FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Australiana  For Kids
Quiz about Australiana  For Kids

Australiana - For Kids Trivia Quiz


Hi kids! This is a quiz about the great country that is Australia!

A multiple-choice quiz by futurama_rocks. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. For Children Trivia
  6. »
  7. Our World for Kids

Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
214,999
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
2246
Last 3 plays: GoodwinPD (10/10), Kat1982 (7/10), bernie73 (9/10).
- -
Question 1 of 10
1. What is Australia's capital city? Hint


Question 2 of 10
2. What Australian city was the first to host the Olympic Games? Hint


Question 3 of 10
3. What year was the Federation of the Commonwealth of Australia? Hint


Question 4 of 10
4. What animal, native to Australia, lives in eucalyptus trees and eats the leaves? Hint


Question 5 of 10
5. Where in Australia would you find the Big Banana? Hint


Question 6 of 10
6. In what year did the First Fleet land in Botany Bay to begin European settlement in Australia? Hint


Question 7 of 10
7. What is the Aboriginal name for Ayers Rock? Hint


Question 8 of 10
8. What is the name of the body of water that separates Victoria and Tasmania? Hint


Question 9 of 10
9. Off the southeast coast of Australia (east of Tasmania) is a country that has lots of sheep, a bird called a kiwi and a very similar flag to Australia's. What country is it? Hint


Question 10 of 10
10. In what Australian state would you find the city of Perth? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 07 2024 : GoodwinPD: 10/10
Jun 30 2024 : Kat1982: 7/10
May 26 2024 : bernie73: 9/10
May 17 2024 : Guest 195: 4/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is Australia's capital city?

Answer: Canberra

Although Sydney is the biggest and most populated city in Australia, Canberra is the capital. It was created because of a continuing argument between Sydney and Melbourne, who both wanted the capital city to be theirs.
2. What Australian city was the first to host the Olympic Games?

Answer: Melbourne

Melbourne hosted the Olympics in 1956, Sydney hosted them in 2000. Brisbane and Adelaide haven't yet.
3. What year was the Federation of the Commonwealth of Australia?

Answer: 1901

In 1901, Australia became a country. Before 1901 Australia was made up of individual colonies. However, Australia is still part of the British Commonwealth, and because of that we get to compete in the Commonwealth Games!
4. What animal, native to Australia, lives in eucalyptus trees and eats the leaves?

Answer: Koala

The koala, platypus and kangaroo are all native to Australia and are big attractions in zoos around the world! The koala spends its time either sleeping or eating, and gets its water from the leaves that it eats.
5. Where in Australia would you find the Big Banana?

Answer: Coffs Harbour

The Big Banana is just that. A big banana! With places around it that sell lots of banana-related objects. Near-by, there are plenty of bananas in the many banana plantations in the north of Australia.
6. In what year did the First Fleet land in Botany Bay to begin European settlement in Australia?

Answer: 1788

Captain James Cook sailed all the way from England (which was a long way in the 18th century; there were no planes to fly you!) and explored the Australian coastline in the 18th century. For some time after this, convicts were sent out to Australia because there was no room in the English jails.
7. What is the Aboriginal name for Ayers Rock?

Answer: Uluru

Uluru can be found in the Northern Territory. It is a sacred site for Aborigines and is a large tourist attraction.
8. What is the name of the body of water that separates Victoria and Tasmania?

Answer: Bass Strait

The Bass Strait can be ferocious at times. The Sydney to Hobart boat race goes through the strait every year.
9. Off the southeast coast of Australia (east of Tasmania) is a country that has lots of sheep, a bird called a kiwi and a very similar flag to Australia's. What country is it?

Answer: New Zealand

America is located northeast of Australia. New Zealand is Australia's closest neighbour on the east coast. England is in Europe and Antarctica is south of Australia.
10. In what Australian state would you find the city of Perth?

Answer: Western Australia

Perth is the largest city on the west coast of Australia. It is far away from the other states and capital cities. Thanks for playing my quiz, I hope you enjoyed it.
Source: Author futurama_rocks

This quiz was reviewed by FunTrivia editor NatalieW before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/12/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us