FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Enid Blyton Characters
Quiz about Enid Blyton Characters

Enid Blyton Characters Trivia Quiz


Enid Blyton is one of my favourite childhood authors. Let's see how much you know about the characters from her books.

A multiple-choice quiz by rosieh. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. For Children Trivia
  6. »
  7. Kid Lit Authors A - K
  8. »
  9. Enid Blyton

Author
rosieh
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
234,007
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
2218
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 171 (6/10), Russell8 (1/10), Guest 82 (9/10).
- -
Question 1 of 10
1. Which of these character is half brownie, half human? Hint


Question 2 of 10
2. This fairy lives in the Faraway Tree Hint


Question 3 of 10
3. Who lives in Toyland? Hint


Question 4 of 10
4. This Malory Towers student was never in North Tower, and loved playing pranks. Hint


Question 5 of 10
5. Who are the three ORIGINAL children from the book 'The Enchanted Wood'? Hint


Question 6 of 10
6. Who was the naughty toy that none of the other toys liked?

Answer: (Two Words, girls names)
Question 7 of 10
7. Where does Dame Washalot live? Hint


Question 8 of 10
8. Who are the two children from the book 'The Wishing Chair'? Hint


Question 9 of 10
9. Pick the odd one out. (All from the same book). Hint


Question 10 of 10
10. This book features the character Chinky. Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 12 2024 : Guest 171: 6/10
Jul 09 2024 : Russell8: 1/10
May 26 2024 : Guest 82: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which of these character is half brownie, half human?

Answer: Mr Pink-Whistle

Mr Pink-Whistle loves helping people, and he usually does this by turning invisible. He is from the book 'Mr Pink-Whistle and Friends'.
2. This fairy lives in the Faraway Tree

Answer: Silky

Silky lives in the Faraway Tree, and is always delighted when Jo, Bessie and Fanny come to visit.
3. Who lives in Toyland?

Answer: All of these

Noddy and his friends all live in Toyland. Noddy drives people around in his red and yellow car. His best friend is Big Ears.
4. This Malory Towers student was never in North Tower, and loved playing pranks.

Answer: Betty

Betty was never allowed to be in North Tower with her best friend, Alicia, because together they caused too much mischief.
5. Who are the three ORIGINAL children from the book 'The Enchanted Wood'?

Answer: Jo, Bessie and Fanny

Jo, Bessie and Fanny are brother and sisters. In later books, Connie and Dick come to stay with them, but they are the three main children in the first book.
6. Who was the naughty toy that none of the other toys liked?

Answer: Amelia Jane

Amelia Jane was not liked by any of the other toys in the nursery. She had a number of books dedicated to her, including 'Amelia Jane and the Shoes', 'It Serves You Right, Amelia Jane' and 'Amelia Jane is Terribly Naughty'.
7. Where does Dame Washalot live?

Answer: The Faraway Tree

When climbing the faraway tree, you must beware of Dame Washalot. She is known for dumping her dirty laundry water out of her window, and it sometimes lands on climbers!
8. Who are the two children from the book 'The Wishing Chair'?

Answer: Mollie and Peter

When Mollie and Peter sit in the Wishing Chair, they are transported to exciting and magical places.
9. Pick the odd one out. (All from the same book).

Answer: Pamela

June, Nora and Susan were all in the same form together. Pamela appears in 'First Term At Malory Towers'. She is the head girl of the whole school in that book. June, Nora and Susan start at Malory Towers in the fourth book in the 'Malory Towers' series, and are in the following books.
10. This book features the character Chinky.

Answer: The Wishing Chair

Chinky used to go on Wishing Chair adventures with Mollie and Peter.
Source: Author rosieh

This quiz was reviewed by FunTrivia editor minch before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/20/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us