous Dogs Average
7. And a Woof! Woof! There Easier
8. Famous Dogs Tough
9. With a Woof! Woof! Here Average
10. What's my Breed? Average
11. What's Up Dog? Very Easy
12. Well-Known Dogs Easier

5/30/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us