FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Whats my Breed
Quiz about Whats my Breed

What's my Breed? Trivia Quiz


Famous dogs from entertainment, movies, comics, etc. Do you know what breed of dog these are?

A multiple-choice quiz by niigatajin. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Entertainment Trivia
  6. »
  7. Famous Animals
  8. »
  9. Dogs in Entertainment

Author
niigatajin
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
183,403
Updated
Jun 08 23
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
1665
Last 3 plays: Guest 69 (6/10), Guest 108 (8/10), Guest 12 (8/10).
- -
Question 1 of 10
1. This little dog was the faithful companion of Franklin Delano Roosevelt. What breed was Fala? Hint


Question 2 of 10
2. "Peanuts" debuted on October 2, 1952, introducing the world to Charlie Brown. What breed was Charlie Brown's dog, Snoopy? Hint


Question 3 of 10
3. In the novel, "Guy Mannering" by Sir Walter Scott, a farmer kept a pack of these terriers? Hint


Question 4 of 10
4. Eddie, the dog of Martin Crane on the TV show, "Frasier", pestered Frasier Crane for years. What breed was Eddie? Hint


Question 5 of 10
5. Back to the funny pages, there's a large dog always causing problems. What breed is Marmaduke? Hint


Question 6 of 10
6. From the country of Japan, there is an old, true story about a dog who awaited his master every day at the train station. What breed was Hachiko? Hint


Question 7 of 10
7. Taking a look at commercials, what breed of dog has been seen in commercials for Taco Bell? Hint


Question 8 of 10
8. In the 1982 movie version of "Annie", what breed of dog played the famous dog, Sandy? Hint


Question 9 of 10
9. In the cartoon, "Belle and Sebastian", Sebastian is constantly looking for his mother aided by a large 'monster'. What breed of dog was Belle? Hint


Question 10 of 10
10. In 1925, there was a diphtheria outbreak in Nome, Alaska. One of the heros of the day was a dog, named Balto. What breed of dog was Balto? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 29 2024 : Guest 69: 6/10
Apr 25 2024 : Guest 108: 8/10
Apr 15 2024 : Guest 12: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. This little dog was the faithful companion of Franklin Delano Roosevelt. What breed was Fala?

Answer: Scottish Terrier

Fala's loyalty to the former President is legendary. After the President's death, he lived with Eleanor Roosevelt but never forgot the President.
2. "Peanuts" debuted on October 2, 1952, introducing the world to Charlie Brown. What breed was Charlie Brown's dog, Snoopy?

Answer: Beagle

While it is really difficult to tell from Charles Schulz's drawing of Snoopy, he is indeed a beagle. While Schulz is no longer with us, his black and white dog on top of a red doghouse will live on.
3. In the novel, "Guy Mannering" by Sir Walter Scott, a farmer kept a pack of these terriers?

Answer: Dandie Dinmont Terriers

The farmer, named Dandie Dinmont, owned six of the little terriers. The name of the breed came after the publication of the novel and comes from the fictional character's name.
4. Eddie, the dog of Martin Crane on the TV show, "Frasier", pestered Frasier Crane for years. What breed was Eddie?

Answer: Jack Russell Terrier

Eddie is played by the dog known as Moose. An Italian Greyhound was once featured on the show as the dog for Niles, but the little dog was sent on its merry way.
5. Back to the funny pages, there's a large dog always causing problems. What breed is Marmaduke?

Answer: Great Dane

Marmaduke is indeed a Great Dane. Another famous Great Dane is from the cartoon series, "Scooby Doo, Where Are You?" He is the title character.
6. From the country of Japan, there is an old, true story about a dog who awaited his master every day at the train station. What breed was Hachiko?

Answer: Akita

Every day, Hachiko waited at Shibuya station in Tokyo for his master to return from work. When Hachiko was 18 months old, his master died at work. Unable to understand, Hachiko continued to wait at the station for the remainder of his life. The station's busiest exit is named after Hachiko.
7. Taking a look at commercials, what breed of dog has been seen in commercials for Taco Bell?

Answer: Chihuahua

Chihuahuas belong to the smallest dog breed recognized by the Westminster Kennel Club of America. They come in two varieties: long coat and smooth coat.
8. In the 1982 movie version of "Annie", what breed of dog played the famous dog, Sandy?

Answer: Otterhound

While in the story, Sandy was supposed to be a mixed breed dog. Sandy was played by a pure-breed Otterhound.
9. In the cartoon, "Belle and Sebastian", Sebastian is constantly looking for his mother aided by a large 'monster'. What breed of dog was Belle?

Answer: Great Pyrenees

This heartwarming series is all about the friendship between a boy and his dog. Belle's most outstanding attribute was her 100% white coat and almost human intelligence.
10. In 1925, there was a diphtheria outbreak in Nome, Alaska. One of the heros of the day was a dog, named Balto. What breed of dog was Balto?

Answer: Siberian Husky

The Siberian husky would later have a movie named after him. Also the annual Iditarod race still continues to this day memorializing his run with his team and master to transport medicine.
Source: Author niigatajin

This quiz was reviewed by FunTrivia editor linkan before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. A Girl named Floyd Average
2. A Girl and Her Dog Average
3. Hey Bulldog! Average
4. And a Woof! Woof! There Easier
5. Famous Canines Part 2 Difficult
6. Lights, Camera, Woofing! Average
7. What's Up Dog? Very Easy
8. Famous Dogs Tough
9. Who is that Doggie on the TV? Easier
10. Famous Basset Hounds Average
11. I Ain't Nothin' But a Hound Dog Average
12. With a Woof! Woof! Here Average

5/30/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us