FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Famous Canines Part 1
Quiz about Famous Canines Part 1

Famous Canines Part 1 Trivia Quiz


How well do you know dogs in literature, movies and on TV? Let the easier questions in Part 1 whet your appetite for the challenges in Part 2.

A multiple-choice quiz by jellow_10. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Entertainment Trivia
  6. »
  7. Famous Animals
  8. »
  9. Dogs in Entertainment

Author
jellow_10
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
2,785
Updated
Feb 17 24
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
10 / 15
Plays
20070
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Dagny1 (12/15), ChefMcGee (11/15), Guest 217 (7/15).
- -
Question 1 of 15
1. The Jetson's dog: Hint


Question 2 of 15
2. The dog on Married with Children: Hint


Question 3 of 15
3. Sheriff Rosco P. Coltraine on the Dukes of Hazzard had a dog named: Hint


Question 4 of 15
4. Shaggy had a dog named: Hint


Question 5 of 15
5. D.J., Stephanie and Michele of Full House owned: Hint


Question 6 of 15
6. Jack London wrote about a dog named White Fang in his book entitled: Hint


Question 7 of 15
7. Television's 'crime-fighting dog' is: Hint


Question 8 of 15
8. Roy Rogers had a horse named Trigger and a dog named: Hint


Question 9 of 15
9. Mr. Wilson, in the TV version of Dennis the Menace, had a dog named: Hint


Question 10 of 15
10. Kevin Costner's four-legged companion in Dances with Wolves was called: Hint


Question 11 of 15
11. Although the whole family loved him, Old Yeller had to be killed because he: Hint


Question 12 of 15
12. Which of the following breeds was NOT a character in Sheila Burnford's book "The Incredible Journey?" Hint


Question 13 of 15
13. The name of Shari Lewis' canine puppet: Hint


Question 14 of 15
14. The name of the Newfoundland in the book "Peter Pan" was: Hint


Question 15 of 15
15. Eddie, the dog on "Frasier," is a: Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Today : Dagny1: 12/15
May 28 2024 : ChefMcGee: 11/15
May 27 2024 : Guest 217: 7/15
May 11 2024 : poetkah: 13/15
May 11 2024 : Rizeeve: 15/15
May 10 2024 : SixShutouts66: 7/15
May 10 2024 : Zippy826: 14/15
May 07 2024 : federererer: 11/15
May 02 2024 : DeepHistory: 8/15

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. The Jetson's dog:

Answer: Astro

2. The dog on Married with Children:

Answer: Buck

Buck may look like a mutt but he was a briard. The first Buck died in an episode and was reincarnated as Lucky.
3. Sheriff Rosco P. Coltraine on the Dukes of Hazzard had a dog named:

Answer: Flash

Flash was a basset hound.
4. Shaggy had a dog named:

Answer: Scooby-Doo

Scooby-Doo is supposed to be a Great Dane, but there are no real Danes with his coloration.
5. D.J., Stephanie and Michele of Full House owned:

Answer: Comet

6. Jack London wrote about a dog named White Fang in his book entitled:

Answer: White Fang

7. Television's 'crime-fighting dog' is:

Answer: McGruff

8. Roy Rogers had a horse named Trigger and a dog named:

Answer: Bullet

Bullet was a German shepherd; Trigger was a palomino.
9. Mr. Wilson, in the TV version of Dennis the Menace, had a dog named:

Answer: Fremont

In the original comic strip, Dennis has a large mutt named Ruff.
10. Kevin Costner's four-legged companion in Dances with Wolves was called:

Answer: Two Socks

11. Although the whole family loved him, Old Yeller had to be killed because he:

Answer: contracted rabies.

12. Which of the following breeds was NOT a character in Sheila Burnford's book "The Incredible Journey?"

Answer: bulldog

There are 2 Disney movie versions of this book: an excellent 1963 real-life adventure and Homeward Bound which has talking animals.
13. The name of Shari Lewis' canine puppet:

Answer: Hush Puppy

14. The name of the Newfoundland in the book "Peter Pan" was:

Answer: Nana

A Newfoundland accompanied Lewis and Clark on their travels. In both the Disney cartoon and the musical versions of Peter Pan, Nana was portrayed as a St. Bernard.
15. Eddie, the dog on "Frasier," is a:

Answer: Jack Russell terrier

Eddie's real name is Moose, and he has appeared in print ads, on the covers of Life and TV Guide, and with Jay Leno and David Letterman.
Source: Author jellow_10

This quiz was reviewed by FunTrivia editor crisw before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/30/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us