FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Pets in Enid Blyton Stories
Quiz about Pets in Enid Blyton Stories

Pets in Enid Blyton Stories Trivia Quiz


Many of Enid Blyton's books have a pet as one of the most important characters. Can you name these eight dogs, a parrot, and a monkey from a short description of the story?

A multiple-choice quiz by Rowena8482. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. For Children Trivia
  6. »
  7. Kid Lit Authors A - K
  8. »
  9. Enid Blyton

Author
Rowena8482
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
252,937
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
1267
Last 3 plays: Guest 157 (0/10), Guest 82 (8/10), rabbit1964 (6/10).
Question 1 of 10
1. I work in "Mr. Galliano's Circus" with my Boy Jimmy Brown. I can walk a tightrope, spell, and do maths. Who am I? Hint


Question 2 of 10
2. My Boy Snubby has no parents and we spend the holidays with different relatives. Snubby's favourite cousins are Roger and Diana, and their best friend is Barney. Who am I? Hint


Question 3 of 10
3. My owner is a girl called Georgina but she dresses as a boy, only answers to George, and loves it when people think she really is one. Who am I? Hint


Question 4 of 10
4. I was given to Roderick as a tiny puppy, but his Mother said I had to go. Later she changed her mind and I returned to Holly Farm to be with Roderick again. Who am I? Hint


Question 5 of 10
5. My owners Peter and Janet and their friends have a Den in the garden shed with "SS" on the door. We have adventures and spend a lot of time avoiding Susie who always wants to tag along with us. Who am I? Hint


Question 6 of 10
6. I am a working dog, and my owner Johnny is heartbroken when it seems as if I will have to be put to sleep because I am going blind. Hint


Question 7 of 10
7. My family move to a house called Red Roofs when my owner's Father is missing and presumed to be dead. Eventually Father is found and we can all live happily ever after. Who am I? Hint


Question 8 of 10
8. My owner's name is Frederick Algernon Trotteville and everyone calls him Fatty. He enjoys making life hard for Mr Goon the policeman, as we solve mysteries together with his four friends. Who am I? Hint


Question 9 of 10
9. I am not a dog, although I can growl and bark like one. My Boy Jack Trent is mad about birds of all kinds, and takes me everywhere with him, even when he and Lucy-Ann, Phillip and Dinah get into hair raising adventures. I am a parrot called ________ ? Hint


Question 10 of 10
10. I am a monkey, and my favourite passtime is playing tricks on Snubby's dog. My Boy is Barney and I go everywhere with him, even when I am afraid. What is my name? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 03 2024 : Guest 157: 0/10
Jun 23 2024 : Guest 82: 8/10
Jun 07 2024 : rabbit1964: 6/10
May 30 2024 : Violet2024: 9/10
May 26 2024 : Guest 82: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. I work in "Mr. Galliano's Circus" with my Boy Jimmy Brown. I can walk a tightrope, spell, and do maths. Who am I?

Answer: Lucky

Enid Blyton wrote three books about Jimmy, Lucky, and all their circus friends; "Mr. Galliano's Circus", "Circus Days Again", and "Hurrah For The Circus".
2. My Boy Snubby has no parents and we spend the holidays with different relatives. Snubby's favourite cousins are Roger and Diana, and their best friend is Barney. Who am I?

Answer: Loony

Loony and Snubby drive all their relations mad with their tricks and games. Loony likes to chew things and this gets Snubby into big trouble. You can read about their adventures in the "R" Mysteries, published from 1949 to 1959.
3. My owner is a girl called Georgina but she dresses as a boy, only answers to George, and loves it when people think she really is one. Who am I?

Answer: Timmy

Timmy, along with George, Julian, Dick and Anne, are the "Famous Five" and Enid Blyton wrote 21 books about their adventures.
4. I was given to Roderick as a tiny puppy, but his Mother said I had to go. Later she changed her mind and I returned to Holly Farm to be with Roderick again. Who am I?

Answer: Tinker

Tinker is given to Roderick by an old poacher he has befriended when his family move from Mistletoe Farm to Holly Farm in the book "Six Cousins Again".
5. My owners Peter and Janet and their friends have a Den in the garden shed with "SS" on the door. We have adventures and spend a lot of time avoiding Susie who always wants to tag along with us. Who am I?

Answer: Scamper

Scamper is owned by Peter and Jane, who, along with George, Pam, Barbara, Jack, and Colin, make up the "Secret Seven". Susie is Jack's sister.
6. I am a working dog, and my owner Johnny is heartbroken when it seems as if I will have to be put to sleep because I am going blind.

Answer: Shadow

"Shadow the Sheep Dog" was first published in 1942.
7. My family move to a house called Red Roofs when my owner's Father is missing and presumed to be dead. Eventually Father is found and we can all live happily ever after. Who am I?

Answer: Bundle

"The Family at Red Roofs" was originally published in 1945.
8. My owner's name is Frederick Algernon Trotteville and everyone calls him Fatty. He enjoys making life hard for Mr Goon the policeman, as we solve mysteries together with his four friends. Who am I?

Answer: Buster

Buster is the "and dog" of the "Five Find Outers And Dog" whose adventures feature in 15 books by Enid Blyton published between 1943 and 1961.
9. I am not a dog, although I can growl and bark like one. My Boy Jack Trent is mad about birds of all kinds, and takes me everywhere with him, even when he and Lucy-Ann, Phillip and Dinah get into hair raising adventures. I am a parrot called ________ ?

Answer: Kiki

Kiki the parrot, her owner Jack, his sister Lucy Ann and their adoptive brother and sister Phillip and Dinah get into all kinds of scrapes in the eight books of the "Adventure" series published from 1944 to 1955.
10. I am a monkey, and my favourite passtime is playing tricks on Snubby's dog. My Boy is Barney and I go everywhere with him, even when I am afraid. What is my name?

Answer: Miranda

Miranda is Barney's constant companion in the "R" Mysteries and just loves to ride on Loony's back tugging on his floppy ears to steer him.
Source: Author Rowena8482

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Rowena's Enid Blyton Quizzes:

I adored EB as a child, and still have them as my "comfort reads" now I'm a grown up :-D This list includes all my "kids" quizzes and one for grown ups who still get nostalgic and wish they could have the EB childhood adventures...

  1. The Island of Adventure Average
  2. The Sea of Adventure Average
  3. Mr. Galliano's Circus Average
  4. Hurrah for the Circus! Tough
  5. Circus Days Again Average
  6. Come to the Circus Tough
  7. The Rockingdown Mystery Average
  8. The Rilloby Fair Mystery Average
  9. The Ring O' Bells Mystery Average
  10. The Rubadub Mystery Average
  11. The Rat a Tat Mystery Average
  12. The Ragamuffin Mystery Average

7/20/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us