FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about WellKnown Dogs
Quiz about WellKnown Dogs

Well-Known Dogs Trivia Quiz


These dogs are well-known from various forms of media including TV, movies, songs, and literature. Do you remember them?

A multiple-choice quiz by Ilona_Ritter. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Entertainment Trivia
  6. »
  7. Famous Animals
  8. »
  9. Dogs in Entertainment

Author
Ilona_Ritter
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
374,240
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
1192
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: cheeseit223 (7/10), woodychandler (10/10), Guest 69 (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. I was the original dog in "Married With Children". What was my name? Hint


Question 2 of 10
2. This dog lived in a "Full House". Who was he? Hint


Question 3 of 10
3. Who is the dog from "The Muppet Show"? Hint


Question 4 of 10
4. What kind of dog was Scooby-Doo? Hint


Question 5 of 10
5. What is the name of the dog in Charles Dickens novel "Oliver Twist"? Hint


Question 6 of 10
6. What is the name of the three-headed dog in "Harry Potter and the Sorcerer's (Philosopher's) Stone" (both in the book and in the movie)? Hint


Question 7 of 10
7. What is the name of Elle's chihuahua in "Legally Blonde"? Hint


Question 8 of 10
8. What was the name of Doc Brown's dog in "Back to the Future"? Hint


Question 9 of 10
9. In what children's song do you spell out the name of the dog? Hint


Question 10 of 10
10. What was the name of the dog that "takes a bite out of crime"? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Today : cheeseit223: 7/10
May 20 2024 : woodychandler: 10/10
May 07 2024 : Guest 69: 10/10
Apr 30 2024 : wyambezi: 10/10
Apr 25 2024 : HumblePie7: 9/10
Apr 23 2024 : Johnmcmanners: 10/10
Apr 23 2024 : PurpleComet: 8/10
Apr 15 2024 : Guest 12: 9/10
Apr 14 2024 : Chavs: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. I was the original dog in "Married With Children". What was my name?

Answer: Buck

Buck was a Briard. Buck was played by a dog named Michael who retired in 1995 and died in 1996. He was replaced by a dog named Lucky.
2. This dog lived in a "Full House". Who was he?

Answer: Comet

Comet was a Golden Retriever. The Tanner's ended up with Comet when Minnie, a dog who had run away, ended up at the Tanner's. While there, she gave birth to puppies on Uncle Jesse's bed. The Tanner family got to keep a puppy and they picked a male dog and named him Comet.
3. Who is the dog from "The Muppet Show"?

Answer: Rowlf

Rowlf was a brown dog and one of the earliest Muppets. He was a pianist as well as a dog. From 1962-1990 when he died, Jim Hensen voiced Rowlf. Rowlf was then thought to no longer be used but in 1996 Bill Barretta supplied the voice of Rowlf. He was temporarily retired in honor of Jim Hensen.
4. What kind of dog was Scooby-Doo?

Answer: Great Dane

Scooby-Doo made his first appearance in 1969 in "Scooby-Doo, Where Are You!" He is known for his fear of ghosts and anything else remotely scary. He was also known for his love of Scooby snacks.
5. What is the name of the dog in Charles Dickens novel "Oliver Twist"?

Answer: Bull's-eye

It did not say what breed of dog Bull's-eye was in the novel. However, like his owner Bill Sykes, Bull's-eye was mean and vicious.
6. What is the name of the three-headed dog in "Harry Potter and the Sorcerer's (Philosopher's) Stone" (both in the book and in the movie)?

Answer: Fluffy

Fluffy is a mythological character known as a Cerberus. He can be lulled to sleep when music is played for him.
7. What is the name of Elle's chihuahua in "Legally Blonde"?

Answer: Bruiser

Bruiser was played by a dog named Moonie. He was Elle's best friend and she took him everywhere she went.
8. What was the name of Doc Brown's dog in "Back to the Future"?

Answer: Einstein

Einstein was a Catalan Sheepdog. Einstein was played by Freddy in the films. Apparently, there was also an animated version of "Back to the Future" in which Danny Mann voiced Einstein.
9. In what children's song do you spell out the name of the dog?

Answer: Bingo

"Bingo" was published in 1780 in England. In the song each time you spell Bingo, you take out a letter and replace it with a clap until you are clapping all five letters.
10. What was the name of the dog that "takes a bite out of crime"?

Answer: McGruff

McGruff is a Bloodhound cartoon dog that first appeared in 1980. He was created by Saatchi & Saatchi through the Ad Council.
Source: Author Ilona_Ritter

This quiz was reviewed by FunTrivia editor kyleisalive before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Famous Canines Part 1 Average
2. Famous Canines Part 2 Difficult
3. Yours Truly, The Dog Warden Easier
4. Dogs in Movies Very Difficult
5. Dogs in Entertainment Average
6. Famous Dogs Average
7. Famous Dogs Average
8. And a Woof! Woof! There Easier
9. Famous Dogs Tough
10. With a Woof! Woof! Here Average
11. What's my Breed? Average
12. What's Up Dog? Very Easy

5/30/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us