FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Famous Dogs
Quiz about Famous Dogs

Average Entertainment Trivia: Famous Dogs | 25 Questions


Ruff, ruff! Whether it's television, movies, reality, comics or books, dogs are everywhere! This is a quiz about them. Good luck and have fun!

A multiple-choice quiz by hotcocoa. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Entertainment Trivia
  6. »
  7. Famous Animals
  8. »
  9. Dogs in Entertainment

Author
hotcocoa
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
177,747
Updated
Dec 03 21
# Qns
25
Difficulty
Average
Avg Score
17 / 25
Plays
2854
Last 3 plays: Guest 97 (0/25), Guest 49 (5/25), Guest 174 (16/25).
- -
Question 1 of 25
1. In the comic strip "Richie Rich," what is the name of the Rich family's dog? Hint


Question 2 of 25
2. In the cartoon "Scooby-Doo," Shaggy, best friend of Scooby-Doo, had a full name. What was it? Hint


Question 3 of 25
3. He's hardly a child's favorite dog, but he is a very famous rapper. His first album was released in 1993, and was called "What's My Name." Who is this famous "dogg"?

Answer: (Three Words. There's a hint in the actual question part.)
Question 4 of 25
4. In the cartoon "Scooby-Doo," what is the name of Scooby-Doo's nephew? Hint


Question 5 of 25
5. What is the name of the movie where a dog named Buddy plays basketball? Hint


Question 6 of 25
6. What is the name of Mickey Mouse's dog? Hint


Question 7 of 25
7. In the movie "101 Dalmatians", what are the names of the puppies' parents? Hint


Question 8 of 25
8. What is the name of Pork Chop's owner?

Answer: (One Word. Begins with "D".)
Question 9 of 25
9. What was the name of Arthur's (the aardvark) dog? Hint


Question 10 of 25
10. In "The Jetsons," there was a robotic dog in the episode "The Coming of Astro." What was the name of the robotic dog? Hint


Question 11 of 25
11. In "The Flintstones," what was the name of Fred's dog?

Answer: (One Word, begins with a "d")
Question 12 of 25
12. In this cartoon, two animals, a cat and a dog, are conjoined. What is the name of the cartoon? Hint


Question 13 of 25
13. In "Peanuts," does Snoopy sleep inside his doghouse?


Question 14 of 25
14. In "The Simpsons," what is the name of their dog? Hint


Question 15 of 25
15. Who wrote "The Call of the Wild", in which Buck, a dog, gets in touch with his inner wolf? Hint


Question 16 of 25
16. What was the name of Little Orphan Annie's dog? Hint


Question 17 of 25
17. In the Disney and Pixar film "Toy Story," there is a toy that is also a dog. What's his name? Hint


Question 18 of 25
18. What was the name of Tommy's dog in "Rugrats"?

Answer: (One Word)
Question 19 of 25
19. Eric Hill wrote about a yellow dog with a unique feature about him. What was his name? Hint


Question 20 of 25
20. In the "Benji" films, what was the name of Benji's girlfriend? Hint


Question 21 of 25
21. What type of dog was Lassie?

Answer: (One Word. A breed of dog.)
Question 22 of 25
22. In "Lady and the Tramp", what type of dog is Lady? Hint


Question 23 of 25
23. In the "Brady Bunch," what was the name of their dog? Hint


Question 24 of 25
24. What was the name of the American Pit Bull Terrier on "The Little Rascals" or "Our Gang"? Hint


Question 25 of 25
25. In "Garfield," what is the name of Jon's dog? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 28 2024 : Guest 97: 0/25
May 23 2024 : Guest 49: 5/25
May 20 2024 : Guest 174: 16/25
May 18 2024 : Guest 35: 14/25
May 18 2024 : Guest 86: 3/25
May 17 2024 : Guest 82: 10/25
May 14 2024 : Guest 174: 1/25
May 09 2024 : Guest 65: 13/25
May 08 2024 : Guest 98: 12/25

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In the comic strip "Richie Rich," what is the name of the Rich family's dog?

Answer: Dollar

The dog was called a "Dollar-matian," and had dollar signs on it instead of spots.
2. In the cartoon "Scooby-Doo," Shaggy, best friend of Scooby-Doo, had a full name. What was it?

Answer: Norville Rogers

Casey Kasem provided the voice of this beloved character.
3. He's hardly a child's favorite dog, but he is a very famous rapper. His first album was released in 1993, and was called "What's My Name." Who is this famous "dogg"?

Answer: Snoop Doggy Dogg

Snoop Doggy Dogg made his rapping debut on an album of Dr. Dre's, but his first album was "What's My Name." Well, his name is Snoop Doggy Dogg, and he's had a lot of albums and hit singles.
4. In the cartoon "Scooby-Doo," what is the name of Scooby-Doo's nephew?

Answer: Scrappy Doo

They even had their own show, called "Scooby and Scrappy Doo." One of his favorite expressions was, "Puppy Power!" Scooby also has a cousin from the country named "Scooby Dumb."
5. What is the name of the movie where a dog named Buddy plays basketball?

Answer: Air Bud

The dog named Buddy starred in several "Air Bud" movies. In "Air Bud" he played basketball. In "Air Bud: Golden Receiver" he played football. In "Air Bud: World Pup" he played soccer. In "Air Bud: Seventh Inning Fetch" he played baseball. In "Air Bud: Spikes Back" he played volleyball.
6. What is the name of Mickey Mouse's dog?

Answer: Pluto

Pluto doesn't talk like Goofy, but he's just as loved.
7. In the movie "101 Dalmatians", what are the names of the puppies' parents?

Answer: Pongo and Perdita

In the book of the same name, their mother was Missis.
8. What is the name of Pork Chop's owner?

Answer: Doug

This was another animated show, only it was on Nickelodeon. It was called "Doug."
9. What was the name of Arthur's (the aardvark) dog?

Answer: Pal

This was a cartoon on PBS, which was based on the books by Marc Brown. Arthur was an aardvark.
10. In "The Jetsons," there was a robotic dog in the episode "The Coming of Astro." What was the name of the robotic dog?

Answer: Lectronimo

In this episode, Jane, Elroy, and Judy wanted to keep Astro (who appeared for the first time in this episode), but George didn't want him. George decided to get a robotic dog called Lectronimo for his family, but his family didn't want the robotic dog.

A contest was pitched, and whoever won the contest would get to live with the Jetsons. Unfortunately for Astro, Lectronimo won the contest. Astro was allowed to stay until the following morning, but in the middle of the night, a burglar came to the Jetsons and Astro saved the family and captured the burglar.

This is how Astro won his place with the Jetsons.
11. In "The Flintstones," what was the name of Fred's dog?

Answer: Dino

Dino was a snorkasaurus. Yabba dabba doo!
12. In this cartoon, two animals, a cat and a dog, are conjoined. What is the name of the cartoon?

Answer: Catdog

Nickelodeon's animated series, "CatDog", is about a cat named Cat, and a dog named Dog, who are conjoined twins...or something like that. (Seriously, it's never specifically defined.)
13. In "Peanuts," does Snoopy sleep inside his doghouse?

Answer: No

No! Snoopy, everyone's favorite beagle, slept on top of his doghouse! His owner was Charlie Brown. Good grief!
14. In "The Simpsons," what is the name of their dog?

Answer: Santa's Little Helper

Santa's Little Helper is a greyhound that the Simpsons adopted. In one episode, Bart ordered a credit card, using the name of "Santos L. Halper".
15. Who wrote "The Call of the Wild", in which Buck, a dog, gets in touch with his inner wolf?

Answer: Jack London

Mark Twain wrote "Tom Sawyer," C.S. Lewis wrote "The Chronicles of Narnia," and J.K. Rowling wrote the "Harry Potter" novels.
16. What was the name of Little Orphan Annie's dog?

Answer: Sandy

This was from a radio show and multiple movies.
17. In the Disney and Pixar film "Toy Story," there is a toy that is also a dog. What's his name?

Answer: Slinky

Bullseye is the horse, "Scrabble" is a game, and Shadow is one of the dogs from "Homeward Bound."
18. What was the name of Tommy's dog in "Rugrats"?

Answer: Spike

In the movie "Rugrats Gone Wild," he actually talks, and the voice is Bruce Willis.
19. Eric Hill wrote about a yellow dog with a unique feature about him. What was his name?

Answer: Spot

There were videos, books, and cartoons.
20. In the "Benji" films, what was the name of Benji's girlfriend?

Answer: Tiffany

There were many movies about this lovable dog.
21. What type of dog was Lassie?

Answer: Collie

All dogs who play Lassie are male. The reason being is that when the females go into estrous, they lose part of their coat.

The original Lassie was a female in the movie "Lassie Come Home." However, during the making of the movie, the female refused to cross the raging river. A man on the set named Rudd Weatherwax happened to have a male who was not afraid of anything. That dog was named Pal, and it was Pal who finished the movie and received the credit for the entire movie. It was also Pal who starred in the television series "Jeff's Collie."

All Lassies are descendants of Pal.
22. In "Lady and the Tramp", what type of dog is Lady?

Answer: Cocker Spaniel

Tramp is a mutt. There was also a sequel to this, about their son, Scamp.
23. In the "Brady Bunch," what was the name of their dog?

Answer: Tiger

Tiger lasted well into the first season, that is until, in real life, he was hit by a pizza delivery truck on his nightly outing. The next day, the owner of Tiger went from pound to pound in search of a lookalike and finally found one. However, there was a fatal flaw with the new dog...it couldn't act. Eventually, the dog was cut from all scripts, but was mentioned once in a while.

The Brady girls, Marcia, Jan, and Cindy also had a cat named Fluffy; but she was only seen in the first episode.
24. What was the name of the American Pit Bull Terrier on "The Little Rascals" or "Our Gang"?

Answer: Petey

The dogs who played him were named General Grant, Jiggs, and Pal.
25. In "Garfield," what is the name of Jon's dog?

Answer: Odie

Jim Davis' cartoon and TV show are very popular.
Source: Author hotcocoa

This quiz was reviewed by FunTrivia editor DakotaNorth before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. A Girl named Floyd Average
2. A Girl and Her Dog Average
3. Hey Bulldog! Average
4. And a Woof! Woof! There Easier
5. Famous Canines Part 2 Difficult
6. Lights, Camera, Woofing! Average
7. What's Up Dog? Very Easy
8. Famous Dogs Tough
9. Who is that Doggie on the TV? Easier
10. Famous Basset Hounds Average
11. I Ain't Nothin' But a Hound Dog Average
12. With a Woof! Woof! Here Average

5/30/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us