FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Malory Towers
Quiz about Malory Towers

Malory Towers Trivia Quiz


This my second quiz. If you like it please try out my first one- 'Fabulous "Famous Five"'. Best of luck!

A multiple-choice quiz by princess_tiana. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. For Children Trivia
  6. »
  7. Kid Lit Authors A - K
  8. »
  9. Enid Blyton

Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
386,699
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
10 / 15
Plays
299
- -
Question 1 of 15
1. Who are the new girls in the book 'First Term at Malory Towers'? Hint


Question 2 of 15
2. Mavis could write marvelous songs and tunes.


Question 3 of 15
3. Which of the following pairs of friends is false? Hint


Question 4 of 15
4. Who was extremely fond of horses and had green eyes and auburn hair? Hint


Question 5 of 15
5. Who of the following was a teacher of Darrell and her class? Hint


Question 6 of 15
6. Who was the Headmistress of Malory Towers? Hint


Question 7 of 15
7. Which of the following girls belonged to Felicity's class throughout the original series? Hint


Question 8 of 15
8. Were Connie and Ruth twins?


Question 9 of 15
9. Which of the girls learnt lessons from their actions and turned over a new leaf during their stay at Malory Towers? Hint


Question 10 of 15
10. Who were the new girls in the sixth form? Hint


Question 11 of 15
11. Amanda studied at which school previously? Hint


Question 12 of 15
12. Whose relative was Suzanne? Hint


Question 13 of 15
13. Who turned out to be the thief in 'Second Form at Malory Towers'? Hint


Question 14 of 15
14. Who was trying to sabotage Connie's belongings in 'Upper Fourth at Malory Towers'? Hint


Question 15 of 15
15. Miss Peters did not like horses.



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 05 2024 : Guest 202: 15/15
Jul 04 2024 : Guest 90: 10/15

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who are the new girls in the book 'First Term at Malory Towers'?

Answer: Darrell, Sally and Gwendoline.

In this book, Darrell Rivers, Sally Hope and Gwendoline Mary Lacey are newcomers and are introduced to the grand boarding school by Alicia. Alicia thinks that the Hopes are strange, the Laceys are fussy and the Riverses are sensible.
2. Mavis could write marvelous songs and tunes.

Answer: False

It was Irene who could write wonderful tunes and songs and who was a scatterbrain. She was brilliant in maths too. Mavis was another girl who could enchant anyone with her marvelous voice and put life in Irene's songs.
3. Which of the following pairs of friends is false?

Answer: Moira and Alicia

Moira and Alicia were friends at the end of the story but they were bitter enemies during the rehearsals for the play. Moira was sneering and domineering girl and Alicia was a sharp-tongued, quick-witted and tricky girl.
4. Who was extremely fond of horses and had green eyes and auburn hair?

Answer: Clarissa

Clarissa joined Malory Towers in the book 'Upper Fourth at Malory Towers'. Gwendoline tries to befriend her but later is convinced that she was not from a rich family. But she got a terrible shock when she heard that Clarissa was from a very wealthy family and was fond of horses. So Bill, or Wilhelmia, becomes her best friend.
5. Who of the following was a teacher of Darrell and her class?

Answer: Miss Oakes

Miss Oakes was the form mistress of Darrell and her class in the sixth form.
6. Who was the Headmistress of Malory Towers?

Answer: Miss Grayling

Miss Grayling is the best and wisest mistress Malory Towers ever had. She did not encourage indiscipline or dangerous tricks or misbehaviour but forgave those who played harmless tricks for fun.
7. Which of the following girls belonged to Felicity's class throughout the original series?

Answer: Susan, Nora and June

Susan was Felicity's best friend. June was Alicia's cousin. Nora was one of their classmates.
8. Were Connie and Ruth twins?

Answer: Yes

Though they were twins, their habits were totally opposite. Ruth was shy, thin and quiet. Connie was friendly, talkative and plump.
9. Which of the girls learnt lessons from their actions and turned over a new leaf during their stay at Malory Towers?

Answer: Darrell, Sally, Alicia and Mary-Lou

Darrell learnt to control her quick and hot temper. Sally learnt to overcome jealousy. Alicia learnt to hold her tongue and be patient. Mary-Lou learnt to fight timidness and shyness.
10. Who were the new girls in the sixth form?

Answer: Suzanne and Amanda

Suzanne and Amanda joined the sixth form, which was unusual as it was the last year.
11. Amanda studied at which school previously?

Answer: Trenigan Towers

Amanda was from the famous sports school Trenigan Towers and was obliged to join Malory Towers as her school was burnt down during the holidays.
12. Whose relative was Suzanne?

Answer: Mam'zelle Rougier

Suzanne was a French girl and Mam'zelle Rougier's niece. She had to stay in North Tower as West Tower was full. Mam'zelle Rougier lived in South Tower. Suzanne made the others laugh very much because she mispronounced her English speech and startled Miss Oakes by saying 'police' instead of 'please'.
13. Who turned out to be the thief in 'Second Form at Malory Towers'?

Answer: Daphne

Daphne was the thief and stole to prove that she was from a rich background. That is why she was turned out of many schools. But Miss Grayling tried to give her a chance.
14. Who was trying to sabotage Connie's belongings in 'Upper Fourth at Malory Towers'?

Answer: Ruth

Ruth damaged her twin's belongings because she hated her but lent her her most precious belongings because she loved her too!
15. Miss Peters did not like horses.

Answer: False

Miss Peters liked horses like Bill and saved Bill's horse, Thunder, when he was suffering from colic.
Source: Author princess_tiana

This quiz was reviewed by FunTrivia editor LadyCaitriona before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/20/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us